sdk_uk Napisano 4 Listopada 2015 Autor Share Napisano 4 Listopada 2015 Cześć wam czas na mały update Oklejanie blaszkami wyrzutni torped wcale nie było łatwe i przyjemne. Blaszki mnie nie lubią...ale efekt jest nawet spoko To jest numer 1 Juz po pomalowaniu na kolor właściwy I numer 2 po waloryzacji Zrobiłem jeszcze pierwszy z dwóch kominów W planie mam dokończyć nadbudówki drógi komin i maszt. Potem pomaluje kadłub z pokładem na gotowo i dokleje relingi. Następnie zacznę dodawać uprzednio pomalowane elementy. A potem już drobnica jak lodzie ratunkowe kmy itp... Jak można to zrobić lepiej bądź w innej kolejnosci to dajcie znać . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 9 Listopada 2015 Autor Share Napisano 9 Listopada 2015 No i tak. Post pod postem a co Po wizycie w Telford naładowany energią wziąłem się za robotę. Niestety mój 2 latek dopadł moich blaszek i wziął w obroty ale cześć udało się uratować Wiec tak nadbudówka juz prawie gotowa wloty powietrza na miejscu. Oba kominy oblaszkowane i tam gdzie powinny być. Pomalowałem pokład i zamaskowałem maskolem. Teraz skupie się na rufie i powoli biorę się za malowanie. Podstawka nie jest sklejona jest na luźno złożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 10 Listopada 2015 Autor Share Napisano 10 Listopada 2015 Wiec tak dziś znalazłem 2h na zabawę z blaszkami i powstał pomost ze stanowiskiem obrony przeciwlotniczej. Całkiem fajna zabawa [/url] Jutro jak da rade to zrobię przednią platformę Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 12 Listopada 2015 Autor Share Napisano 12 Listopada 2015 Cześć podglądacze Dodałem dzisiaj trochę drobiazgów. A mianowicie tylnie stanowiska kmów na platformach maszt i trochę blaszek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 22 Listopada 2015 Autor Share Napisano 22 Listopada 2015 Bloga ciąg dalszy Stan na dziś to pomalowana łajba. Wymaga jeszcze trochę poprawek ale myślę że jest ok. Następnie musze pomalować kominy. I myślę że będę mógł pryska juz lakierem pod washa. Potem zajmę się arylerią ( dokupienia lufy Mastera) i szalupami itp. Relingi wkleję pod koniec. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 A więc ten fioletowy glut to jednak był maskol Taśma jest może i trochę upierdliwa w fazie układania, ale nie trzeba potem poprawiać. Czekam na fazę paskudzenia z wytęsknieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 1 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2015 No i hyba trochę przekombinowałem. Urzylem filtra miga navy blue do japońskich okrętów. Nie wiem cze za dużo czy za grubo ale porobiło się smugi. I teraz są dwie opcje. Albo maluje jeszcze raz albo kładę na to lakier robie washa dodaje pigmenty rdzę itp i mam nadzieje ze po tych zabiegach i zmatowienu powierzchni będzie to jakoś wyglądać. Co o tym myślicie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2015 No i ok stwierdziłem ze z tym filtrem to zwalilem robotę wiec podmalowalem go trochę ponownie. Nawet fajnie teraz wyszło. Jak dla mnie to wolę trochę czystsze okręty. Zobaczymy jak wyjdzie dalej. PS Dzięki za rady i wskazówki p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 No tak z Washem to bywa różnie , nie każdemu odpowiada. Najlepiej dać delikatny Wash ciemno brązowy i po sprawie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Spokojnie i bez nerwów, do wszystkiego trzeba podchodzić zdroworozsądkowo. Jaki był sens kłaść szary filtr na część podwodną, albo linoleum? Jeżeli próbujesz czegoś nowego to przetestuj na jakimś mało widocznym elemencie, albo flaszce od Coli pomalowanej na bazowe kolory. Wszystko jest dla ludzi. Nie wszystkiew experymenty kończą się sukcesem, Nie wymiękaj i próbuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 Dzięki chłopaki za pomysły i sugestie. Faktycznie pojechałem po całości z tym filtrem ale nie łamie się i powoli jadę dalej. Stan na dziś to 2 oblaszkowane wieże z lufami Mastera. Nie było łatwo ale chemia modelarska pomogła . Teraz malowanie i biorę się za robienie naciąg kominów. Pozdrawiam Ps Prace nad modelem idą wolniej bo strasznie wciagnie się w fallout 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Siemanko. Powoli ale do przodu. Pomalowalem wierze w sumie jeszcze nie do konca ;) na model poszło sido i lekki brązowo szary wash. Jak narazie wyglada to tak Potem jeszcze porobie troche rdzawych zaciekow dorobie barierki i 12.7mm kmy i w sumie bedzie tego Mam nadzieje ze w tym roku uda mi sie skonczyc ale kto wie swieta za pasem no i Wiedzmin 3 w trakcie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Hej, poproszę zbliżenia na detale, bo teraz słabo widać. A przy Wiedźminie to troszkę posiedzisz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2015 Swoeta i po:) malo czasu na prace z modelem ale troche zrobilem zeby nie bylo. przyznam ze ten model mnie juz meczy jednak okrety to nie dla mnie chyba. Ale nie ma co plakac trzeba dzialac. wziolem sie za podstawke oraz dodalem relingi po czym polakierowalem calosc sido. jeszcze drobny weathering olinowanie troche pierdolek i done URL=http://s936.photobucket.com/user/zetwu/media/youkikaze%201%20350/2015-12-30%2020.47.25_zpsevtzze5g.png.html][/url]URL=http://s936.photobucket.com/user/zetwu/media/youkikaze%201%20350/2015-12-30%2020.48.07_zpsmylgh6pp.png.html][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Piękny Japończyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 sdk_uk jest OK chociaż mogło by być zawsze lepiej - np. metalowe maszty teraz trochę grubaśnie wyglądają mi te rejki ale to taka opinia "na oko" - niech się wypowiedzą spece od IJN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 Wiec tak w sumie to juz jest gotowy model zostalo jeszcze tylko olinowanie i naciagi boczne zurawikow. teraz wiem ze pewne zeczy zrobilbym inaczej i przy nastepnym modelu jiz bede wiedzial co i jak zeby sobie zycia nie utrudniac. Pozdrawiam URL=http://s936.photobucket.com/user/zetwu/media/youkikaze%201%20350/2016-01-04%2011.56.11_zpsq2thun1i.png.html][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Jak dla mnie prezentuje się na fotkach bardzo dobrze. Olinowanie wykonaj z drutu 0,07-0,06 ułatwi to pracę ,a wizualnie będzie się dobrze prezentować. Jedynie linki na flagi sygnałowe można wykonać z żyłki aby nadać im lekki luz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sdk_uk Napisano 5 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2016 Dzięki seba mi też się podoba. Dzis próbowałem podejść do tematu olinowania z nitki z pończochy ale poległym. .. Musze załatwić drucik. Teraz wiem ze przy bastepnym modelu pomyślę o zrobieniu jakiś punktów zaczepu co by łatwiej bylo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi