Ripper1 Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Rozpoczynam warsztat kolejnego modelu Tym razem będzie to nocny myśliwiec Messerschmitt Bf 110G-4, model wykonany przez firmę "EDUARD" plus kilka dodatków metalowych i żywicznych : samolot planuję wykonać w malowaniu tytułowego :Księcia Nocy" czyli maj. Heinza Wolfganga Schnaufera na pierwszy ogień poszły jak zwykle elementy kabiny pilota oraz operatora radaru i strzelca pokładowego z tych elementów udało sie złożyć takie coś cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Eeee no Panie, ładne to jest. Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Lipca 2015 Share Napisano 15 Lipca 2015 Czy dobrze widzę, że "Książe" miał "skośną muzykę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 16 Lipca 2015 Share Napisano 16 Lipca 2015 jestem w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 18 Lipca 2015 Autor Share Napisano 18 Lipca 2015 Czy dobrze widzę, że "Książe" miał "skośną muzykę"? "EDEK" tak to wykombinował, że Schragemusik jest ruchomy i łatwiej będzie go dopasować do oszklenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 18 Lipca 2015 Autor Share Napisano 18 Lipca 2015 Poskładałem drugą połówkę kadłuba: i poskładałem to w jedną całość: dodałem coś tam drucików żeby trochę urealnić panel radaru: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Lipca 2015 Share Napisano 18 Lipca 2015 Ripper1 - szwajcarska robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 18 Lipca 2015 Autor Share Napisano 18 Lipca 2015 Nie wiem jakim kolorem pomalować ten przedział: producent modelu sugeruje kolory RLM02 na całość i Flat Black na ścianę ogniową - takiego rozwiązania można przy odrobinie fantazji dopatrzyć się na tym zdjęciu: ale coś mnie to nie przekonuje. Wie ktoś może jakie powinno być prawidłowe malowanie tej części modelu Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 21 Lipca 2015 Autor Share Napisano 21 Lipca 2015 Po burzliwej dyskusji wywołanej moim pytaniem przedział został pomalowany tak jak ustalono: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 24 Lipca 2015 Autor Share Napisano 24 Lipca 2015 powoli prace posuwają się naprzód. Skończyłem montować blachy we wnęce podwozia: i złożyłem to w całość no i oto efekt - silnik made in EDUARD no cóż - szpachla mój przyjaciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 walnij hipssa w środek a detale na szpachlę - moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 28 Lipca 2015 Autor Share Napisano 28 Lipca 2015 Powoli ale do przodu. Zaczyna to przypominać samolot silniki ze skrzydłami nawet udało sie spasować bez zbytniej tragedii. Wymagało to trochę szpachlowania w niektórych miejscach ale ogólnie bałem się, że będzie gorzej cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 "Ruszyła maszyna po szynach ospale...." Ano po półrocznej przerwie dojrzałem do skończenia tego tematu. Stan na dzień dzisiejszy prezentuje sie nastepująco: prace trwają i mam nadzieję niedługo dojść do etapu malowania cdn.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Dawaj dalej... Sam się zastanawiałem nad 110 od Edka, ale w wersji G-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 16 Lutego 2016 Autor Share Napisano 16 Lutego 2016 Mam pytanie do szanownych kolegów Mam kłopot z pałąkiem do anteny radarowej wiem, że takowy pałąk był np w zestawie Horten Ho 229B może ktoś budował Hortena w innej wersji niż mysliwca nocnego i takowy element mu pozostał, chętnie go odkupię i pokryję koszty wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 16 Lutego 2016 Share Napisano 16 Lutego 2016 Będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 17 Lutego 2016 Autor Share Napisano 17 Lutego 2016 no jeszcze tylko jakieś antenki, pomaskować to co nie ma być pomalowane i aero do roboty a może ktoś ma do odsprzedania w rozsądnej cenie model Hortena ho 229B z Dragona w cztery ósemce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 21 Lutego 2016 Autor Share Napisano 21 Lutego 2016 model pokryty pershadingiem: teraz czeka na kolorki cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 3 Marca 2016 Autor Share Napisano 3 Marca 2016 czekał, czekał i się doczekał Kolor położony i zabezpieczony lakierem teraz model czeka na kalki: cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 3 Marca 2016 Share Napisano 3 Marca 2016 Kabina rozumiem będzie open? to na plus. Rozwiercił byś te lufy karabinów bo odstają od reszty Po za tym cacy Panie Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Trochę czasu zajęło mi położenie kalkomanii. Tłumaczyć może mnie trochę to, że kalki firmy "Pedinghaus Decals" drukowane sa na jednym arkuszu folii i każda z nich wymaga uważnego wycięcia na szczęście jakość ratuje sytuację - kładą się znakomicie uwidaczniając linie i nity. Położyłem wszystkie oznaczenia jakie były w zestawie wierząc, że producent wykonał je na bazie dobrych materiałów źródłowych a nie znalazłem nigdzie dowodów na to, że takich linii czy oznaczeń nie było na tym samolocie. No i tak to wygląda na chwilę obecną: Dzięki uprzejmości kolegi Pafko który podesłał mi krzyżak podstawy anteny złożyłem ten detal: DZIĘKI PAWEŁ no i na koniec kilak drobnych elementów wykończeniowych: pozostało "styranie" tego modelu i złożenie tego wszystkiego w całość ale o tym potem cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 13 Marca 2016 Autor Share Napisano 13 Marca 2016 No to powolutku, chyba przedział uzbrojenia mogę uznać za skończony prace trwają między innymi za jakąś godzinę będę ścierał wash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beecker Napisano 13 Marca 2016 Share Napisano 13 Marca 2016 No to powolutku, chyba przedział uzbrojenia mogę uznać za skończony Ta przednia osłona pancerna od spodu. Chyba wypadało by poprawić. Nie doszlifowane widać ubutek. Troche kiepsto to wygląda. Poza tym widze lufy nawierciłeś w końcu:) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 Hmmm, wystarczy odciąć przednią część zawierającą cały przedział uzbrojenia, wkleić odpowiedniej grubości podkładkę i ponownie dokleić przód tak aby dolna część osłony ogniowej wystawała podobnie jak górna ( 1 mm ) . Potem to już tylko wyszpachlować to wyszlifować na gładko i pomalować w tym samym odcieniu co reszta kadłuba oczywiście najlepiej nie niszcząc położonych wcześniej kalek Chyba muszę coś innego wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 19 Marca 2016 Autor Share Napisano 19 Marca 2016 Prace powoli posuwają sie naprzód, "przykurzyłem"trochę spód żeby bardziej był podobny do używanej maszyny a nie eksponatu z muzeum: nie wszystkie anteny są przymocowane a to z tego względu, że są to tak delikatne elementy, że wielokrotnie były by łamane przy kolejnych pracach. Po pokryciu modelu warstwą matu, przyjdzie jeszcze czas na jakieś ślady płynów eksploatacyjnych. teraz pora zabrać się za górę cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi