Skocz do zawartości

Gorąca noc, zimny dzień. Tunezja 1943 r.

Bartek4577

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli dobrze widze to pomalowalowales ladownice do Kar98k na brazowo. DAK uzywalo ogolnowojskowych czyli czarnych. Brazowe byly dla Luftwaffe.

• Odpowiedzi 76
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Teraz czas na odpowiedzi:

makinen - odziwo w tym wydaniu figurek nie trzeba ich zbytnio szpachlować

7urgen - dziękuję za wytknięcie ważnego błędu - nie wiem czmu, ale dragon i moja gazetka mają tych afrika korps-manów i czarnych i w brązowych ładownicach

Reflect - oczywiście, postaram się dostoswać do zaleceń

Pozdrawiam

To moze wynikac z tego ze przedstawiaja czesto z oporzadzeniem nadgryzionym zebem czasu i w takim przypadku moga miec te fanty brazowe przetarcia ale brazowe to one byly tylko od wewnatrz

Dwie rozne wersje wykonania

120914d1278925685-k98-ammo-pouches-sumky-20001.jpg

I czarne, mocno sfatygowane z przetarciami.

pouch01_8833896_orig.jpg?301

No wreszcie zdjęcia sprzed paru dni, były opóźnienia, więc tak to wygląda.

<a href=http://images67.fotosik.pl/1223/ef34fd80f8232d7egen.jpg' alt='ef34fd80f8232d7egen.jpg'>

6acae4e8f0914a0bgen.jpg

0315845f5910a3f3gen.jpg

3d9898769e9e893cgen.jpg

918511f163f7b1a5gen.jpg

61de9ba276cc4a52gen.jpg[/img]

• Super Moderator

Bartek - ja już raz prosiłem. Mamy przyjęte standardy prezentowania modeli na naszym forum. Uprzejmie proszę o JEDNOLITE TŁO. Nie wiem, czy rozumiesz co mam na myśli, ale w razie wątpliwości podpiąłem stosowny temat jak fotografować - proszę dostosuj się. Jeśli kolejne zdjęcia będą wyglądały podobnie jak te powyżej będę zmuszony do ich kasowania a w związku z tym twój warsztat może zostać uznany za poddany.

pozdrawiam

Admin.

Przepraszam, ale wyleciało mi z głowy o tym tle.Dostosuję się następnym razem.

Zapraszam do konkursu tyczącego się mojego drugiego projektu na konkurs, jest to fallschrimjager we włoszech zimą. Chcę abyście wybrali broń dla niego:

MP 41, Walther PPK, Panzerfausty 30,60,30k, PzB 39, FG 42 (wczesny), G41 (M), G 41 (W), PM.E, MG 34S(Sic! Wersja dla spadochroniarzy), MP 28, MP 35, STG 45(M), K 98k z granatnikiem, Maxim 08\15, MP 18, C96 Mauser wszystkie wersje (chyba), Luger P08 wszystkie wersje, Mauser 98, Mauser 98a, G/K 43, MP 40, MP 43/44, StG 44, Mauser 98k. No i to tyle z broni osi . Wiem, że nie wszystkie zgodne, ale to taka zabawa co wybierzecie - dam bez oporu. Zestawy broni z których możecie wybierać to Dragon 3815,3816, ICM 35678.

Pozdrawiam

przy następnych pracach zwróć uwagę na usuwanie śladów łączenia form.

Nie maluję pędzlem i nie wiem czy można coś więcej wyciągnąć z tej techniki ale widać smugi po pędzlu.

Może rzadsza farba bo i szczegóły są przylane farbą...

Bandaże kół jezdnych postaraj się poprawić bo niezbyt starannie je pomalowałeś.

Moim zdaniem figurki, których szukasz są raczej zbędne. Te, które masz są w dynamicznych pozach. Te, których szukasz są w trakcie spoczynku. Nie będą pasowały do siebie.

Przedstaw może ogólną koncepcję dioramy.

No niestety, ale na więcej niż pędzel mnie nie stać, jak pisałem zdjęcia mają już chwilę (były pewne problemy z odbiorem zdjęć), więc teraz to wygląda lepiej o wiele, ślady pędzla ? Znaczą miejsce gdzie dodawać dodatki aby lepiej wyglądało. Figurki, które zamówiłem już w sklepie muszą być - bo bison będzie pusty. ogólne założenie to chwila kiedy SS-Obersturmführer(Sic!) z piechoty wychyla się z innymi żołnierzami zza czołgu, a dowódca bisona coś do nich mówi. Jest to moment po akcji np. zniszczeniu bunkra.

Pozdrawiam

P.S.

Farba musi być taka bo niektóre niedorobione przez alana rzeczy muszą być ukryte między innymi źle odlane góra i dół wanny.

Dziękuję za rady myślę, że z nich skorzystam.

Pozdrawiam

P.S.

Sprawdzałem po necie i znaleźć nie mogę jak w miarę łatwo usunąć ślady łączenia. jeżeli ktoś ma pomysł będę wdzięczny.

Z góry dziękuję za radę.

Sprawdzałem po necie i znaleźć nie mogę jak w miarę łatwo usunąć ślady łączenia. jeżeli ktoś ma pomysł będę wdzięczny.

Z góry dziękuję za radę.

Nożyk, pilnik, papier ścierny itp. ?

Zapomniałem niestety wspomnieć na początku jak teraz patrzę, o tym, że miałem długą przerwę w modelarstwie i, że jest to moja pierwsza diorama oraz modele tak na poważnie.

Pozdrawiam

P.S.

Nie chcę usprawiedliwiać tego, że cienko mi idzie, ale chcę żebyście wiedzieli dlaczego to tak wygląda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.