sfjontkofski Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Stary, dobry przepak z Hasegawy. ;) Mój pierwszy model malowany aerografem (Adler AD-7790, czyli chinol, bez szału), waloryzowany małą blachą Eduarda. Do samego zestawu nie mam prawie żadnych zastrzeżeń; z merytorycznych rzeczy trzeba tylko było szpachlować przednie okienka, bo w wersji H-6 ich nie było. Przeżyłem jednak prawdziwą wojnę z kalkami, które za cholerę nie chciały się dobrze kłaść i to przy nich jest najwięcej baboli (kiepskie linie podziału, lekkie srebrzenie na burtach). Poza tym moim zdaniem kiepsko poszły mi bomby i montaż podwozia. Poza tym straszną wtopą jest błędny kolor wnętrza - źle odczytałem z instrukcji, nie sprawdziłem, a jak się połapałem, to było już posklejane i po ptakach. Na koniec dorzucam zdjęcie z moim poprzednim modelem, P-40 od AZModels, jeszcze malowany pędzlem - myślę, że widać postęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Bardzo fajny . Kiedyś muszę takiego sobie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Bardzo fajny . Kiedyś muszę takiego sobie zrobić. Polecam Zestaw jest naprawdę bardzo przyjemny i w przystępnej cenie - prawie dwa razy tańszy niż oryginalna Hasegawa. Oferuje cztery warianty malowania z różnych okresów + kilka modyfikacji (otwarta wieżyczka, komora bombowa itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Piekniusi jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Bardzo ładny. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: MiG-21PFM - R.V.Aircraft + kalka Model Maker Decals 1/72 Blenheim Mk IV - Airfix + tablica - Yahu 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko1971 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 "Mój pierwszy model malowany aerografem (Adler AD-7790, czyli chinol, bez szału)" Co jest z nim nie tak? nie ukrywam, że zastanawiam się nad zakupem tego aerografu. Model wygląda świetnie. Mnie dopiero czeka pierwsze malowanie aerografem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 18 Października 2015 Autor Share Napisano 18 Października 2015 Co jest z nim nie tak? nie ukrywam, że zastanawiam się nad zakupem tego aerografu. Model wygląda świetnie. Mnie dopiero czeka pierwsze malowanie aerografem... Absolutnie nic, spisuje się w porządku Ale nie jest to markowy sprzęt ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko1971 Napisano 20 Października 2015 Share Napisano 20 Października 2015 Dziękuję za informację. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję fajnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 27 Października 2015 Share Napisano 27 Października 2015 Kawał dobrej roboty. Podoba się - czuściutka profesjonalna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 5 Listopada 2015 Share Napisano 5 Listopada 2015 Bardzo ładny "Heniek". Szkoda tylko, że kalki na kadłubie delikatnie się "świecą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 7 Listopada 2015 Autor Share Napisano 7 Listopada 2015 Wiem. :( To trochę psuje model. Ale też co ja przeżyłem z tymi kalkami, to nawet mi się nie chce opisywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 7 Listopada 2015 Share Napisano 7 Listopada 2015 Jeszcze kilka modeli i będziesz tak dobry jak np Mikołaj75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi