Daz Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Dobudowałem dioramkę do zestawu, który wykonałem już jakoś czas temu. Sceneria to zimowa droga, powiedzmy gdzieś w Rosji, jak widać po znakach w promieniu 100km od Moskwy. Od razu powiem że jest to moja pierwsza zimowa diorama, jaką zbudowałem, i chyba 5 jaką do tej pory, wykonałem, dlatego zapewne są błędy, no ale od czegoś trzeba zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Nie jestem znawcą więc dla mnie diorama jest wooow, naprawdę, ale muszę powiedzieć iż drażni mnie podpis na tabliczce East Front zamiast Eastern. Taka mała dygresja. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Dużo pracy... Co do merytoryki: poczytaj i pooglądaj zdjęcia- zrozumiesz, że wyposażenie żołnierza i umundurowanie odpowiada raczej końcowi roku 1944 lub początkowi 1945 roku. Pojazd to rocznik 1941-42, armatka też z tego okresu (co nie znaczy, że nie mogły być używane w 1941). Modelarsko- jak na piątą pracę- nieźle... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 Wiem , niestety, że merytorycznie to jest tam sporo błędów, typu mundury SS, a pojazd ma tablice WH, ale taj jak wspominałem pojazd i figurki zbudowałem jakiś czas temu, i dopiero od nie dawna, staram się zwracać uwagę na prawdę historyczną, dlatego ta diorama ma sporo błędów merytorycznych, dlatego "przemilczmy" tą kwestię ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Ciekawie wykonana diorama. Pojazd i figurki sensownie rozplanowane i wkomponowane w obrazek. ale muszę powiedzieć iż drażni mnie podpis na tabliczce East Front zamiast Eastern. Taka mała dygresja. ;) Popraw etykietkę i usuń daty wtedy merytoryka nie będzie bardzo drażniąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 W sumie wszystko zostalo napisane, dobrze Daz ze sam wiesz co pomieszales w kwestii merytoryki. Poza tym jako praca, calkiem mila w odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Wiem , niestety, że merytorycznie to jest tam sporo błędów, typu mundury SS, a pojazd ma tablice WH Do tego dolicz Mg-42 i Stg, których nie powinno tu być, no i jeśli to maks. 1943 rok, to wtedy Niemcy już byli trochę dalej niż 100km od Mokswy. Szkoda, że co nowa Twoja praca, to kolejne błędy merytoryczne, i to nie drobne, ale po prostu miażdżące system A szukanie w książkach czy googlach raczej nie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Malarski całkiem ładnie, choć buźki figsów dość słabe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Swietnie ci wyszło , fajna historia, ale co do merytoryki i spujnego sensu ; data , wyposażenie , fakt historyczny to jak bym widział swoje prace robiłem te same błędy. Posłuchałem rad kolegów i teraz prace rozpoczynam od wyszukania w internecie lub książkach interesujący mnie fakt historyczny a puźniej staram się dopasować swoja pracę do tego. Malowanie figur to kwestia wprawy , jak coś moge ci poradzić kilka rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi