Jurek Killer Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Dziś rano napadła mnie myśl aby zrobic wolną amerykankę i zbudowac model Haunebu III. A tu proszę, kolega już zaczął temat pokrewny. Moja idea zrodziła się po przeczytaniu książki wspomnianego już tu Igora Witkowskiego. Będę śledził poczynania i życzę powodzenia Cytuj
PKD4GA Napisano 25 Lipca 2008 Napisano 25 Lipca 2008 Wlanie PiterATS jest jakis progres ? Dziś rano napadła mnie myśl aby zrobic wolną amerykankę i zbudowac model Haunebu III. - kiedys trafilem na model "Dornier-Stratospharen Haunebu II" http://www.anigrand.com/AA4011_Haunebu.htm Pozdr. Pawel Cytuj
Jurek Killer Napisano 26 Lipca 2008 Napisano 26 Lipca 2008 Dzięki za link . Po przeliczeniu wymiarów na 1:72 Haunebu będzie miał 444 mm średnicy; czyli całkiem spory. Może ma ktoś pomysł jak zrobic te kopuły pod spodkiem? Aha - dodam, że "ufok' będzie wykonany od podstaw z kartonu Cytuj
Jendrass1 Napisano 1 Sierpnia 2008 Napisano 1 Sierpnia 2008 PiterATS - ale szaleństwo ! Zmyliła mnie trochę nazwa tematu, więc pomijałem go skutecznie. Dziś wchodzę patrzę i oczom nie wierze ; ) Kapitalny choć fantastyczny pomysł. Ten artykuł powyżej o Nowej Szwabii i U bootach czyta się faktycznie jak opowieści z Narni Adolf Hitler żyje i ma się dobrze jako 130 latek, a tajna organizacja III rzeszy działa między nami do dziś... Nieźle, nieźle... czekam efektów. Bardzo podoba mi się ten garbi Cytuj
PiterATS Napisano 1 Sierpnia 2008 Autor Napisano 1 Sierpnia 2008 Nieźle, nieźle... czekam efektów. Też na nie wyczekuję, bo ostatnio mam małego lenia w stosunku do modeli plastikowych. Ale na poważnie trochę ostatnio podłubałem. Skleiłem i przygotowałem do malowania trochę gratów, które będą na pace Merca. Mam już gotowe 3 beczki (jedna będzie na wodę a dwie na solankę), 12 kanistrów z wodą i benzyną dla agregatu oraz trochę kabli rzuconych na pakę. Do tego dojdzie jeszcze kilka skrzyń, jakieś szmaty no i miotły do szorowania solanką basenu dzwonu. A jak znajdzie się jeszcze trochę wolnego miejsca dam jakieś wiaderko Cytuj
Jurek Killer Napisano 3 Sierpnia 2008 Napisano 3 Sierpnia 2008 Na podstawie jakich danych zwymiarowałeś dzwon? Cytuj
PiterATS Napisano 3 Sierpnia 2008 Autor Napisano 3 Sierpnia 2008 Na podstawie jakich danych zwymiarowałeś dzwon? Orientacyjne wymiary Dzwonu są podane w "Prawdzie o Wunderwaffe" Cytuj
czak45 Napisano 8 Sierpnia 2008 Napisano 8 Sierpnia 2008 Dopiero teraz przeczytalem ten wątek. Kolega robi to co ja w modelarstwie lubie najbardziej. A do tego warsztat na wysokiim poziomie. Brrr az ciarki przechodza po plecach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi