grzes430 Napisano 13 Lipca 2015 Napisano 13 Lipca 2015 Witam wszystkich. Zabieram się za kolejny model, tym razem padło na Strykera M1128 firmy AFV Club: Być może będzie to jeden z paru modeli, który zagości na mojej dioramie, ale to odległe czasy. Z racji tych planów będzie to odwzorowanie pojazdu działającego w Afganistanie. Oczywiście model z pudła + w razie konieczności stratch. Tempo prac nie będzie powalać - równolegle działam przy budowie pewnego humvee. Liczę na zainteresowanie, ewentualną pomoc, podpowiedzi. Cytuj
Gość Napisano 13 Lipca 2015 Napisano 13 Lipca 2015 Jaki nagły wysyp Strykerów na forum . Ja sam osobiście, wczoraj zacząłem trumpkowego M1127 RV. Będę tu często zaglądał . Powodzenia w budowie. Cytuj
Piecu_KP Napisano 14 Lipca 2015 Napisano 14 Lipca 2015 Identyk czeka w warsztacie na zakończenie Badleya i Shot'Kal-a. Popatrzę i podpytam w razie potrzeby. Cytuj
grzes430 Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Napisano 3 Sierpnia 2015 Prawie miesiąc od założenia tematu i jeszcze nie pokazałem na czym stoję, ale to tak jak wspominałem przez warsztat jeszcze innego modelu, w którym nie brakuje pola do popisu ze scratchem. Dodatkowo doczekałem się planowanej od 6 miesięcy operacji przegrody nosowej i parę dni w szpitalnym łóżku trzeba było spędzić. Do rzeczy. Do dnia wczorajszego miałem zrobione jedynie zawieszenie: A dziś trochę powalczyłem z górą: Niewiele znalazłem zdjęć walkaroundu tego pojazdu więc wkładu własnego nie ma żadnego. Jeśli jest ktoś w posiadaniu ciekawych ujęć M1028 w Afganistanie i podzieliłby się zdjęciami będę wdzięczny. Cytuj
wojtas193 Napisano 3 Sierpnia 2015 Napisano 3 Sierpnia 2015 Mówisz, że masz za mało wkładu własnego i chcesz w Afganistanie? Proszę bardzo czyż nie piękny? Przepraszam, jeżeli fotka za duża - piszę z telefonu. Cytuj
grzes430 Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Napisano 3 Sierpnia 2015 No Wojtek o ile pancerz prętowy dałbym może jeszcze radę zrobić samemu - chociaż znalezienie drutów idealnie prostych byłoby nie lada wyzwaniem - to trał przeciwminowy SPARK musiałbym już zakupić, a na to mnie nie stać. Pojazd świetny, ale nie dam rady go odwzorować, chyba że najdzie się jakiś dobroczyńca. Cytuj
Gość Napisano 3 Sierpnia 2015 Napisano 3 Sierpnia 2015 Masz, tylko nie narzekaj że zdjęcia małe i nie można ich na dysk zrzucić . A tak na poważnie, to właśnie zdjęcia z tej strony były inspiracją, do budowy mojego Strykera http://tank-masters.de/?page_id=810 Cytuj
grzes430 Napisano 7 Sierpnia 2015 Autor Napisano 7 Sierpnia 2015 Na razie nie ma co pokazywać, dokleiłem ledwo jedno światło. Zastanawia mnie jednak tarcza, którą widać na tym zdjęciu: Zna ktoś jej nazwę? Przyda się każda informacja na jej temat. Spróbuję się pobawić w stworzenie jej, choć może być problem ze szkiełkami. Nie mam nic w zapasie co mógłbym w ich miejscu przykleić. Cytuj
makinen Napisano 7 Sierpnia 2015 Napisano 7 Sierpnia 2015 Osłona strzelca wyglada wymiarowo jak osłona z wieży oGPK. Jak znajdę 2 szybki, to Tobie podrzucę, choć wydaje mi sie, ze wycięcie z opakowania płyty CD dwóch takich szyb nie powinno być problemem. Cytuj
grzes430 Napisano 7 Sierpnia 2015 Autor Napisano 7 Sierpnia 2015 Osłona strzelca wyglada wymiarowo jak osłona z wieży oGPK. Jak znajdę 2 szybki, to Tobie podrzucę, choć wydaje mi sie, ze wycięcie z opakowania płyty CD dwóch takich szyb nie powinno być problemem. Na dwie szybki szkoda wysyłki, inna sprawa gdybyś podrzucił razem z dachem. Tak jak mówisz, wytnę z jakiegoś pudełka CD albo znalazłem jeszcze przednie okna z M1097. Cytuj
kubisz Napisano 7 Sierpnia 2015 Napisano 7 Sierpnia 2015 znalazłem jeszcze przednie okna z M1097. Zaprawdę powiadam Ci - oszczędź je. Mogą się przydać. Lepiej ciąć coś innego. Niezły początek z tym Strykerem Cytuj
grzes430 Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Napisano 19 Sierpnia 2015 Trochę podziałałem ostatnimi czasy i sporo nadrobiłem. Niewiele chyba już zostało do przyklejenia. Teraz planuję przede wszystkim dorobić tarczę strzelca. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi