KW-2 Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Klasa 5 - Dioramy Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 2 - Najlepszy warsztat/model młodego modelarza (do lat 15-tu) Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursoweg Pora zacząć pracę nad drugą dioramą! Przesyłka doszła dziś więc pokaże in-box:) Ale najpierw kilka słów o dioramie... Diorama będzie przedstawiać czołg OT-133 z miotaczem płomieni, który będzie pluł ogniem. Akcja będzie się działa na jakimś polu, łące:) O czołgu. Czołg jest malutki bo to skala 1/72... Odlew dobry! Ma kilka fototrawionek, z resztą pokaże szczegółowy in-box (z opisem) i wtedy będę opowiadać o nim:) ZAPRASZAM!!! Na początek pudło! Zdjęcie całości czyli- kalki, elementy fototrawione, gąski, wypraski z elementami:) A teraz wszystko z osobna: Fototrawione elementy Wypraski: Gąski (trochę słabe, ale trudno, coś się pomyśli) Kalki I teraz moje zakupy! Czyli klej Tamiya Extra Thin! Humbrol metalizer do gąsek! I Pactra rozcieńczalnik! Fotki To na razie tyle... Mam nadzieje, że temat przypadnie wam do gustu:) Z tym płomieniem to chodziło o ten płomień z czołgu, a z nadzieją, że ZSRR przegrywa walkę i ostatni czołg rusza do walki (czyli OT-133 i od jego płomienia zależy wszystko) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Rozkrecil sie chlopak... I nasiakl slangiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 Rozkrecil sie chlopak... I nasiakl slangiem... Czemu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Czemu? To juz nie do mnie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Czemu? To juz nie do mnie pytanie Gąski ,wszędzie te gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 ...i "kalki" i "fototrawionki" choc jeszcze nie "blachy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 ...i "kalki" i "fototrawionki" choc jeszcze nie "blachy". Młody jest uczy się , też się tego nauczyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Zainwestuj w ogniwkowe gąski z UMa lub gumiaki z modeli Mirage Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Nareszcie kupiłeś porządny klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 8 Października 2015 Share Napisano 8 Października 2015 Coś mi podpowiada ,że miałeś sporo zabawek w różnych rozmiarach. Bo coś na jednej skali nie możesz się skupić. Akurat skala 1/72 mnie nie interesuję. Ale podobno na niej dobrze się uczyć modelarstwa . I tańsze modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 Czemu? To juz nie do mnie pytanie Spoko Coś mi podpowiada ,że miałeś sporo zabawek w różnych rozmiarach. Bo coś na jednej skali nie możesz się skupić.Akurat skala 1/72 mnie nie interesuję. Ale podobno na niej dobrze się uczyć modelarstwa . I tańsze modele Akurat jak mi się ta skala spodoba (raczej tak) to będę tylko w 1:72:) No, tańsze o wiele Nareszcie kupiłeś porządny klej Nooo Zainwestuj w ogniwkowe gąski z UMa lub gumiaki z modeli Mirage Hobby. Zobaczymy:) ...i "kalki" i "fototrawionki" choc jeszcze nie "blachy". Młody jest uczy się , też się tego nauczyłem . Następnym razem będą kalkomanie, gąsienice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 No nie, zostan przy slangu. Zwyczajnie, od pierwszych Twoich postow, przeszedles metamorfoze. Szybko lapiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Szybko dorasta, niedługo wyfrunie z gniazda nasz pieszczoch Edytowane 9 Października 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 9 Października 2015 Share Napisano 9 Października 2015 A opierzony już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 9 Października 2015 Autor Share Napisano 9 Października 2015 Hehehe! Panowie wy tu żarty a ja musze pokazać progres:)...... Dziś udało mi się skleić wannę, koła napędzające, koła kierunkowe i wywietrzniki:) Jeszcze wszystko w rozsypce ale niedługo się to zmieni! Wanna sklejona, koła napędzające wklejone... Koła kierunkowe sklejone, wywietrzniki zrobione! Pozdrawiam! Niedługo, dalszy progres! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 A które to są koła kierunkowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 14 Października 2015 Autor Share Napisano 14 Października 2015 Te na ostatnim zdjęciu:) Pomyliłem coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Października 2015 Share Napisano 14 Października 2015 Czyli co?Skrętne były?Jak ""kierunkowe"? Przednie z zębami to napędowe.Tył-napinające... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 Kolejne postępy! Kolejne kółka (trochę ich jest, jeszcze nie oszlifowane do końca) Prace się posunęły, wkleiłem już te koła, skleiłem elementy jezdne, zamknąłem wannę Tył wanny jeszcze nie zamknięty...... Wieża... i ten wywietrznik Przód nie najlepszy ale będzie szlifowany, tak samo jak działo (jeśli można to tak nazwać, hehe) plujące ogniem I na koniec masa elementów które czekają na szlifowane buhaha Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Pane , toż to Ocean Kleju na przodzie , albo Szpachli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 Pane , toż to Ocean Kleju na przodzie , albo Szpachli . Ten ocean już prawie zniknął (wyszlifowałem go ) POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Koło napinające razem z samym napinaczem wklej po malowaniu dołu i wózków jezdnych.Inaczej nie trafisz z naciągnięciem tego gumowego czegoś co ma być gąsienicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 Koło napinające razem z samym napinaczem wklej po malowaniu dołu i wózków jezdnych.Inaczej nie trafisz z naciągnięciem tego gumowego czegoś co ma być gąsienicami. Ok Pozdrawiam! C.D Dziś do szkoły mam na później, więc postanowiłem coś podłubać! Dłubałem głównie przy mojej dioramie okopu, ale tu tez udało mi się coś zrobić (skromnie ale zawsze do przodu!) Fotka lampy, reflektora, światła (jak zwał, tak zwał) Miłego dnia i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 17 Października 2015 Autor Share Napisano 17 Października 2015 Zdjęcia już widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Położyłem podkład za tydzień malowanko! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi