rtx Napisano 23 Listopada 2015 Autor Share Napisano 23 Listopada 2015 Samolot dostał skrzydeł i wreszcie zaczyna coś przypominać. Szpachli poszło niewiele - głównie na łączenie skrzydło - kadłub w przedniej części - tam spasowanie jest zaskakująco słabe. Przeszlifowałem też ten dziwny uskok za pierścieniem wlotowym, który Revell tu wysmażył. Chyba wyszło nie najgorzej, aczkolwiek ten kawałek muszę jeszcze psiknąć surfacerem. Pouzupełniałem jakoś przewody za kokpitem i posklejałem uzbrojenie (coraz bardziej podobają mi się bomby jako podwieszenie - a propos - na jaki kolor powinny być malowane?). Niedługo cała bryła powinna być gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Luk za kabiną i krzesełko ok, ale nad tym szpachlowaniem nosa to jeszcze popracuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 26 Listopada 2015 Autor Share Napisano 26 Listopada 2015 Jednak stwierdziłem, że rzucę podkład - efekty poniżej. Raczej jest ok, poza paroma miejscami, które wymagają jeszcze przeszlifowania. Teraz pora na malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Ale ładnie wyszedł ten nos po szpachlowaniu , będzie piękny model. Ja tak nie potrafię i bardzo nie lubię etapu budowy modelu jakim jest szpachlowanie i szlifowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 30 Listopada 2015 Autor Share Napisano 30 Listopada 2015 Ale ładnie wyszedł ten nos po szpachlowaniu , będzie piękny model. Ja tak nie potrafię i bardzo nie lubię etapu budowy modelu jakim jest szpachlowanie i szlifowanie. Nos wyszedł nieźle, ale do pięknego modelu to jeszcze bardzo daleko... Malowaniem można wszystko efektownie popsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Listopada 2015 Share Napisano 30 Listopada 2015 Czym szpachlowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 30 Listopada 2015 Autor Share Napisano 30 Listopada 2015 Czym szpachlowałeś? Szpachlówkami Mr. Hobby - mieszanką zwykłej i w płynie (dissolved putty). Ta w płynie jest bardzo fajna do drobnych wypełnień, chociaż z czasem ma tendencję do gęstnienia w słoiczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 Mniej więcej udało się pomalować, chociaż jeszcze nie wszystko. Jakoś to wyszło, choć z metalizerami Humbrola ciężko się pracuje, mają nieprzyjemną ziarnistość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 11 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2015 Malowanie mniej więcej skończone, poza szczegółami. Udało się też jakoś załoszować dziada. Trzebaby zrobić jeszcze jakieś brudzenie, kalkomanie i poskładać wszystko do kupy. No i okablowanie komór podwozia głównego - czego szczerze nie lubię robić. Jako uzbrojenie będą dwie bomby (chyba 250 kilowe), które, z uwagi na jednorazowość, chyba nie powinny nosić specjalnych śladów zużycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 14 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2015 Mniej więcej coś tam pobrudziłem i nałożyłem kalki. Teraz to właściwie już tylko polakierować i poskładać wszystko do kupy... No i te kabelki we wnękach podwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2015 Koniec wieńczy dzieło. Jeszcze przedwczoraj myślałem, że mnie szlag trafi, bo zgubiłem zestawowe, już gotowe klapy podwozia przedniego i musiałem na chybcika dorobić... Zapraszam do galerii: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=189&t=51933 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi