Lipstein Napisano 26 Listopada 2015 Autor Share Napisano 26 Listopada 2015 Ojej, mało czasu kruca bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2016 Wena wraca - poszukuję fotki z układem anten i innych kabelków pod kadłubem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2016 Coś do przodu: Anten nie będzie. Lakier bezbarwny, kalki, wash i lakier matowy i kończymy zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 ...no z jakim impetem ta wena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2016 Poprzednio źle wkleiłem obudowę silnika i podłogę kokpitu - powstało paskudne załamanie powierzchni pomiędzy resztą kadłuba a ta obudową, co wyszło po malowaniu. Obeszło się nawet bez szpachli - wkleiłem od środka płytki polistyrenu i wypchnąłem w ten sposób część poszycia na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2016 jeszcze dokleiłem takie dupenszwance nad golenią podwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Lutego 2016 Autor Share Napisano 18 Lutego 2016 Kalki: Chętnie przygarnąłbym kalki z jakimiś amerykańskimi białymi napisami eksploatacyjnymi, typu "wlew oleju" czy "wlew płynu chłodniczego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Ciemny wash: Model jeszcze nie ukończony, zostały do przyklejenia boczne drzwi przedziału desantowego (zapomniałem o nich i trzeba je jeszcze pobrudzić) i drzwi kabiny pilota, wczoraj część kadłuba psiknąłem lakierem matowym. Została też masa niedoróbek, podmalowań, muszę tez usunąć wszelkie paprochy jakie zostały po malowaniu lakierem, trzeba dokleić wycieraczki i jeszcze popracować nad szybą kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 ...O wieści z zaświatów już myślałem, żeś popadł jak ja w nicość Muszę przyznać, że ta żaluzja z tyłu się ładnie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 Dziękuję za słowa uznania, po przeprowadzce mam nadzieję trochę modelarsko "nadgonić", w ramach relaksu po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Postęp na dzień dzisiejszy: zjedzona kalka, czego nie zauważyłem wcześniej...: Makro w moim aparacie jest bezlitosne, ale dzięki temu lepiej widać wszelkie babole i kłaczki z wacików po malowaniu. Używam płynu pod kalki Wamod i chyba się z nim pożegnam, bo co rusz uszkadzam kalki, ilekroć chce je przesunąć na modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 1 Kwietnia 2016 Share Napisano 1 Kwietnia 2016 No ładnie, makro zawsze jest bezlitosne ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2016 Miał być matowy i jest matowy. Przesadziłem? Widziałem zdjęcia tak wypłowiałych i zmatowionych maszyn, nawet tego konkretnego typu. A może chodzi Ci o fakturę powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 15 Lipca 2016 Autor Share Napisano 15 Lipca 2016 Nowsze zdjęcia może już niedługo, po już po przeprowadzce i miejsce do modelowania prawie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi