Jakub W. Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 A czemu nie dałeś żółci i czerwieni Chciałem mu nadać nieco "błękitu" i bałem się, że z czerwonym i żółtym mi to nie wyjdzie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Zdecydowanie za dużo niebieskiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 pytam technicznie - dorobiłeś się już spręzarki. Jeśl tak to można tu zrobić jeszcze dużo ciekawego na powierzchniach szarych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 pytam technicznie - dorobiłeś się już spręzarki. Jeśl tak to można tu zrobić jeszcze dużo ciekawego na powierzchniach szarych. Jeszcze muszę uzbierać parę groszy ( ok 50 zł.) bo zbieram na ten droższy rodzaj kompresora za ok. 350 zł. (nie pamiętam jak się nazywa) ale może mama dołoży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 6 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2008 Kolejny etap budowy: -narzędzia są już gotowe -gąśenice w całości już przetarte suchym pędzlem i od części wewnętrznej wybrudzone pigmentem -przednia gąśenica już przyklejona -rdza na tym zbiorniku i rurze wydechowej też już gotowa - model już szykuję na lakierownie połysk, przyklejenie kalkomani i zrobienie wash-a. - wyposarzenie wnętrza też już prawie gotowe- zostały mi tylko do zrobienia "puszki" na maski gazowe. Pare zdjęć: Gąśenice: Narzędzia: Rdza: Przednia gąśenica: Muszę model jeszcze wyczyścić z tych farfoli Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2008 No i model prawie skończony- muszę jeszcze go pobrodzić ( a raczej dokończyć ten proces) dać obicia i jest gotowy Ostatnio co zrobiłem, to modelowi nadłem ostateczną faktórę tzn. dałem wash i suchy pędzel. Sturer dostał też kalkomanie i jest na połysku. Co do koncepcji dioramy to znowu ją zmieniłem - zrezygnowałem z scenki bojowej (w moim wypadku planowanie dioramy przebiega bardzo chaotycznie) , będzie bardziej sielankowa. No to serwuję foty: Zrobiłem z tyłu rdzawe zacieki: Poprawione pasy na lufie (poprostu kalkomanie pociołem wzdłóż ) W mych złomach znalazłem takie figury które mam zamiar użyć do dioramy (oczywiście po uprzednim oczyszczeniu z farby oraz rozebraniu na części pierwsze (ale to jeszcze przedemną ) Mam zamiar jeszcze sprawić sobie te figury z miniartu ale jeszcze zestawu nie wydali (mam nadzieję, że wyrobią się do lutego ) : -------------------------------------- Pozdrawiam Jakub Wiśniewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 No to model nareszcie skończony , muszę popoprawiać parę żeczy np. obicia bo nie wszędie wyszły mi tak jak chciałem. Teraz mogę się już wziąść za figury i podstawkę. Jak wam sie podoba model- co do poprawy a co wogóle odnowa zrobić- liczę na komenty Za jakiś czas postaram się dać nowe foty bo te są nieco prześwietlone i model znów mi się za kurzył :P Pozdrawiam ------------------------- Jakub Wiśniewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 NO bardzo fajnie ale zwróciłem uwagę na zakurzenie modelu ale wyjasnienie jest na początku tak jak dobrze zrozumiałem co do figurek to bardzo fajne ale wydaje mi się ze ten wydech powinienes poprawic zadzuo tej rdzy jest przynajmniej tak mi się wydaje Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 Gdyby nie gąski model byłby super... Jeśli ich nie przykleiłeś to zmień na Friule... Lewa lampa jest krzywa. Figurki się dość błyszczą, no chyba że to wina aparatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 20 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2008 Figurki się dość błyszczą, no chyba że to wina aparatu No co ty, przecież jeszcze przed nimi "cleanlux" - jeszcze nie są gotowe . Co do friuli to niestety mnie na nie niestać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Stycznia 2008 Share Napisano 20 Stycznia 2008 No co ty, przecież jeszcze przed nimi "cleanlux" - jeszcze nie są gotowe Aha w takim razie czekam na efekt końcowy. Ale generalnie modelik bardzo fajny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 (edytowane) Oj, długo nie aktualizowałem mojej relacji... no ale cóż nauki trochę jest a w weekendy ciągle gdzieś wyjeżdżam, a po za tym mam jeszcze kilkia innych hobby (zapraszam na moje www - uwaga może być kilka byków)... No dobra w koncepcji dioramy kolejna zmiana, tym razem w ilości figur- ograniczę się tylko do załogi i jednej innej figury. Narazie prowadzę budowę granadiera, załogę z miniarta którą szukam nadal nie umiem znaleźć w żadnym modelarskim... O to postępy z budowy: Figura już po wyczyszczeniu z farby: A na chwilę obecną wygląda tak: No cóż pare rzeczy będę musiał poprawić. Przepraszam za jakość fotek... Pozdrawiam Edytowane 18 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Na 2 fotce twojego żołnierza przy zgięciu lewego kolana , w tych zagłębieniach (pofałdowanie materiału) jest chyba chyba za ciemo , rozjaśn troche bo wygląda nienaturalni troche . Nie znam sie na malowaniu figurek , maluje tylko Warhammer POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 No cóż parę żeczy będę musiał poprawić. Jakubie, figurki są dobre, popraw tylko to żeczy, bo aż razi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 No cóż parę żeczy będę musiał poprawić. Jakubie, figurki są dobre, popraw tylko to żeczy, bo aż razi... Już poprawione w tych zagłębieniach (pofałdowanie materiału) jest chyba chyba za ciemo , rozjaśn troche bo wygląda nienaturalni troche . No może trochę...zobaczę co da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Naprawdę robisz bardzo ładne figurki. Fotki też są dobre. Widzę, że stosujesz nieco inną technikę niż ja przy budowie figurek. Ja sklejam całość łącznie z głową. Jedynie nakrycie głowy przyklejam oddzielnie. Ale jak widać istnieje wiele możliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Jakub Ślęczka ja robie figurki tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Mam pytanko Jakub dlaczego rozczłonkowałeś tego biednego żołnierza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 Ja sklejam całość łącznie z głową. Ja też zazwyczaj tak robię, tyle że bez główki. Mam pytanko Jakub dlaczego rozczłonkowałeś tego biednego żołnierza??? No właśnie... figurka jeśli chodzi o wyposarzenie jest nieco skompikowana i bałem się, że coś sknocę, więc postanowiłem zrobić rączki i tłów odzielnie. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 am pytanko Jakub dlaczego rozczłonkowałeś tego biednego żołnierza??? bo regulamin konkursowy tak nakazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 18 Lutego 2008 Autor Share Napisano 18 Lutego 2008 Kolejne postępy: - główka już na swoim miejscu - dodałem trochę sprzętu, jeszcze tylko płachta namiowta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 o ja cię nie moge normalnie aż się łezka w oku zakręciła czekam na kolejne foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Ach te jęęęędrne pośladki sorry, za to. Super wychodzi narazie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Ach te jęęęędrne pośladki Też mi się to rzuciło w oczy, Jakubie może byś mu trochę oszlifował ten tyłek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 18 Lutego 2008 Share Napisano 18 Lutego 2008 Lucas HS zaczynam się ciebie bać ale tak na dobrą sprawe Marines ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi