gorlock Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 Nowa firma, ciekawa zapowiedz. http://www.perthmilitarymodelling.com/newkitnews/ryefield-model.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 Wiadomo co ,gdzie ,kiedy,za ile..Wyraźna inspiracja Dragonem,czyżby kolejna siostrzana firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 14 Lipca 2015 Autor Share Napisano 14 Lipca 2015 Jak na razie zapowiadają go na sierpień. Ciekawe jaka cena, może też 70$ jak nowy Tiger Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 Nowy Tygrys od Dragona raczej będzie miał solidną konkurencje. Model od RFM jest już całkiem nieźle obfotografowany i z pewnością znawcy tematu się wypowiedzą co do jego poprawności. Dla mnie zachęcająco wyglądają pracujące gąsienice i duże prawdopodobieństwo na brak frustrujących problemów ze spasowaniem, między innymi systemu chłodzenia. Jeszcze przydałoby się aby ta firma zadebiutowała z jakąś przyjaźniejszą ceną, aczkolwiek to mało prawdopodobne biorąc pod uwagę stale rosnące ceny modeli z Azji :S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 14 Lipca 2015 Share Napisano 14 Lipca 2015 Jedyna wada tak na szybko to malowanie "141",bez plam.Akurat ten egzemplarz jest dobrze obfocony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 Niezły debiut Firma wbiła się w niszę i praktycznie nie ma konkurenta, Tamki lipa, a Cyber Hobby po 500£ z drugiej ręki. Ze zdjęć wynika, że trza brać Jedyna wada tak na szybko to malowanie "141",bez plam.Akurat ten egzemplarz jest dobrze obfocony. A gdzie tam plamy widzisz ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 17 Lipca 2015 Share Napisano 17 Lipca 2015 Niezły debiut Jedyna wada tak na szybko to malowanie "141",bez plam.Akurat ten egzemplarz jest dobrze obfocony. A gdzie tam plamy widzisz ? Pzdr jak byś doczytał to głupio byś się nie pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 Lipca 2015 Share Napisano 17 Lipca 2015 Jeżeli "głupio się pytam" to wyjaśnij mi o co chodzi w Twoim stwierdzeniu. "141" miał jednolite malowanie i takie widnieje na pudełku, to o jaką wadę chodzi ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 18 Lipca 2015 Autor Share Napisano 18 Lipca 2015 W sieci pojawił się już w kilku miejscach w przedsprzedaży. Cena 45 - 50 $. Dla porównania dragonowski tunezyjski initial ma kosztować ok. 80 $..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Lipca 2015 Share Napisano 18 Lipca 2015 Ciekawe co w pudłach, zwłaszcza ten DML, 80$ to nie kosztował ten z CH na premierę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 18 Lipca 2015 Autor Share Napisano 18 Lipca 2015 W pudle pewnie obowiązkowo będą urocze gąski DS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 18 Lipca 2015 Share Napisano 18 Lipca 2015 No i nie mieszczące się wentylatory z całym arkuszem blaszki, przeznaczonym jedynie do nich =P Mam wrażenie że Dragon po prostu z Trumpeterem konkuruję o to, kto sprzeda swój produkt z większym zyskiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Lipca 2015 Share Napisano 18 Lipca 2015 Ciekawe co w pudłach, zwłaszcza ten DML, 80$ to nie kosztował ten z CH na premierę. Co ma w pudle RFM widać, a co do Dragona to wiadomo nie od dziś. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Chodziło mi raczej o to czy wezmą CH, wyjmą blachy i puszczą, czy w całości przepakują CH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 czy w całości przepakują CH. No chyba sam w to nie wierzysz ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 19 Lipca 2015 Share Napisano 19 Lipca 2015 Patrząc na 80$ oczekiwałbym raczej przepaku. Tak wiem pobożne życzenia. :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 mały in-box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Wczesny Tygrys 503 Abt. z wnętrzem. http://armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=239105 http://www.1999.co.jp/eng/10347260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 Niezłe cacko :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Dziś kupiłem ten model. Mam strasznie mieszane uczucia. Takie odczucia na gorąco Szczerze to jest kilka dużych plusów: +lepszy detal niż tamiya, porównywalny do dragona (?) lub wręcz słabszy +ogniwkowe gąski ze sworzniami +przyzwoita cena (~180zł) ... ale pewne rzeczy to kaplica: -kalkomanie na kilka malowań ale brak jakiejkolwiek instrukcji odnośnie malowań, w instrukcji jest schemat jednego -na elementach widoczne straszne przesunięcia form -doklejany grzebień w gąskach, które i tak nie są moim zdaniem rewelacyjne ... Myślę, że jeśli można kupić tamiyę za ~120zł a dragona za ~240 to RFM moim zdaniem wpasowuje się w połowie stawki. Licząc, że do Dragona i do Tamki trzeba dokupić jakieś lepsze gąski to bohater wątku wypada dość kusząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Na "Armoramie" jest fajny wątek. Typ buduje jednocześnie DML-a z RFM. Ten drugi też ma problemy ze spasowaniem. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 to ten artykuł: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=238998&ord=&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maus Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Ja też kupiłem tego tigerka i powiem tak fajny jest i nie zauważyłem przesunięć form, możliwe że twój to ma albo podaj numer części to zobaczę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 to ten artykuł:http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=238998&ord=&page=1 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 12 Stycznia 2016 Share Napisano 12 Stycznia 2016 Info z facebooka - Rye Field Model zapowiedziało na luty Abramsa 3 in 1 Szykuje się konkurencja dla zapowiedzianego wcześniej Menga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi