biegacz90 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Dobry dzień. Było by fajnie jak by pomogli z tym ulepkiem tym bardziej że projekt ambitny i może będzie na czym oko zawiesić Na początek ważne pytanie do moda albo admina Czy mogę publicznie rozpowszechniać nazistowskie treści w postaci swastyki czy mam to cenzurować w paincie? takie tam jedno z mądrej książki starczy tego czarnobiałego w kwestii łańcuchów to jeszcze nie robiłem przymiarki ale raczej 1x1,5. Malowanie będzie tamką, wieczorem przejrzę składzik z farbami w celu dokonania inwentaryzacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 A gdzie on tam kolorowy, trochę smętne to kamo... Jak już Ci pisałem ja bym robił takie, jest o niebo ciekawsze... http://www.bismarck-class.dk/naval/admiral_hipper/pictures/page_113_admiral_hipper_august_1940.jpg http://www.modelshipgallery.com/gallery/ca/dkm/hipper-700-ls/ls-index.html No nic, patrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 21 Października 2015 Autor Share Napisano 21 Października 2015 A gdzie on tam kolorowy, trochę smętne to kamo...Jak już Ci pisałem ja bym robił takie, jest o niebo ciekawsze... http://www.bismarck-class.dk/naval/admiral_hipper/pictures/page_113_admiral_hipper_august_1940.jpg http://www.modelshipgallery.com/gallery/ca/dkm/hipper-700-ls/ls-index.html ja tam wolę geometryczne kształty. A poza tym z Brestu jest multum fotografii W kwestii kolorów to wymyśliłem : lower hull - mieszanka xf7 i xf9 śruby- x12 upper hull - xf54 ciemnoszary do kamo - xf24 waterline - xf1 pokład - xf78 nadbudówki -xf20 czerwony na wieżach artylerii -xf7 arado - xf26, pactra A33 i A70 a i doszedłem do dwóch wniosków 1. swastyka będzie malowana, więc do puli kolorów dochodzi xf2, nawet podziałałem w tym temacie i zrobiłem szablony. Średnica okręgu 2,7 cm tak jak na kalkomanii. 2. Nie będę bawił się w kamuflaż na relingach, szkoda roboty a i tak tego nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 21 Października 2015 Share Napisano 21 Października 2015 Z relingami masz rację, widać nie będzie, ciapnij je w większościowym kolorze i tyla Hakenkreuze świetne I miło widzieć, że w końcu sąsiad postanowił się reaktywować warsztatowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 23 Października 2015 Autor Share Napisano 23 Października 2015 bulaje wywiercone i kadłub sklejony trumpeter zrobił za długą część podwodną, trzeba będzie skrócić i usuwanie "złomu" z pokładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 27 Października 2015 Autor Share Napisano 27 Października 2015 nie wiem czy ten złom wykorzystam ale skleiłem. Tabliczka na CA więc bez problemu odzyskam powierzchnia styku kadłuba z podstawką jak z jakiegoś airfixa jutro wały zaszpachluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 28 Października 2015 Autor Share Napisano 28 Października 2015 wersja dla leniwych - na papier ścierny głębsza analiza kamuflażu zaowocowała uzupełnieniem zapasów mojej ulubionej zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Czyli będzie się działo... Dawaj, Rebiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 29 Października 2015 Autor Share Napisano 29 Października 2015 niby pływa więc chyba dobrze poszpachlowane jutro zapodkładuje jakąś starą pactrą. W sumie to już przy Z 43 obaliłem rządy surfacera 1200 ze względu na cenę i ładny zapaszek. Mistrz Jedi Blacman wielokrotnie w swoich warsztatach wspominał o podkładzie z pactry. A poza tym na Z 43 już stosowałem podkład z pactry i źle na tym mój portfel, a tym bardziej model nie wyszedł. Nawet w globalnej wiosce wyczytałem że wielu ludzi pod tamki wogóle nie daje podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 Więc będziesz się teraz codziennie z nim kąpał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 1 Listopada 2015 Autor Share Napisano 1 Listopada 2015 jutro będzie "atak złowieszczej żółtej taśmy na moje życie" kilka miejsc wymaga jeszcze jednego obsikania xf78 w sumie to dobrze że się zdecydowałem na malowanie, bo bym na kalce wycinał a w zasadzie to krzyże będą z kalkomanii. Ciężko idealnie wyciąć wszystkie ramiona żeby były jednakowe. Zawsze któreś ucieknie lub szablon sie rozerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 2 Listopada 2015 Autor Share Napisano 2 Listopada 2015 Atak złowieszczej taśmy część I i spód kadłuba obsikany. Trochę kolorek przekłamany. Jutro pójdzie jeszcze jedna warstwa mocno rozcieńczonej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 12 Listopada 2015 Autor Share Napisano 12 Listopada 2015 Dobry dzień po małym wypadku z kubkiem i kawą w roli głównej (miałem w ręku kubek z kawą, a po chwili samo ucho od kubka, kubek sie roztrzaskał na biurku i pomalowanemu kadłubowi oberwało sie kawą. Potem było szewcowanie , później cleanlux, jeszcze potem kadłub trafił do karceru na parę dni, a po karcerze znowu malowanie ) działam dalej przy kolorowym okręciku z Brestu W między czasie doszedłem do wniosku że najlepszym podkładem pod tamkę jest tamka więc zapodkładowałem kadłub tan deckiem. Od razu sobie kadłub pomaskowałem dla ułatwienia roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 13 Listopada 2015 Share Napisano 13 Listopada 2015 po małym wypadku z kubkiem i kawą w roli głównej (miałem w ręku kubek z kawą, a po chwili samo ucho od kubka, kubek sie roztrzaskał na biurku i pomalowanemu kadłubowi oberwało sie kawą. No nic, ważne iż działasz dalej Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 18 Listopada 2015 Autor Share Napisano 18 Listopada 2015 Bry Witek@ ostro zasuwa przy swoim kolorowym okręciku, więc ja też ostatnio ostro podziałałem, a w zasadzie to kolorowo . Trzeba zanabyć porządne świecidełko do słitfociaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 mam pytanie pierwszy raz napaliłem się na otwarte drzwi, i jak najlepiej to zrobić? 1. zeszlifować plastikowe, przykleić fototrawione i potem dłubać? 2. zeszlifować plastikowe, dłubać i potem przykleić? 3. Pierw wydłubać, potem zeszlifować i na końcu przykleić? chyba że ktoś ma jakiś lepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamat Napisano 20 Listopada 2015 Share Napisano 20 Listopada 2015 Wyfrezować od wewnątrz plastik na grubość papieru, zeszlifować na zewnątrz, przykleić drzwi i czubkiem skalpela delikatnie odciąć środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 20 Listopada 2015 Autor Share Napisano 20 Listopada 2015 Nie mam frezarki, więc jestem skazany na iglaki. Chociaż z drugiej strony zastanawiam sie nad sensem wymieniania drzwi na otwarte fototrawione. Te plastikowe wcale nie są takie złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 25 Listopada 2015 Autor Share Napisano 25 Listopada 2015 Zdecydowałem się nie wymieniać drzwi, ze względu na brak dostępu do frezarki, a iglakami bym dłubał i dłubał. Reszta fototrawionek jutro. Jak nie będą komentować to dopiero będzie galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 25 Listopada 2015 Share Napisano 25 Listopada 2015 Jak nie będą komentować to dopiero będzie galeria Ale co tu komentować... zadajesz pytanie jak zrobić otwarte drzwi, a po otrzymaniu odpowiedzi stwierdzasz, że to raczej bez sensu bo te plastikowe wcale nie są takie złe... Przerabialiśmy to już wiele razy, więc czemu się dziwisz... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 25 Listopada 2015 Super Moderator Share Napisano 25 Listopada 2015 Jak nie będą komentować to dopiero będzie galeria Hallo, biegacz90 - przecież masz tu swojego drugiego od pary - pogadaj z nim, może da się namówić na komentarze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 3 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biegacz90 Napisano 9 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Wszystko git, tylko Hakenkreuz'e osi nie trzymają Idziesz na realizm, ale tu nie wyszło Swastyki z reguły wzdłuż linii wzdłużnej (masło maślane ) okrętu były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi