Dżejrosz Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Witam gorąco , choć temat nacechowany chłodem. Ja na swój konkursowy warsztat , wziąłem model sdkfz 261 od ICM w malowaniu pudełkowym "Zima, Rosja 1942". Model będzie wspomagany , jeżeli umiejętności pozwolą, pracą własną , to jest - druciki i plastikowe profile. Skąd tytuł? Otóż Rosja to duży kraj , a z historii wiemy ,że większość najeźdźców ponosiła sromotną klęskę przez śnieżyce i potwornie niskie temperatury panujące w tym ogromnym kraju. Na sam początek mały in-box małego modelu : Małe , białe pudełeczko z ciekawą wg mnie grafiką mojej repliki... ..oraz wnętrzności , czyli 3 ramki , zestaw blaszek , zestaw kalkomanii i oczywiście instrukcja: i ostatnie zdjęcie na dzisiaj czyli wspomniane malowanie : Tak więc zapraszam do oglądania i kibicowania , bo w końcu odkopałem ten model i jestem zmotywowany do pracy. Dziękuje i pozdrawiam! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 1 Września 2015 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2015 No jak byś się jeszcze pokusił machnąć go jak na opakowaniu to hohoho :-) !!!! powodzenia i oglądam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 No jak byś się jeszcze pokusił machnąć go jak na opakowaniu to hohoho :-) !!!! powodzenia i oglądam Christian Dziękuje dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 9 Września 2015 Autor Share Napisano 9 Września 2015 Witam znów! Niestety postęp prac skutecznie opóźnia nowa szkoła ,czyli liceum , które pożera 90% mojego dziennego czasu i nie mam kiedy zrobić relacji , albo jestem zbyt zmęczony. Dzisiaj udało mi się znaleźć ociupinkę czasu by coś pokazać . Tak więc przeszukując internet dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy ; Mój esdek bazuje na sdkfz 222 - cechy szczególne to dwa wizjery z przodu i charakterystyczne "trójkąty" na kołpakach. Mam zamiar zrobić wnętrze tegoż robaczka , a w internecie jest mnóstwo zdjęć wnętrza sdkfz 222 : źródło:http://svsm.org/gallery/Sdkfz222 Tak więc , w moim modelu zacząłem przerabiać amortyzatory , może moje bedą ładniejsze od zestawowych : Siatka by ktoś przypadkiem granatu od góry nie wrzucił... amortyzator nr 1 i kółka gotowe do podkładowania: Dziękuje i pozdrawiam! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Kuba, podziw za pracę w tej skali. Postaraj się trochę bardziej kadrować zdjęcia, tzn. więcej modelu a mniej tła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Uwaga na kalki ICMu...są upierdliwe.Chyba że w nowych wydaniach je poprawili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Dzięki za rady -będę uważał na kaliki i na kadrowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 A jak spasowanie? Bo z icm'a jeszcze nic nie miałem no będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Ze spasowaniem różnie , bo wiem , że górną płytę będę musiał szpachlować. Dzięki Czołgisto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 Witam! Szkoły coraz więcej , a czasu coraz mniej - prosta proporcja . Dzisiaj , choć mało siedziałem przy esdeku , zrobiłem dosyć dużo . Na początku... Zmieniłem troszeczkę koncepcję amortyzatorów ,ponieważ wcześniejsze amortyzatory po prostu nie mieściły się we wskazanym miejscu , na samym początku ubytki po podstawach amortyzatorów zalałem żelowym CA- szczerze powiem ,że eksperymentuje z tą "szpachlówką" z czystej ciekawości. Następnie zająłem się siatką "antygranatową"- z nią było najwięcej zabawy i nerwów , a i tak ją musze jeszcze dokończyć. Potem już troszeczkę zająłem się luźniejszym tematem czyli pokrowiec na koło zapasowe- tu użyłem starej jak świat chusteczki , wikolu i wody , a później zająłem się drzwiami , które w rzeczywistości są pełne , a w ICM-owskiej rzeczywistości - puste. Czyli gruby poliestyren , żel CA i szpachlówka by wszystko wyrównać . .. i to by było na tyle. Podstawy amortyzatorów.. .."antygranatnik".. ... koło zapasowe i drzwi.. ...i zdjęcie grupowe. Przepraszam za warsztatową scenerię ,ale niestety czas goni , bo jutro szkoła. A zatem auf Wiedersehen! Dziękuje i pozdrawiam! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 Maleńki czołg porucznika Grubera to to nie jest, ale gabaryt chyba podobny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 Czyżby nie chodzi o pana z Alo Alo , bo serial fajny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 13 Września 2015 Share Napisano 13 Września 2015 "Dzieńdybry " Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 13 Września 2015 Autor Share Napisano 13 Września 2015 "Dzieńdybry " Pozdrawiam O boziu , wspomnienia wracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 29 Października 2015 Autor Share Napisano 29 Października 2015 Witam! Przepraszam za długą przerwę , ale wymówka ta sama ,czyli liceum . Przez ten okres nieobecności udało mi się skleić amortyzatory i zacząć wnętrze : Pozdrawiam! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 30 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 30 Października 2015 No widzę, że działasz - to dobrze. Lepiej się skup na złożeniu wszystkiego do kupy niż dokładaj waloryzacje - czas ucieka ;-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi