reggy Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Masa ma dobre właściwości (stosunek ilość-jakość-cena). Można kleić wikolem, klejami epoxydowymi, CA. Można szlifować, obrabiać ostrzem. Trochę się kruszy i odkształca przy schnięciu jeśli zostawimy ją samą-sobie, a nie na jakiejś podstawce. Można malować. Miałem styczność z białą jej odmianą (też za 9.90zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 (edytowane) tak jak reggy napisał masa się kruszy i pęka ale pomalować ją można ogólnie produkt bardzo fajny Edytowane 26 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 26 Lutego 2008 Autor Share Napisano 26 Lutego 2008 Jak na razie podłoże bardziej przypomina zwykłą glinę, a nie ziemię. Mam nadzieję, że będziesz dodawał bardziej adekwatną fakturę gruntu. No oczywiście, że tak... chyba mnie Jonak nie doceniasz. Masa ma dobre właściwości (stosunek ilość-jakość-cena). Można kleić wikolem, klejami epoxydowymi, CA. Można szlifować, obrabiać ostrzem. Trochę się kruszy i odkształca przy schnięciu jeśli zostawimy ją samą-sobie, a nie na jakiejś podstawce. Można malować. Miałem styczność z białą jej odmianą (też za 9.90zł). masa się kruszy i pęka ale pomalować ją można ogólnie produkt bardzo fajny Potwierdzam reqqy Kto to jest reqqy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 sorry Jakub W. klawisze pomyliłem miałem na myśli reggy już poprawiam błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 6 Marca 2008 Autor Share Napisano 6 Marca 2008 Figurki przyszły już jakiś czas ale dopiero teraz mogę je opublkować. Jest to jeden z najnowszych zestawów Miniartu. wykonany jest z trochę dziwnego plastiku, jakby nieco gumowego ale nie aż takiego z jakiego robi się figury w 1/72. Nie mogłem sie powstrzymać więc zrobiłem nóżki i tłów jednej figury. Zestaw bardzo polecam, jakością nie ustępuje DML. Za niedługo kolejne etapy prac Podstawkę muszę nieco poszpachlować i jak wykonam tą czynność to opublikuję je na forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 No figury ciekaw, a ile za nie dałeś? Jaki ja leniwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 6 Marca 2008 Autor Share Napisano 6 Marca 2008 No figury ciekaw, a ile za nie dałeś? Dzięki, kosztowały koło 25 zł. Jaki ja leniwy... Nie jesteś sam, ale do roboty czasem trzeba się w końcu wziąć... Póki co wykonałem już następujące prace: Figurki już sklejone prócz główek, które przyklejam dopiero po ich pomalowaniu jak i reszty, po za tym pozamieniałem trochę im rączki. Wstępnie zaplanowałem już sobie ich rozmieszczenie. Niestety muszę się obyć ze smakiem jeśli chodzi o figurkę śedzącego żołnierza- nigdzie nie mogę go wcisnąć :-( O to fotki: Figurki: Rozstawienie: Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 Panele drewniane na podłodze, są poprostu świetne! Naprawde bardzo mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 bardzo fajne figurki czekam aż skończysz powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 (edytowane) Dziękuję za życzliwe komentarze :-D Jeśli chodzi o figurki, to na pewno będą w następnej części, już gotowe + pare epizodów z malowania. Póki co to poprawiłem obicia. Pozstanowiłem je wykonać gąpką co było moim debiutem. Jak mi wyszło to sami stwierdzicie :-D. Obicia za pomocą gąbki są dobre jeśli chodzi o elementy często dotykane np, właz, kąty przy podłodze, wewnętrzne krawędzie etc. Oto efekty: Wnętrze bez paki i z paką: Pozdrawiam Edytowane 15 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 15 Marca 2008 Share Napisano 15 Marca 2008 trochę nie wyszły ci te efekty przy użyciu gąBki :] sam napisałeś o często dotykanych i ścieranych elementach pojazdu.. ale właśnie te krawędzie u ciebie pozostały w kolorze podkładu a nie wytarte do metalu :P spróbuj popracować teraz cienkim pędzelkiem i dorobić większe odpryski i odrapania - szczególnie na elementach łoża i okolicach chwilowo to wygląda jak przyprószone mąką i przetarte gdzieniegdzie kawałkiem szmatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 No dobra, trochę jeszcze sponiewieram mój model :-D gąBki Zrobię sobie lepiej kawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Streszczajcie się Miśki, jeszcze dwa tygodnie i koniec! No właśnie, trzeba się streszczać, a nawet jeszcze prawie nic nie zrobiłem przy podstawce, która aktualnie potrzebuje pierwszej pomocy... No ale dobra, podstawka być może będzie w następnej częście tego dreszczowca. Czas na figury. Ich twarze wykoałem nieco inną metodą niż przy granadierze. Moim zdaniem wyszło nieco bardziej realistycznie. Wyszło to dość orginalnie bo przy pierwszej figurze światłocień wyszedł mi za mały, przy drugiej za mocny ale prze trzeciej już w sam raz . Ciekawostką przy Emilu chyba będzie to, że zazwyczaj załogi dział szturmowych, niszczycieli czołgów etc. nosili zielone lub szare mundury, a na zdjęciach Emila możemy dopatrzeć się czarnych mundurów. Można przypuszczać, że to z powodu prześwietlenia zdjęcia, ale ta fotografia nie pozostawia mi żadnych wątpliwości: No może dla mistrzów historycznych to nic dziwnego, no ale ja spotykam się po raz pierwszy z taką sytuacją. Tak więc jeden z moich załogantów ma czarny mundur (aczkolwiek dość wyblakły), postarałem się by wyszedł podobnie do swojego odpowiednika na zdjęciu, ale jak mi wyszło to już Wy stwierdzicie. No dobra koniec trucia, czas na fotografie: Ogólnie panowie przedstawiają się tak: Paszcze tych panów: Za lekko, za mocno i w sam raz Oraz panowie przy pojeździe: Oraz pare obrazków z budowy: Panowie dwaj: Oraz trzeci pan: Pomalowany: "Wysuszony" pędzlem : Pmalowane już pas, buty etc... Znaczki na kołnierzyku i na ramionach Później nie chciało mi się robić zdjęć :-P . Jeszcze czeka ich pare poprawek min. osynięcie nie chcąco zadanych plamek z twarzy, munuru, tych paprochów i innych... Zdjęcia historyczne pochodzą ze stron podanych na początku relacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Wyglądają, jak załoga specjalnej troski. Jeden powinien być w kaftanie :-)) Malowanie oczu w wojsku nie było nigdy modne :-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 (edytowane) Wyglądają, jak załoga specjalnej troski. Jeden powinien być w kaftanie :-))Malowanie oczu w wojsku nie było nigdy modne :-)) Za ten komentarz należy ci się duże a nawet Dzięki za szczery komentarz . Pozdrawiam Edit: Nie bój się spition , jeszcze im się dostanie za ten makijarz- przecież oni (prócz spodni tego w czarnym) nie są pobrudzeni ani nic. Edytowane 26 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 figurki bardzo ładne niedługo wrzyce swoje foty moich figurek ale tak pozatym bardzo fajnie się prezętuję powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 spiton Wyglądają, jak załoga specjalnej troski. Jeden powinien być w kaftanie :-)) Malowanie oczu w wojsku nie było nigdy modne :-)) A mnie sie wydaje, że oni cierpią na nadczynność tarczycy... Lub "góralski" wytrzeszcz oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike79 Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 eeee ... co jest ... czytam to czytam ... i sie skonczylo ale chyba nie tu gdzie powinno ... jest gdzies moze gotowy ten model??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 eeee ... co jest ... czytam to czytam ... i sie skonczylo ale chyba nie tu gdzie powinno ...jest gdzies moze gotowy ten model??? Archeologia jak widać, jest coraz bardziej popularna na tym forum :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike79 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 eeee ... co jest ... czytam to czytam ... i sie skonczylo ale chyba nie tu gdzie powinno ...jest gdzies moze gotowy ten model??? Archeologia jak widać, jest coraz bardziej popularna na tym forum :> a w czym problem bo nie kumam??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi