czsochaj Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Pierwszy raz sklejałem model z ICM-u, nawet polubiłem tę firmę. Za 50 zł. całkiem niezły zestaw. Trochę niedolewek, jamek skurczowych, kadłub lekko zwichrowany, ubytków na częściach, ale co tam, liczy się to, że kolejny P-51 stoi na półce. Model standard, ze swojej strony dołożyłem pasy[robione przeze mnie] rozciąłem osłonę kokpitu, wymieniłem oryginalne km. na robione z igieł. Malowanie to góra Pactra Oliwe Drab, spód Humbrol 126, kokpit i wnęki to także Pactra. Ślady eksploatacji zrobiłem suchą pastelą, linie zapuściłem czarną Pactrą wymieszaną z Sidoluxem. Na to akrylowy pólmat, oraz miejscami mat nanoszony pędzlem. Dało to efekt różnej faktury powierzchni płatowca. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darthradi Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Mnie się podoba, może jest kilka niedociągnięć ale nikt nie jest doskonały:) zapraszam do obejrzenia mojego mustanga:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 No Zbyszek, gratuluje udanego modelu, a szczególnie pasów, wiedziałem, że Ci ładnie wyjdą Aż mnie zainspirowałeś i chyba w końcu wezme się za Phantoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 witam! Gratuluję kolejnego ładnego modelu! Fajnie, że postanowiłeś sam otworzyć kabinę Niemniej Mustang ma kilka niedoróbek...np rzuciły mi się w oczy "odwrotne" zegary tzn odwrotny ich kolor. Powinny być czarne tarcze a białe wskaźniki. Trochę Ci się przymalowało przeszklenie za kabiną - da się to łatwo usunąć np wykałaczką Nie jestem znawcą Mustangów ale wydaje mi się, że fragment pomiędzy klapami podwozia po środku kadłuba powinien być w kolorze kamuflażu a nie wnętrza - to też da się z łatwością poprawić Nie przemawia do mnie róznież cieniowanie ale jeśli lubisz wykonywać je w taki sposób to okej To chyba wszystko z mojej strony. Myślę, że następny Twój model będzie lepszy Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 28 Listopada 2007 Autor Share Napisano 28 Listopada 2007 Oj te odwrotnie pomalowane zegary, miały mieć lekko zielonkawą poświatę, niejako podświetlone, po polakierowaniu zrobiły się białe. Najprawdopodobniej lakier zmył seledynową pastelę, no i po ptokach. Dobrze, że zostały zauważone niedoróbki, najnormalniej trzeba je poprawić, natomiast tak jak napisał Ipkinss cieniowanie to już rzecz gustu modelarza wykonującego swój model, jednym się podoba innym nie. No i o to w tym wszystkim chodzi. Dzięki za posty i uwagi na temat modelu, pozdrawiam Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Bardzo ładny, kiedyś podobnego skleiłem ale nierówna się z Twoim Super modelik wydłubałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Listopada 2007 Share Napisano 28 Listopada 2007 Moje zdanie na temat modelu znasz. Zdjecia wyciagnely chyba na wierzch jedna rzecz, ktorej nie widac golym okiem (albo ja poporstu nie zauwazylem). Jakos tak nierowno wyszlo przejscie srebrnego/aluminiowego w oliwkowy na krawedzi natarcia skrzydla. Tak, jakby farba pod tasme podciekla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 29 Listopada 2007 Share Napisano 29 Listopada 2007 Bardzo sympatyczny, gratuluję. Generalnie ICM ma swoje wady, ale w stosunku do tego co prezentują są one do przełknięcia, u mnie w magazynie leży MK III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 29 Listopada 2007 Autor Share Napisano 29 Listopada 2007 Zdjęcia Majku faktycznie wyciągnęły pewne niedoróbki, gołym okiem nie widać a na zdjęciach są. Aparat który mam, ma 10x zoom optyczny, jest bezlitosny, ale to dobrze. Ja natomiast mam już swoje lata, wzrok nie ten, mogę czegoś nie widzieć. Natomiast aluminium na krawędzi natarcia malowane było pędzelkiem, od ręki. Celowo zamierzony efekt nierównego ścierania się farby. Może nie wygląda to rewelacyjnie, ale zawsze można coś poprawić. Majku, czapka za Tobą tęskni A tak w ogóle, model nigdy nie jest skończony. Dzięki za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Świetnie wykonany P-51. Do tego nie "półkowo" czysty, ale weteran Bardzo ładnie wykonane malowanie . Ślady eksploatacji idealnie oddają teatr działań tego samolotu. Aż miło popatrzeć jak wyszły Ci zacieki i okopcenia (choć przednia część wlotu chłodnicy jest jakby nie dobrudzona). Otarcia lakieru w jednych miejcach wyszły lepiej (kadłub panele),a w innych troche gorzej (klapy). Całość naprawdę robi bardzo przyjemne wrażenie. Wniosek: Więcej Mustangów Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi