gumowy01 Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 Na ostatnim festiwalu modelarskim w Brnie znalazłem takiego oto pięknisia. Pełne wnętrze przedziału desantowego i kierowania, super wydany układ jezdny, no i detale. Model wyprodukowany przez czeską firmę JMPK Modell. W rozmowie z przedstawicielami firmy dowiedziałem się że jest już opracowana wersja ze standardową wieżą, jednak do produkcji wejdzie dopiero w przyszłym roku. Cena tej piękności wynosiła w Brnie 699 Kc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 Model jak na ta skale wyglada niesamowicie. Szkoda, ze kolejowy, a nie 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 On jest w 1/72, sfotografowany jest na pudłach z 1/87. W skali kolejkowej też oczywiście dostępne i to wszystkie wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 Tak to prawda jest w skali 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 27 Czerwca 2015 Share Napisano 27 Czerwca 2015 Pudło widać, że od jakiejś Tatry. Żywica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2015 O rany sfotografowane na pudłach leżących na stole, zależało mi na kilku fotach samego modelu, a nie jego pudła, wszak to nie foty do folderu reklamowego. Co do kolejnej wersji SKOT-a czyli z wieżą, będzie niestety tylko wersja 2a, dla chcących robić strikte polską 2AP trzeba będzie zaopatrzyć się w wieżę z TOPAS-a 2AP. No ale w końcu jest porządny SKOT z czego się bardzo cieszę A właśnie materiał to żywica i blaszki fototrawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 28 Czerwca 2015 Share Napisano 28 Czerwca 2015 Ładnie wyglada na fotkach ... Myśle ze polecisz go;) obgadales jak mozna go kupić w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2015 Model jak wcześniej pisałem jest piękny. Jak ktoś chce wczesną wersję taką jak na fotach to polecam, ja poczekam na uzbrojoną ze standardową wieżyczką 2A. Ta ma być w sprzedaży za rok. Namiar na firmę http://www.jmpkmodell.com/a1-72/novinky/ Chyba nie znajdziesz polskiego dystrybutora. Jest też możliwość dogadanie się z kimś jadących na festiwale modelarskie w Czechach. Najbliższy duży to E-Day i tak nabyć bo będzie pewnie ze zniżką i odpada przesyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 W ogóle to modeli z wnętrzem chyba wiele w tej skali nie ma, prawda? Ja dotychczas widziałem jeden, trumpkowego Bradleya A0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 Dziękuję za informację - piękny model. Czy próba konwersji na KTO Ryś (konkretnie Ryś-Med) to duża ingerencja w ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2015 Ryś jest jak pamiętam dużo wyższy, być może wyjdzie taka wersja, bo w 1/87 jest wydana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 699 Kcs to +/- 107 zł ... Płać i płacz. Robimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Share Napisano 3 Lipca 2015 699 Kcs to +/- 107 zł ... Płać i płacz. Ten jest droższy od stareńkiego z ARMO o jakieś 20 zł. A nie będziesz czekał na tego z wieżą? Ja poczekam. Już zacząłem szukać jakiegoś polskiego Fiata w 1/72 to i może pokuszę się o jakąś scenkę ze stanu wojennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Lipca 2015 Share Napisano 5 Lipca 2015 Nie wymawiaj przy mnie słowa ARMO! Jeszcze nie jestem na to gotowy... Nie spieszy mi się zobaczę oba potem się zdecyduje, ale kieruję się w stronę 2A. To chyba 1:87 http://www.tololoko.pl/katalog-samochodowy/1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Sierpnia 2015 Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Dokładnie, skala H0 i na dodatek są to modele już gotowe, droższe od kitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2015 Jak to mówią na bezrybiu i rak ryba, zakupiłem ostatnio z MW Gaz-a M 20 Pobieda, będzie garbata Warszawa M-20, zwłaszcza że producent taką opcję wziął pod uwagę dodając "polskiego grila". Armada Hobby wypuściła też żywiczne modele Lady w 1/72, tyle że ich cena dobija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi