Wymysl Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca 48 minut temu, jmx62 napisał: A pod Pasłękiem w 2018 z Malborka i dwa 29te z MMaz 2016 i 2017? I może coś jeszcze przegapiłem. No to jak niedoścignione. Na razie bez katastrof to eFyszesnaste. Grzesiowi chodziło o to po jakim czasie od rozpoczęcia eksploatacji do tych zdarzeń doszło. Dla MiG-a to było 28 lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca Aaaa to może nie zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca 38 minut temu, Wymysl napisał: Grzesiowi chodziło o to po jakim czasie od rozpoczęcia eksploatacji do tych zdarzeń doszło. Dla MiG-a to było 28 lat! Dokładnie tak Bieliki latały bez strat zaledwie 8 lat (incydentu z utratą owiewki nie liczę). W Gdyni utraciliśmy egzemplarz 7714 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia Heloł. Chyba już komisja zbadała przyczyny katastrofy 7714 w Gdyni bo dzisiaj pierwsze 4 Bieliki poszły w powietrze. Ciekawe czy dowiemy się całej prawdy o przyczynie/przyczynach tego wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia 2 godziny temu, jmx62 napisał: Ciekawe czy dowiemy się całej prawdy o przyczynie/przyczynach tego wypadku. Raczej nie robią z tego tajemnic. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś zawsze w Skrzydlatej Polsce na początku roku był temat główny poświęcony bezpieczeństwu lotów i tam były omawiane tego typu zdarzenia z roku poprzedniego. Ciekaw jestem co ustaliła komisja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia 2 godziny temu, jmx62 napisał: Heloł. Chyba już komisja zbadała przyczyny katastrofy 7714 w Gdyni bo dzisiaj pierwsze 4 Bieliki poszły w powietrze. Ciekawe czy dowiemy się całej prawdy o przyczynie/przyczynach tego wypadku. Za moich czasów po każdej katastrofie lub wypadku lotniczym zawieszało się loty na danym typie statku powietrznego do momentu wykonania pewnych zaleceń komisji. Te zalecenia były głównie związane z aspektami technicznymi ale sprawdzało się też na przykład procedury bezpieczeństwa lotów czy kierowania lotami. Po wykonaniu zaleceń komisyjnych w przypadku braku uchybień zakaz lotów odwieszało się. Nie zawsze było to jednoznaczne z zakończeniem prac komisji badania wypadków lotniczych. Aktualnie wszystkie procedury są ustandaryzowane zgodnie z porozumieniem STANAG więc mogło się nieco pozmieniać. Niestety na ten temat nie mam już wiedzy, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Sierpnia Share Napisano 23 Sierpnia Dziś łażąc po parku Czartoryskich w Puławach widziałem przelatującego Bielika. Zatem loty przywrócone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia A słyszeliście że Bieliki przeniesione zostały do Radomia? Podobno powodem jest remont pasa w Dęblinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia 1 godzinę temu, jmx62 napisał: A słyszeliście że Bieliki przeniesione zostały do Radomia? Teraz już tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Sierpnia Share Napisano 24 Sierpnia https://echodnia.eu/radomskie/przeprowadzka-wojskowych-odrzutowcow-do-radomia-na-sadkowie-laduja-bieliki-zobacz-zdjecia/ar/c1-18759861 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi