Erni Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Witajcie,dawno mnie tu nie było ,ale cały czas coś robię. Chciałem się pochwalić jednym z ostatnich moich modeli a mianowicie Spitfire Mk I z nowego Airfixa. Model wzbogacony pasami Eduarda i tablica Yahu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted August 18, 2015 Share Posted August 18, 2015 Model schludnie wykonany, ale bez specjalnej rewelacji. Ot taki ładny Spit na półkę. Podobnie jak w Raidenie, trochę zbyt symetryczne i podobne do siebie zacieki. Reszta ok. Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdk_uk Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Mi się podoba fajnie wyszedł. Starannie i czysto sklejony ślady zużycia delikatne . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Under B Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Jak Wy to robicie, że tak świetnie są położone te kalki? Czymś je zmiękczacie? Jeśli tak, to w jaki sposób? Super robota! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 http://spitfiresite.com/2010/04/spitfire-masts-and-aerials.html Maszt z poprzeczką. Drut anteny od kadłuba do szczytu poprzeczki i potem do zaczepu na sterze kierunku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK1885 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Może i schematycznie, ale całkiem przyzwoicie. Kolejny Spitfajer cieszy. (...)Maszt z poprzeczką. Drut anteny od kadłuba do szczytu poprzeczki i potem do zaczepu na sterze kierunku. 1.Pytałeś czy możesz wyliczać błędy?2.To jakaś nowa forma modelarstwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK1885 Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 letalin, nie bombarduj mnie proszę swoimi PW, bo w żadną korespondencję z Tobą wchodzić nie zamierzam. To co napisałem nie jest ani obraźliwe ani niestosowne, a forum i wątek jest jak najbardziej odpowiednim kanałem komunikacji. (...)Proponuję nie zaśmiecać cudzego wątku takimi pytaniami, których nikt raczej nie rozumie, a które zadane na PW tracą też swój sens. Trochę umiaru życzę i zdrowia. Pytanie jest bardzo proste, nie wiem czemu określasz się jako nikt i nie wiem też co tu jest do rozumienia. Ale jeśli czujesz potrzebę to wyjaśnię. Ponieważ w innym wątku postanowiłeś się zapytać przed wyliczeniem błędów - co dobrze skądinąd o Tobie świadczy - zaciekawiło mnie dlaczego nie zapytałeś się w tym konkretnym przypadku? No i ciekawi mnie też o co chodzi z tym Twoim wyliczaniem błędów? To jakaś nowa forma hobby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted August 19, 2015 Share Posted August 19, 2015 Nie zaśmiecaj wątku, masz problem to zapraszam na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HK1885 Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Nie zaśmiecaj wątku Skoro już zaczałeś zaśmiecanie to ja tylko kontynuuję. Czekam z niecierpliowścią aż zaczniesz model w projekcie grupowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni Posted August 22, 2015 Author Share Posted August 22, 2015 letalin -też jestem ciekaw Twego wpisu o lince anteny. Wyskoczyłeś na mnie jak bym nie wiem jaki błąd popełnił, a ja se tylko model skleiłem chciałem się pochwalić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts