First Horseman Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Wirtualna zima. Pomysł z popularnej gry, która jest największym wrogiem mojego modelarstwa - teraz może pomoże do niego wrócić. M24 Chaffee z Italeri, z serii World of Tanks - czyli najuboższa zawartość opakowania spośród różnych edycji modelu tej firmy w cenie niewspółmiernej do zawartości opakowania. Mam nadzieję, że ten model uda się dokończyć, a warsztat nie zostanie spauzowany jak ten poprzednio założony przeze mnie na Modelworku. Pudełko i inbox: Przepraszam za tło, kolejne zdjęcia będą już na jednolitym:) Chaffee powinien być modelem typowo relaksacyjnym i bezstresowym, nie przewiduję w nim poprawek z uwagi na to, że w garażu czeka też Chaffee z Bronco. Italeri ma bardziej poprawny dach wieży niż wczesne wydania Bronco - dorobię jedynie brakujący tam spaw. Pojawią się zapewne toczone lufy, gąsienice może jakieś ogniwkowe. Finalnie model pojawi się na którejś z podstawek z ruinami budynków MiniArtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 No to popatrzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Października 2015 Share Napisano 1 Października 2015 Kod przygarnę jak Ci nie potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 W pierwszym rzędzie chyba sporo wolnych miejsc więc zasiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Zmierzyłem się i ja z tym modelem, więc popatrzę, jak Tobie pójdzie. Jaki kamuflaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Jaki kamuflaż? Sądząc po temacie konkursu-zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Sądząc po temacie konkursu-zimowy o metodę wykonania chodziło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 6 dni i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
First Horseman Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Jaki kamuflaż? Sądząc po temacie konkursu-zimowy Tematyka zimowego kamuflażu po latach przerwy trochę mnie przeraża. A w związku z motywem przewodnim konkursu nie chciałem, robić jakichś manewrów z tytułem - malowanie na chwilę obezna zapowiada się oliwkowe na podstawce z zaznaczonymi akcentami zimy. Chyba, że mnie coś bardzo natchnie, to będzie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Fajny pomysł z tym kamuflażem z rysunku, moje poprzednie pytanie nie było jak widać takie retoryczne. Będziesz to aero nakładał? Kamo to pomysł z WoT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
First Horseman Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 Fajny pomysł z tym kamuflażem z rysunku, moje poprzednie pytanie nie było jak widać takie retoryczne. Będziesz to aero nakładał? Kamo to pomysł z WoT? Do malowania jeszcze daleka droga. Kamo z wot'a- jedynym sensownym sposobem wg mnie to wymaskować pomalowany na OD czołg i na biało z aero. Ostatcznej koncepcji jeszcze nie mam A tymczasem przy zimnym piwie (sygnowanym nowym filmem z agentem 007 - w ktorym to rownież są sceny zimowe ) zaczynają kompletować się dodatki: toczone lufy działa i wieżowej pólcalówki oraz ogniwkowe gąsienice T72E1 z Bronco. Z lufami do Browningów 0,3 muszę poczekać na dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi