Archelaos Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 Ostatnio bawię się takim maluchem w nadziei, że zdążę na "rundę jesienną" konkursów Model Tamki, z konwersją Toro Model - wczesnym przodem kadłuba i przodem nadbudówki i wieży bez dopancerzenia. W zestawie są też kalki do pięciu różnych malowań. Malowanie z 5 dywizji pancernej Września'39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Powoli naprzód. Zastanawiam się jak zastąpić osłonę tłumika, bo Tamka dała lity plastik i kalkę w kropki. Niestety wzór zwykłych siatek nie pasuje. Ktoś robi blaszki do Pz II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Czolgista Pochwala wzrokiem od 7urgena za figure! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 28 Sierpnia 2015 Share Napisano 28 Sierpnia 2015 Ktoś robi blaszki do Pz II? Hauler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 Ha, żeby jeszcze Hauler nie był tak drogi, tym bardziej, że nie planuję użyć pozostałych elementów z blaszek. No więc prawie gotowe. Jak znajdę odpowiednią blaszkę, zastąpię zestawową osłonę tłumika, ale poza tym zostały jeszcze tylko drobne podmalówki tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Miś wygląda złowieszczo Naprawdę nieźle pomyślana scenka, fajny pomysł...dodałbym trochę brudu w miejscu, gdzie parkan łączy się z brukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 Ale żeby tak Misia, biednego Misia ? Fajna scenka i facjata czołgisty całkiem, całkiem niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 2 Września 2015 Share Napisano 2 Września 2015 No, tylko dopiero teraz wypatrzylem ze rozowego brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 2 Września 2015 Autor Share Napisano 2 Września 2015 No, ja to bardziej figurkarz jestem, nie czołgarz Zastanawiam się, co jeszcze mógłbym poprawić w czołgu, bo czegoś mi na nim brakuje. Może to przez to, że choć pierwotnie robiłem delikatny światłocień, to po kurzeniu praktycznie nic z tego nie zostało - jasny pył osiadł w zagłębieniach i zakrył ściemnienia, powodując odwrotny efekt... Ale z racji wierności historycznej nie mogłem go pominąć - bo niemieckie wozy były nim niemiłosiernie obsypane w czasie Kampanii Wrześniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 Przy kamo rozjaśnienia nie są konieczne. Nie znaczy to że ma ich nie być, ale najwięcej dają przy malowaniu jednobarwnym. Całość ładnie się komponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 3 Września 2015 Share Napisano 3 Września 2015 No, ja to bardziej figurkarz jestem, nie czołgarz Ale z racji wierności historycznej.... No wlasnie, domaluj wiec te nieszczesne waffenfarbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi