erolo2000 Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Witam Waszmościów Po Humberze pierwszego dziwaka z kolekcji Polscy Pancerniacy 1939-1945 przyszedł czas na IX.1939. Pierwsze trzy modeliki wykonane z tego o kresu (W planie "IX1939" łącznie 8szt) - Zajęły mi one 15 godzin. Malowane ręcznie... jak zawsze . I one Gotowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 3 x Ale jak zawsze bez podstawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2015 ... No cóż poradzę ,że nie mam pałacu. Upycham te modele ile wlezie ,żeby jeszcze z 25 sie zmieściło na widoku ;)....Vickers E Mk.B od Mirage gotowy do założenia gęsi - kalek nie będzie . Podobno we IX nie miały oznaczeń a szkoda fajniej by wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Malowanie podoba mi się, pod względem technicznym, jednak kolory podane przez FtF są błędne - w szczególność brązowy powinien być znacznie ciemniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 30 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Wiem wiem w szczególności o tym brązowym :P. Ja używam Pactr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Fajnie się prezentują Kolego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Sierpnia 2015 Share Napisano 30 Sierpnia 2015 Bardzo fajne maluchy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 31 Sierpnia 2015 Share Napisano 31 Sierpnia 2015 "Karaluchy" - fajne. W TKS-ie z działkiem 20 mm warto by poprawić dwie niedoróbki producenta - przesunąć lufę (w oryginale nie była w osi) i usunąć podstawę do strzelań przeciwlotniczych. Pytanie w sprawie Vickersa - Mirage dało sensowne wloty czy zastosowałeś jakąś poza zestawową siatkę? W FTF-ie aż prosi się o wymianę na siatkę. Malujesz Pactrami - jakie konkretnie zastosowałeś? Ja na wozy WP 1939 używam Medium Green, Armor Sand i RotBraun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 No z tą lufą to fakt jeszcze był chyba jakiś "looknik" w kopułce - nie tykam już jej ;) Podstawka już usunięta fakt na fotkach archiwalnych się nie pojawia....Zielony to jakaś mieszanka paru A34 + - ciężko powiedzieć mi jakich teraz . Reszta dokładnie taka jak piszesz A25 i A103. Nie stosowałem extra siatek do Vickersa :( - tylko pudło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi