Czarek Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Jest to mój pierwszy model wykonany całkowicie samodzielnie. Każdy etap budowy modelu był ,,monitorowany'' przez mojego Tatę. Dobór farbek, maskowanie, szpachlowanie oraz nakładanie kalkomanii to także pomoc ojca. Farbki to 11, 33, 34 Humbrola, wnętrze Pactra. Najwięcej problemów było z kalkami Mastrercrafta, gwiazdy USAF to Rewelle z zestawu. Najtrudniej było pomalować osłonę kabiny. Oczekuję obiektywnych ocen, pamiętajcie, że mam dopiero 13 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Hehe, witaj, no to jesteśmy dokładnie w tym samym wieku... a model wyszdł bardzo ładnie jak na pierwszą samodzielną robotę jednyde co mi się nie podoba to nierealistyczne otarcia farby na śmigle (srebrne otarcia), oraz niedomaskowane pasy inwazyjne..pozatym małe szczegóły, taki jak niedomalowana zielona powierzchnia (2 zdjęcie)...aha, aerograf, czy pędzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Fajny Mustang. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Fajnie mieć takiego tatę, co to pokaże i wytłumaczy Generalnie model mi się podoba. Ma kilka drobnych zgrzytów (np. prześwitujące kalki), ale cooo taaam Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Ja dokonam, wybacz, oceny absolutnie subiektywnej. 13 lat + pierwszy samodzielnie wykonany = tak trzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Znam ten model, i wiem ile to jest 13 lat :-) Gratulcje. śmigło może być. przetarcia sa po dobrej stronie łopaty. Zatem wszystko jest OK. Gratulacje dla taty !!!!!!!!!!!!!!!! Bo nie łatwo być ojcem :-)) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 2 Grudnia 2007 Share Napisano 2 Grudnia 2007 Witaj Czarek. Moje zdanie o modelu znasz. Aha..... pozdrów Tatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Jak na 13 lat to twój Mustang wygląda całkiem całkiem Podziwiam to,że przy pierwszym samodzielnym modelu zdecydowałeś się na Mustanga i to w metalizerze (który potrafi dać sie we znaki młodemu modelarzowi). Godna uwagi jest również dbałość o szczegóły, często lekceważone przez modelarzy jak np. czerwone korki wlewów paliwa.Całkiem nieźle wyszedł Ci nieszczęsny "Mutangowy Spód" w okolicy chłodnicy. Wszystkie niedoskonałości (Nie do końca prosto pomalowana owiewka, otarcia na śmigle, drobne niedomalowania) są tylko kwestią wyćwiczenia. niedomaskowane pasy inwazyjne Kolejny raz powtarzam,że Pasy inwazyjne nie były idealnie prościutkie i piękne jak nogi aktorek. Powinny być niedoskonałe. Te w wykonaniu Czarka są ok. Podsumowując. Jeśli rzeczywiście robiłeś ten model samodzielnie korzystając jedynie z uwag i konsultacji,to biję Ci zasłużone brawo Oby tak dalej Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi