elefantes Napisano 28 Listopada 2015 Share Napisano 28 Listopada 2015 Postaram się zaprezentować w miarę szybki warsztat modelu Bedforda "O" Series z firmy Emhar. Na początek mały dodatek, mianowicie plandeka zakrywająca załadunek, reszta pozostanie bez zmian. Plandekę wykonałem z chusteczki higienicznej, którą pomalowałem olive-drab 155H, lina na razie na brąz, a łańcuch i nadkola czarny 33H. Jeśli chodzi o tego producenta, to wypraski są dobrej jakości, ze średnią ilością nadlewów. Wszystko bardzo dobrze spasowane. Sam model wielkich gabarytów nie jest, w pudełku dostajemy gumowe opony i dwie wersje kalek. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Najbardziej popularny model wsrod modelarzy z Wielkiej Brytanii. Znajac Twoje mozliwosci, to bedzie to bardzo udany model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 29 Listopada 2015 Autor Share Napisano 29 Listopada 2015 Mały kroczek do przodu: pierwsza warstwa niebieskiego metaliku midnight blue 222 z Humbrola, podwozie w całości będzie na czarno (też na razie pierwsza warstwa) 33H. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 2 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2015 Kolejna porcja fotek. Paczka dostała ostatecznie trzy warstwy 222H, sidoluks i jak widać kalki, z nakładaniem których troszkę się napociłem, nie powiem. Problem polegał na tym, że wszystkie te ozdobne paseczki trzeba nakładać oddzielnie. Całe szczęście, że jakość kalek jest znakomita, nie mają one tendencji do zrywania się i łatwo się zmiękczają. Dodałem też na podwozie kilka elementów w kolorze rust 100H i całość zabezpieczyłem sidoluksem (wszystkie elementy w kolorze czarnym, jak to bywa z tą farbką, wystarczają dwie warstwy). Kabina oczywiście przymierzona na tym etapie na sucho, oponki też założone na pokaz. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Nice Jak zwykle pędzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 Oczywiście, że pędzelek Kolorystyka kokpitu bez szału, przewaga czarnego z domieszką Navy Blue 77H. Fotele brązowe 186H, już po jednej warstwie sidoluksu. Jestem niepocieszony, bo fotki coś mi wychodzą bez ostrości, musze chyba jakoś doświetlić pomieszczenie. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 14 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2015 Podwozie już praktycznie na finiszu. Całość utwardziłem podwójną warstwą revellowskiego matu nr 2, naniosłem troszkę brudu plakatówkami firmy Astra, no i zacząłem co nieco działać suchymi pędzlami: Silnik pomalowałem na gun metal 27004 Humbrola: Kokpit podobnie jw. Na razie jeszcze przymiarka na sucho: cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 14 Grudnia 2015 Share Napisano 14 Grudnia 2015 Jak zwykle cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Jak zawsze extra robota. Nie wiem co to się porobiło z tym Emharem-- na początku były tanie (mam wersję skrzyniową) a teraz cysterna i pomoc drogowa ceny mają zabójcze. Powodzenia -- milutko się go składa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 15 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2015 Tak rzeczywiście, spasowanie elementów jest na bardzo dobrym poziomie, z tego co wytknąłem, to jedynie dwa błędy w instrukcji, ale tylko w numeracji (obrazki są w porządku ). Pokażę tymczasem paczkę, którą potraktowałem dość mocno suchymi pędzlami. Chyba za bardzo zakryłem kalki i tak to wygląda jak wygląda Kabina już we wspomnianym glosie midnight blue - ładnie się świeci, dostała też kalki. ...I kolejna przymiarka na sucho. Widać tutaj, jak kabina zmatowieje w późniejszym etapie brudzenia. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 15 Grudnia 2015 Share Napisano 15 Grudnia 2015 Super Ten brzydal budzi się do życia Nie lubię uśmodranych ciężarówek (ani ich modeli ), ale Twój model ma to coś, że aż może się podobać Czekam na ciąg dalszy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 19 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2015 Powoli zbliżam się do finiszu:) Kabina osadzona już na stałe. Właściwie nie muszę dodawać, ale wszystko pasuje idealnie i trzyma się nawet bez kleju. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 19 Grudnia 2015 Share Napisano 19 Grudnia 2015 Jest pięknie Kończ Waść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 21 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2015 Modelik odstawiony na półkę. Dziękuję za uwagę Galeria niebawem. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 21 Grudnia 2015 Share Napisano 21 Grudnia 2015 Fajniuśki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi