First Horseman Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Wirtualna zima. Pomysł z popularnej gry, która jest największym wrogiem mojego modelarstwa - teraz może pomoże do niego wrócić. M24 Chaffee z Italeri, z serii World of Tanks - czyli najuboższa zawartość opakowania spośród różnych edycji modelu tej firmy w cenie niewspółmiernej do zawartości opakowania. Mam nadzieję, że ten model uda się dokończyć, a warsztat nie zostanie spauzowany jak ten poprzednio założony przeze mnie na Modelworku. Pudełko i inbox: Przepraszam za tło, kolejne zdjęcia będą już na jednolitym:) Chaffee powinien być modelem typowo relaksacyjnym i bezstresowym, nie przewiduję w nim poprawek z uwagi na to, że w garażu czeka też Chaffee z Bronco. Italeri ma bardziej poprawny dach wieży niż wczesne wydania Bronco - dorobię jedynie brakujący tam spaw. Pojawią się zapewne toczone lufy, gąsienice może jakieś ogniwkowe. Finalnie model pojawi się na którejś z podstawek z ruinami budynków MiniArtu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 No to popatrzymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Kod przygarnę jak Ci nie potrzebny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 W pierwszym rzędzie chyba sporo wolnych miejsc więc zasiadam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Zmierzyłem się i ja z tym modelem, więc popatrzę, jak Tobie pójdzie. Jaki kamuflaż? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Jaki kamuflaż? Sądząc po temacie konkursu-zimowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Sądząc po temacie konkursu-zimowy o metodę wykonania chodziło ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 6 dni i nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
First Horseman Posted October 7, 2015 Author Share Posted October 7, 2015 Jaki kamuflaż? Sądząc po temacie konkursu-zimowy Tematyka zimowego kamuflażu po latach przerwy trochę mnie przeraża. A w związku z motywem przewodnim konkursu nie chciałem, robić jakichś manewrów z tytułem - malowanie na chwilę obezna zapowiada się oliwkowe na podstawce z zaznaczonymi akcentami zimy. Chyba, że mnie coś bardzo natchnie, to będzie taki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted October 8, 2015 Share Posted October 8, 2015 Fajny pomysł z tym kamuflażem z rysunku, moje poprzednie pytanie nie było jak widać takie retoryczne. Będziesz to aero nakładał? Kamo to pomysł z WoT? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
First Horseman Posted October 8, 2015 Author Share Posted October 8, 2015 Fajny pomysł z tym kamuflażem z rysunku, moje poprzednie pytanie nie było jak widać takie retoryczne. Będziesz to aero nakładał? Kamo to pomysł z WoT? Do malowania jeszcze daleka droga. Kamo z wot'a- jedynym sensownym sposobem wg mnie to wymaskować pomalowany na OD czołg i na biało z aero. Ostatcznej koncepcji jeszcze nie mam A tymczasem przy zimnym piwie (sygnowanym nowym filmem z agentem 007 - w ktorym to rownież są sceny zimowe ) zaczynają kompletować się dodatki: toczone lufy działa i wieżowej pólcalówki oraz ogniwkowe gąsienice T72E1 z Bronco. Z lufami do Browningów 0,3 muszę poczekać na dostawę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts