Skocz do zawartości

M24 Chaffe, Winterberg - (Italeri 1/35)

First Horseman

Rekomendowane odpowiedzi

Klasa 2 - Pojazdy wojskowe

Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych

Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego

Wirtualna zima. Pomysł z popularnej gry, która jest największym wrogiem mojego modelarstwa - teraz może pomoże do niego wrócić.

M24 Chaffee z Italeri, z serii World of Tanks - czyli najuboższa zawartość opakowania spośród różnych edycji modelu tej firmy w cenie niewspółmiernej do zawartości opakowania. Mam nadzieję, że ten model uda się dokończyć, a warsztat nie zostanie spauzowany jak ten poprzednio założony przeze mnie na Modelworku.

Pudełko i inbox:

1.jpg

2.jpg

Przepraszam za tło, kolejne zdjęcia będą już na jednolitym:)

Chaffee powinien być modelem typowo relaksacyjnym i bezstresowym, nie przewiduję w nim poprawek z uwagi na to, że w garażu czeka też Chaffee z Bronco. Italeri ma bardziej poprawny dach wieży niż wczesne wydania Bronco - dorobię jedynie brakujący tam spaw. Pojawią się zapewne toczone lufy, gąsienice może jakieś ogniwkowe.

Finalnie model pojawi się na którejś z podstawek z ruinami budynków MiniArtu.

Jaki kamuflaż?

Sądząc po temacie konkursu-zimowy

Tematyka zimowego kamuflażu po latach przerwy trochę mnie przeraża. A w związku z motywem przewodnim konkursu nie chciałem, robić jakichś manewrów z tytułem - malowanie na chwilę obezna zapowiada się oliwkowe na podstawce z zaznaczonymi akcentami zimy.

Chyba, że mnie coś bardzo natchnie, to będzie taki

Chaffee-Tank.jpg

Fajny pomysł z tym kamuflażem z rysunku, moje poprzednie pytanie nie było jak widać takie retoryczne. Będziesz to aero nakładał? Kamo to pomysł z WoT?

Do malowania jeszcze daleka droga. Kamo z wot'a- jedynym sensownym sposobem wg mnie to wymaskować pomalowany na OD czołg i na biało z aero. Ostatcznej koncepcji jeszcze nie mam

A tymczasem przy zimnym piwie (sygnowanym nowym filmem z agentem 007 - w ktorym to rownież są sceny zimowe ) zaczynają kompletować się dodatki: toczone lufy działa i wieżowej pólcalówki oraz ogniwkowe gąsienice T72E1 z Bronco. Z lufami do Browningów 0,3 muszę poczekać na dostawę.

1.jpg