sushi79 Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 Witam. Rozpocząłem prace nad nowym modelem ,nazwałem go "Tiger" bo będzie zawierał jak można się domyśleć grafikę z tym pięknym kotem. Do tego model posłuży mi Scania r730 v8 Streamline . Prace zacząłem od zrobienie ramy oraz zbiorników a także uchwytu na adblue. W tym model jak w każdym poprzednim będę starał się zrobić jak najwięcej sam, nie korzystając i elementów z pudła. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 To siadam i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 No rama jak wykle kunsztowna . To chyba nie ten "Tiger", o ktorym mysle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 29 Listopada 2015 Autor Share Napisano 29 Listopada 2015 Tomku, trochę zapożycze z tego Tigera o którym myslisz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 Witam. Kolejna mała aktualizacji z prac,jak już pisałem wcześniej chce zrobić jak najwięcej sam.. zrobiłem baki i zacząłem prace nad mostem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Grudnia 2015 Share Napisano 11 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Grudnia 2015 Share Napisano 11 Grudnia 2015 Fajnie Ci to idzie. Butle zwijałeś, czy wykorzystałeś jakieś gotowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 12 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2015 Dzięki Panowie za jakikolwiek odzew,czasem zastanawiam się czy jest sens wstawiania prac na to forum. Widzę że od dłuższego czasu większe uznanie mają model wyciągnięte z pudła i czysto sklejone ,niż te w których próbujemy coś samemu zrobić a nie używać gotowca. No ale nie każdemu musi się to podobać. Znając życie to pewnie większość patrząca się na taką że robotę mówi"a niby co w tym trudnego,jakaś rama, czy coś innego" Marak butle robię z rurki ,przycinam ja na odpowiednią długość po czym z każdej strony doklejam płytę o grubości 2mm i szlifuje tak aby uzyskać taki pól okrąg .. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 12 Grudnia 2015 Share Napisano 12 Grudnia 2015 fajny sposób na uzyskanie kształtów butli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 ... Popatrz na ilość wejść do tematu - 8 wpisów, niemal 800 wyświetleń, na brak zainteresowania raczej nie masz co narzekać Robota bombowa - wygląda na maszynową, więc jeśli rzeźbione w rękach tym większy szacun. I jak Cię customowe klimaty w ciężarówkach kręcą to może cos takiego w przyszłości: Działaj dalej i nie mazać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 sushi a co mamy pisać . Przecież nie będziemy nabijać postów i ohać i achać !. Jesteś mistrzem i tyle. Działaj dalej a my po wcześniejszym zażyciu relanium będziemy podziwiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 sushi a co mamy pisać . Przecież nie będziemy nabijać postów i ohać i achać !. Jesteś mistrzem i tyle. Działaj dalej a my po wcześniejszym zażyciu relanium będziemy podziwiać . Nic dodać, nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 14 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2015 Hehe, dzięki Panowie, takiego kopa mi było trzeba, więc działam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Działaj, działaj, patrzymy z ciekawością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 18 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2015 Witam. Trochę podłubałem ostatnio i tak mi to dalej wychodzi.. nie wiem jak to fachowo się nazywa ,usunąłem mocowania mostu.. zrobiłem nowe trochę okablowania.. zakleiłem oryginalne mocowania błotnika .. i całość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Super Tak trzymaj .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 18 Grudnia 2015 Share Napisano 18 Grudnia 2015 Pięknie to rzeźbisz. Możesz się pochwalić jak robisz Cardany. W moim jest ok. 12 szt i ciągle myślę, czy piłować z plastiku, czy wygiąć z blaszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Pięknie to wygląda, tylko czy na poduchach niema szwu przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Pięknie to wygląda, tylko czy na poduchach niema szwu przypadkiem? Sokole Oko Faktycznie coś tam jest Sushi to linia podziału, czy tylko ślad po niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Panowie chce was uspokoić ,na poduchach nie będzie widać nawet odrobiny szwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Tak też myślałem Ale o czymś trzeba pisać. Żeby nie było, że brak zainteresowania ..... bo projekt zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Tak też myślałem Ale o czymś trzeba pisać. Żeby nie było, że brak zainteresowania ..... bo projekt zacny Dokładnie tak, a jak czasem coś się przegapi to można jeszcze przed malowaniem poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 Witam. Chciałbym Wam pokazać co w ostatnim czasie poczyniłem z model ,za dużo tego nie ma ale zawsze coś... dorobiłem poprzeczkę mocująca silnik,nowe mocowania nadkoli,pomalowałem ramę ,zbiorniki oraz nadkola .... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Czemu tak mało zdjęć? Ładnie to wygląda, ale tylko apetytu narobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 11 Lutego 2016 Autor Share Napisano 11 Lutego 2016 Witam.kilka kolejnych zdjęć z budowy... panele boczne... tylny panel na oświetlenie oraz pierwsze kalki... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi