erolo2000 Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Witam Waszmościów Po Humberze pierwszego dziwaka z kolekcji Polscy Pancerniacy 1939-1945 przyszedł czas na IX.1939. Pierwsze trzy modeliki wykonane z tego o kresu (W planie "IX1939" łącznie 8szt) - Zajęły mi one 15 godzin. Malowane ręcznie... jak zawsze . I one Gotowe: Cytuj
erolo2000 Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Napisano 30 Sierpnia 2015 ... No cóż poradzę ,że nie mam pałacu. Upycham te modele ile wlezie ,żeby jeszcze z 25 sie zmieściło na widoku ;)....Vickers E Mk.B od Mirage gotowy do założenia gęsi - kalek nie będzie . Podobno we IX nie miały oznaczeń a szkoda fajniej by wyglądał Cytuj
Archelaos Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Malowanie podoba mi się, pod względem technicznym, jednak kolory podane przez FtF są błędne - w szczególność brązowy powinien być znacznie ciemniejszy. Cytuj
erolo2000 Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Napisano 30 Sierpnia 2015 Wiem wiem w szczególności o tym brązowym :P. Ja używam Pactr. Cytuj
taltos1 Napisano 30 Sierpnia 2015 Napisano 30 Sierpnia 2015 Fajnie się prezentują Kolego Pozdrawiam Cytuj
Michal_G Napisano 31 Sierpnia 2015 Napisano 31 Sierpnia 2015 "Karaluchy" - fajne. W TKS-ie z działkiem 20 mm warto by poprawić dwie niedoróbki producenta - przesunąć lufę (w oryginale nie była w osi) i usunąć podstawę do strzelań przeciwlotniczych. Pytanie w sprawie Vickersa - Mirage dało sensowne wloty czy zastosowałeś jakąś poza zestawową siatkę? W FTF-ie aż prosi się o wymianę na siatkę. Malujesz Pactrami - jakie konkretnie zastosowałeś? Ja na wozy WP 1939 używam Medium Green, Armor Sand i RotBraun. Cytuj
erolo2000 Napisano 1 Września 2015 Autor Napisano 1 Września 2015 No z tą lufą to fakt jeszcze był chyba jakiś "looknik" w kopułce - nie tykam już jej ;) Podstawka już usunięta fakt na fotkach archiwalnych się nie pojawia....Zielony to jakaś mieszanka paru A34 + - ciężko powiedzieć mi jakich teraz . Reszta dokładnie taka jak piszesz A25 i A103. Nie stosowałem extra siatek do Vickersa :( - tylko pudło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi