KRL Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Mam pytanie do kolegów którzy ogarniają temat naszych MiG'ów 23 z Redzikowa nie wiedzieć czemu ale jedna sztuka mi nie wystarcza więc postanowiłem rozpocząć budowę kolejnego egzemplarza biorę pod uwagę 120, 146 lub 149. Zamówiłem kalki z Techmodu ale wzory które tam są nie mówiąc już o opisie kolorów nie zgadzają mi się z tym co widzę na fotkach - fakt że tych w dobrej rozdzielczości jest mało w necie ale to co na nich widać wygląda inaczej. Proszę o podpowiedz i pomoc w ustaleniu czy te schematy są prawidłowe i jakie ewentualnie powinny być kolory. Może ktoś posiada także jakieś lepsze fotki lub wie gdzie mogę znaleźć takowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Polish Wings o MiGu-23 polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Polish Wings o MiGu-23 polecam... Zamówiłem i oczekuję już sześć tygodni, może kiedyś dojdzie do mnie lub poszukam na aledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Lepiej poszukaj na allegro Darek, Ty też się boisz jak ognia tej nazwy portalu aukcyjnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 27 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Lepiej poszukaj na allegro Darek, Ty też się boisz jak ognia tej nazwy portalu aukcyjnego? Ja boję się tylko duchów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Był też Aeroplan o MiG-23 wraz z płytą. Możesz też odezwać się do kolegi Irka, który buduje co prawda "MODEL" numeru 460, ale niedawno robił dokumentację zdjęciową 120. Zresztą innych zdjęć też posiada zapewne tysiące, a na pytanie o kolory odpowiedź zna na pewno również. Kolega Marek Świderski powinien być również zorientowany w temacie. http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=33013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżak_Stronk Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Zamówiłem kalki z Techmodu ale wzory które tam są nie mówiąc już o opisie kolorów nie zgadzają mi się z tym co widzę na fotkach - fakt że tych w dobrej rozdzielczości jest mało w necie ale to co na nich widać wygląda inaczej. masz jakies dzikie kolory u mnie sa normalne i na okładce i w instrukcji tylko ja mam w 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Jesli chcesz moge Ci wypozyczyc swoje Polish Wings o MiGu-23... Sam opis kolorow jest do tej wersji malowania jest pobny jak w kalkach Techmodu tylko ze w instrukcji kolory sa inne Kolory wg Polish Wings Olive green FS34052 Dark green FS34097 Light brown FS33303 Light blue FS35622 Kolory te podane sa jako przyblizone Z tych schematow ktore zamiesciles od Techmodu pokrywa sie z ukladem plam wg Polish Wings tylko dla numeru 120. Wg schematu Techmodu brazowy kolor jest za jasny ale wg mnie to tylko blad merytoryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 8 Września 2015 Autor Share Napisano 8 Września 2015 Jeszcze jedno pytanie czy może ktoś z forumowiczów posiada jakieś fotki 23'k ale ze zbliżeniami szczególnie interesują mnie ślady eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi