kuba32440 Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 Korzystasz z jakiś planów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2015 W poprawność geometrii wierzę producentowi a co do wyglądu detali mam Iskrę w robocie więc szczegóły mogę sobie podejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2015 Skromny update w tym tygodniu. Kokpit bardzo powoli się kompletuje. Dziś drążki sterowe i orczyki wklejone na swoje miejsce. Pulpity włożone do kabiny na wcisk i jak widać nie będzie różowo. Trzeba to będzie ładnie wyprowadzić wstawkami z hipsu i szpachlą na łączeniach z wanną. Żywica nie jest tak samoskładalna, jak plastiki ale i tak mam czuja, że będzie dobry model. Na nierównomierność brudzenia w kokpicie można psioczyć, ale zastrzegam, że robota jest w głębokim "under construction" więc mogę się nie przejąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Widzę, że fajne daszki zrobiłeś nad zegarami. Blaszka jakaś? Nie bardzo wiem, gdzie chcesz ten hips do kabiny wklejać? Na zdjęciach nie zauważyłem problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2015 Osłony zrobiłem grubej folii aluminiowej. Są dość charakterystycznym elementem i głupio było by je pominąć. A uzupełnić muszę przestrzeń między prawą burtą a pulpitem instruktora, bo przy obróbce odciąłem mocowanie wraz kostką wlewową Mea maxima culpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 U siebie też to obciąłem przez przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 A moglibyscie konkretnie wskazac co obcieliscie zebym u siebie nie zrobil tego samego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 A moglibyscie konkretnie wskazac co obcieliscie zebym u siebie nie zrobil tego samego? Po bokach pulpitów z przyrządami, mniej więcej w połowie wysokości masz ustalacze względem burt kokpitu. Na nie trzeba uważać, bo łatwo je uciąć przy odcinaniu nadlewek żywicy. Fotele. Przy zagłówkach odlane były pałąki, ale więcej było by zabawy z czyszczeniem ich z żywicy, więc je odciąłem i dorobiłem z drutu. Poza kolorem bazowym wszystko malowane pędzlami. NIe lubię tej roboty i cieszę się, że to już za mną ;) Maksymalny zoom, lupa i aparat bez manualnego ISO, więc foty koszmarne, sorry for that. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2015 Się napracowałem przez święta, nie ma co Jak widać spasowanie kanałów wlotowych specjalnie precyzją nie poraża. W swoim modelu planuję założyć siatki ochronne na wloty więc będę musiał je wykonać zawczasu i sprawdzić, jak to będzie wyglądać na koniec, żeby ocenić, czy trzeba obrabiać kanały wlotowe, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Iskierka wychodzi fajniutka Dobry pomysł z lupa . Musze tez sporbowac, bo moje fotki są kiepskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Akurat foty dobre, zawsze miałeś za ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1971 Napisano 2 Stycznia 2016 Share Napisano 2 Stycznia 2016 Cześć Michał .Piękny model jak i jego detalizacja.Oby tak dalej.Pozdrawiam Jacek1971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2016 Za detale to się brawa producentowi należą - naprawdę fajny zestaw. ;) Montażu ciąg dalszy. Będzie trochę gimnastyki ze szpachlowaniem i szlifowaniem - trzeba będzie skorzystać z patentu Mikołaja75 na pilniki z zapałek i papieru ściernego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1971 Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Cześć .Co tam Panie z Iskierką słychać.Jak do tej pory to bardzo ładnie.Powodzenia w dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2016 Szpachla schnie, a ja się zbieram do szlifowania. Nie ma pośpiechu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2016 Najżmudniejsza robota, mam nadzieję, za mną. Gdzieniegdzie poprawki napewno sie trafią, podkład mi o tym powie, ale w zasadzie przejście skrzydło-kadłub wyprowadzone, i co mnie bardzo cieszy, wnętrza głównych wnęk podwozia także. Zaczynają łazić za mną przeróbki - zestawowy pitot i masy przeciwflatterowe wyglądają tak sobie a montaż na styk to też nie najlepszy pomysł, więc coraz częściej podglądam warsztat Nacktgeborena na PWMie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Ja największą rzeźbę miałem przy osłonie silnika, Ty masz to z głowy ;) Kadłub-skrzydło było u mnie OK, gorzej z wlotami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 23 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2016 No dużo elementów, pasowanie na styk, więc skleić to na czysto i równo to jak wygrać w totka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Fajny ten model, ale trudny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Temat nie umarł, zbierałem siły na tę nierówną walkę: Pierwsza z instalacji niemal kompletna, kilkanaście dupereli zostało do doklejenia i choć tyle będzie z głowy. Przy Malowaniu kolektora ppoż. Farba mi popłynęła więc trzeba to zamalować z aerografu i położyć czerwony na nowo. Co mnie podkusiło z tym silnikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Kwietnia 2016 Share Napisano 4 Kwietnia 2016 Szacun za te kabelki. Ja przez dwa tygodnie doklejałem 3 druciki na golenie do Su-33. Po jednej sztuce na goleń. Coś tam jednak z tego aparatu wyciągasz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 4 Kwietnia 2016 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2016 No właśnie lipne te foty jak mało co A co do działań na froncie robót - 1.5 miesiąca się zabierałem za kablowanie silnika ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1971 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Cześć Michał.Jak tam model jeszcze żyje ,coś przy nim działasz.Napisz o postępach w budowie.Pozdrawiam Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Żyje, żyje. Przerwa spowodowana była konkursem na forum. Póki co nic spektakularnego się nie wydarzyło - płatowiec pomalowałem na obrabianych miejscach w celu znalezienia kandydatów do ewentualnych poprawek. Silnik niedługo skończę upiększać instalacjami to pojawią się foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1971 Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 No to czekam z niecierpliwością na zdjęcia .Napisz proszę jakiego kleju używasz do klejenia-tego który szybko wiąże lub tego w żelu,jaki producent.Z góry serdeczne dzięki Jacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi