Skocz do zawartości

KW-1 model 1942 TRUMPETER 1:35

Radziecki102

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Spoko. Lecisz dalej. Czego się nie udało zrobić tak jak chciałeś na pewno wyjdzie przy następnych modelach. Wygląda to całkiem w porządku. Wiadomo, że poprawki czasami są wskazane ale jak się za długo w jednym miejscu zasiedzimy to można złapać "focha na hobby" . Według mnie każdy ukończony model to nasz sukces nawet taki, który nie wyszedł do końca tak jak chcieliśmy. Tą rdzę możesz trochę spróbować zredukować samym rozcieńczalnikiem do emalii i dalej jazda. Do mety do mety do mety i bierz się za kolejny model . Jeszcze taka mała uwaga - od początku jak patrzę na twoje zdjęcia mam wrażenie, że coś jest nie tak z samymi zdjęciami. Chyba nie oddają do końca stanu faktycznego. Poszperaj w ustawieniach aparatu: nasycenia kolorów i ostrość bym poprawił. Pozdro.

Fotki faktycznie słabe. Ustaw aparat na funkcję "A" i wartość przysłony na maksa. Ja używam automatycznego balansu bieli. I może cyklu fotki z dalszej odległości tak, aby było widać cały model.

Witam

Wpadłem pomęczyć Wasze oczy po świętach

DSC001038_zpslo63qzdh.jpg

DSC00101_zpsulhqlhcu.jpg

DSC001028_zps3fl9baog.jpg

Do dodania zostało :

- liny holownicze

- trochę błota na przednia płytę i koła

- pomalowanie wydechów i zapasowych ogniw na błotnikach

- jakieś lepsze fotki do galerii ;)

Pozdrawiam

Lepsze, ale ja cię pomęczę z fotkami dalej. Z góry przepraszam za zaśmiecanie ci wątku, ale to w celach edukacyjnych.

Jak byłem poczatkującym modelarzem to też robiłem zdjęcia przy świetle dziennym - wychodziły podobne do twoich, nieprawdaż?

Img_0048.jpg

Jednak z czasem zorganizowałem sobie takie coś:

DSCF1951.JPG

i teraz mogę chłopakom pokazywac takie fotki:

DSCF7418.JPG

Jest róznica- prawda? Masz gotowe rozwiązanie. Żarówki to 5500K.

Dzięki za kolejne dobra rady Panowie

Lepsze, ale ja cię pomęczę z fotkami dalej. Z góry przepraszam za zaśmiecanie ci wątku, ale to w celach edukacyjnych...

Nie ma za co przepraszać.Postaram się zorganizować podobne oświetlenie jeszcze zanim zrobię końcowe fotki.

Pozdrawiam

Witam

Pytanko:

Na miejscu mam dostępne żarówki o barwie 4,2 lub 6,5 K .Nada się któraś do robienia dobrych fotek ??

Życzę Wszystkim użytkownikom Szczęśliwego Nowego Roku i szampańskiej zabawy do białego rana

Pozdrawiam

• 2 weeks later...