mtr Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Klasa 7 - Sci-Fi Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego witam kosmiczny wilk w zimowej scenerii ruin caly pomysl chce oprzec na na elementach, ktore posiadam (opcja budget) figurka wilka z zestawu space wolves, figurka martwego marines -jedna z nie udanych figurek (szrot modelarski ) podstawa zrobiona korku tyle na na start pozdrawiam MTR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 15 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 15 Października 2015 No ciekawe - tylko uważaj na zdjęcia - muszą być doświetlone i ostre. pozdrawiam i kibicuję Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 15 Października 2015 Autor Share Napisano 15 Października 2015 dzieki no tu to jest maly problem ciagle sie zmagam z tematem robienia fotek, czytam eksperymetuje a efektow jak nie bylo tak nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Października 2015 Share Napisano 15 Października 2015 Tak na oko to masz tam po prostu za mało światła. Przy takim oświetleniu niezbędny jest statyw i długie czasy ekspozycji, w tedy to jakoś zaczyna wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 musze cos z tym zrobic puki co maly postep przy ruinach korek okazuje sie bardzo wdziecznym materialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 16 Października 2015 Autor Share Napisano 16 Października 2015 podstawka po pierwszym malowaniu farby akrylowe dla plasykow: titanium white, antracyt black, ultramarina blue z spora domieszka wody w celu dotarcia do wszystkich zakamarkow, mam nadzieje ze z fotkami bedzie lepiej po weekendzie jak juz ogarne dzieci, trening i prace postaram sie o lepsze fotki Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 tym razem update z figurka wilka podstawowe kolory z wstepnym cieniowaniem, calosc przed ostatecznym washem i high-lightem malowane farbami cytadel tamiya i vallejo mam nadzieje ze zdjecia sa chc troche lepsze, obawiam sie ze tylko tyle da sie zrobic tym aparate, postaram sie porzyczyc od szwagra obiektyw to mikro obiektow i po eksperymentowac z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 18 Października 2015 Bardzo ładne te cieniowania zrobiłeś. Ciekawy jestem jak wyjdzie całość po sklejeniu. pozdrawiam i kibicuję dalej Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 dzieki Christian po sklejeniu hmm sam sie tego obawiam na wszelki wypadek zostawiam na sam koniec wash i high-light- poza tym to tymi technikami sprobuje nadac efekt cieni i rozswietlen przez micz i pazury okolicy ruin i sniegu jesli masz jakis patent na to to bylbym wdzieczny (jesli to nie wadzi w idee konkursu) pozd Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 24 Października 2015 Autor Share Napisano 24 Października 2015 kolejny mały kroczek... podstawa wykonana z tektury 1.5mm oklejona fornitem dębowym, grafiki wykonałem aerografem używając własnej roboty szablony,kolor grafiki mieszanina czerni i czerwieni, na koniec całość lakierowana tekwood i bezbarwnym w stosunku 1:3 sople wykonałem z rozciąganych na ciepło ramek, gotowe sople powlekłem klejem do elemętów bezbarwnych całość na sucho i bez głównej figurki jeszcze śnieg, trawki, klejenie, cieniowanie dopieszczanie i może choć w połowie będzie przypominało zamysł i coś z czego można być zadowolony pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 24 Października 2015 Super Moderator Share Napisano 24 Października 2015 Fajnie, ale przed uploadem proszę obracaj zdjęcia bo sie niewygodnie ogląda. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 24 Października 2015 Share Napisano 24 Października 2015 Świetnie wyszły sople, do tej pory znałem metodę robienia ich z żyłki wędkarskiej. Zapamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 ostatnia prosta śnieg położony, jeszcze jego utrwalenie (rozważam trochę go podcieniować) trawka do podcięcia i oczywiście montaż całości wilk również na ukończeniu pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 1 Listopada 2015 Share Napisano 1 Listopada 2015 Za duzo sniegu,przykryl prawei cala twoja prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 hmm... spróbuje go zdjąć trochę lub położyć na nowo, nie jest jeszcze utrwalany, a że za dużo też mi się tak zdawało, potrzebuje więcej takich sugestii dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 dzieci były dziś relatywnie spokojne więc odśnieżanie zakończone ciągle jeszcze sporo zostało do wykonania pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtr Napisano 7 Listopada 2015 Autor Share Napisano 7 Listopada 2015 i koniec śnieg jednak cieniowałem ostatnie zdjęcie z warsztatu galeria http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=189&t=51356 pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Listopada 2015 Share Napisano 16 Listopada 2015 Zupełnie nie moje klimaty ale bardzo mi się podoba kolorystyka Jedyne do czego bym się przyczepił to do tego śniegu, jakaś ta struktura za bardzo "mączna" na moje oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi