sklejacz_silesia Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Klasa 1 - Samoloty i śmigłowce Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego W końcu jakiś impuls do rozpoczęcia prac nad pięknym Su-27. Długo się do niego zabieram oj długo. Malowanie fikcyjne w barwach Czarnych Wilków - fikcyjnej zimno-wojennej elitarnej jednostki myśliwskiej. Cały samolot będzie czarny jak noc oprócz srebrnych akcentów tu i tam oraz białych broni podwieszanych. In-box: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Zapowiada się ciekawie mam tylko pytanie dotyczące owej fikcji - czy idziesz w tę stronę w 100% czy może ma to być kolor jak w przypadku Su BBC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 Góra i dół będą całe czarne tak planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Już jutro ruszą prace. Gwoli uściślenia oto wariant malowania Su-27 będzie należał do Elitarnej Jednostki Bojowej Czarne Wilki (później sprawdzę jak to będzie po rosyjsku). Ta jednostka w lotnictwie ZSRR to elita w elicie. Dostać się do niej bardzo ciężko bo w sumie należy do niej jedynie 12 pilotów podzielonych na trzy grupy po czterech. Te grupy to Zielona, Czerwona i Niebieska. Rozpoznaje je się po kolorach kasków pilotów oraz pasie w odpowiednim kolorze na statecznikach pionowych. Sam samolot jest czarny jak noc. Wyjątek stanowią wspomniane pasy oraz srebrne znaczniki na skrzydle. Mój będzie należał do grupy Zielonej. Jej głównym zadaniem jest uprzykrzanie życia wrogowi poprzez niszczenie struktur mniej ważnych, ale mających wpływ na morale żołnierzy. W błyskawicznych nocnych nalotach Su-27 rozwala latryny, kuchnie, magazyny z zapasami. Czasem zdarza się atak na farmy i obory więc można powiedzieć, że bekon jest wypiekany na miejscu. Taktyka ta jest wzorowana na Nocnych Wiedźmach latających na Po-2 w czasie II wojny światowej. Taktyka wyjątkowo upierdliwa dla wroga. Z tego też powodu zasób uzbrojenia będzie raczej skromny, żeby samolot nie był za bardzo obciążony. Ot taka zimno-wojenna jednostka upierdliwców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Czekam na pierwsze postępy ja także rozpoczynam pracę nad Su-27 w przyszłym tygodniu jednak planu co do kamuflażu czy konfiguracji jeszcze nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Będzie relacja będzie. Dam nawet pilota do kabiny, co by ją ożywić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 11 Października 2015 Autor Share Napisano 11 Października 2015 Mam pytanie do ludzi mądrzejszych niż ja zwłaszcza w temacie rakiet. Otóż niestety w instrukcji Zvezda nie raczy poinformować z jakimi rakietami ma się do czynienia. Szperając w wujku google natrafiłem na dane, że Su-27 może przenosić takie cuda: Kh-31 z tego co zrozumiałem jest to pocisk do zwalczania okrętów Kod NATO: AS-17 Krypton R-77 rakieta średniego zasięgu powietrze-powietrze odpowiednik AIM-120 AMRAAM Kod NATO AA-12 Adder tych dwóch pocisków jestem pewien ich wygląd zgadza się z tym co dała Zvezda R-27 ten sam typ co R-77 kod NATO AA-10 Alamo Czy taka konfiguracja po dwie rakiety tu wymienione jest w miarę w porządku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 ps. to oznaczenie "Kh" przy rakietach p-z to tłumaczenie z cyrylicy na angielski litery "X", czyli naszego zwykłego, pospolitego "H" Nie ma co się posiłkować karkołomnymi sztuczkami szpiegów zza oceanu przy tłumaczeniu jednego słowiańskiego języka na drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Wielkie dzięki za taką tablicę ! Skorzystam z niej z przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Słowo się rzekło więc prace ruszyły. Nie z rozpędu lecz stonowanym tempem. Dzisiaj aura dostosowała się do tematyki konkursu od rana swobodnie pada śnieg lub śnieg z deszczem. Teraz czas na zdjęcia modelu: Najpierw kokpit: Jak na 1:72 jest całkiem ładnie. Kokpit uzupełni fotel, dwa drążki, pilot oraz tablice wszystko z pudła. Sam fotel (przygotowany tak żeby mógł być w nim pilot) Fotel w kokpicie na sucho: Pilot na zbliżeniu (imię wciąż nie wybrane): Wybrałem wersję siedzącą żeby wzbogacić kokpit. Stojącego wykorzystam przy MiG-u 21 Kokpit pierwsza warstwa: Pilot pierwsze malowanie oczywiście widzę, że są puste miejsca niedomalowane więc je poprawię: Wybrałem taką, a nie inną kolorystykę munduru z uwagi na specyfikę jednostki, do której nalezy pilot. Fotel: Teraz czekam na porządne wyschnięcie farby i dalej kombinuję z optymalnym składem uzbrojenia podwieszanego. CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Pacjenta to najpierw posklejaj w jeden kawałek i poczyść ze szwów czy innych nadlewek. Jak go w ramkach pokolorujesz, to i tak Cię czekają poprawki po posklejaniu go do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 12 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 12 Października 2015 Dokładnie też tak myślę. Montuj partiami a potem osobno maluj po oczyszczeniu powierzchni. Inaczej będą problemy z zachowaniem czystości malowania vs klejenia. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Tak zrobię. Do tej pory nigdy nie umieszczałem pilota w kokpicie więc stąd mój widać nie trafiony pomysł. Dziękuję za podpowiedź. Jak coś spartolę mam jeszcze pacjenta stojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 12 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 12 Października 2015 Nic nie spartolisz... po prostu zmyj figurkę, potem sklej, pousuwaj syf i pomaluj na nowo - trening na pewno popłaci :-) pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 I pomaluj ją, a nie pomaż farbą, jak to widać na zdjęciach. Przecież ten pilot jest w wielu miejscach zwyczajnie nie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 12 Października 2015 Autor Share Napisano 12 Października 2015 Pisałem nad zdjęciem, że zdaję sobie sprawę, iż muszę go poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 12 Października 2015 Share Napisano 12 Października 2015 Zasiadam do oglądania ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Nie łam się, dasz radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Nie łam się przełam się zjedz Snikersa :P jak to mówi pewne hasło choć osobiście wolę Marsa. Fotel w kokpicie na sucho przed dalszymi pracami: Dodany pilot przed obróbką dalszą: Pilot zostanie poddany dalszym pracom jego stan obecny to stan w trakcie prac. Do kokpitu w dalszej kolejności dojdą odpowiednie kalkomanie i drążki oraz zostanie wklejony fotel. Potem gdzieś później pilot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Kask na biało, rosjanie mają nudne czapeczki ;) A i mundur raczej ciemno niebieski lub pomarańczowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Ciekawe co ten na przedzie powiedział temu z tyłu że tamten postanowił wysiąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Zakomenderował rozkaz do wymarszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Mikele mój Su-27 reprezentuje tajną jednostkę z okresu Zimnej Wojny więc i mundur jest unikatowy. Wiem, że prawdziwe mundury wyglądają inaczej. Ten z przodu puścił gaza po grochówce z grochem z Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Października 2015 Share Napisano 13 Października 2015 Za Bugiem nie ma unikatowo. Jest "Chu**wo, ale jednakowo" Ale masz jakąś wizję więc walcz. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz_silesia Napisano 13 Października 2015 Autor Share Napisano 13 Października 2015 Wizję mam i postaram się ją zrealizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi