Hubert Kendziorek Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Witam, Pod pozytywnym wpływem BT-7 Zlevikka, postanowiłem wygrzebać z szafy zaczęty kilka lat temu i porzucony BT-7 produkcji Zvezdy. Trochę wcześniejsza wersja, model technologicznie lata świetlne za produktem Tamiyi - ale to pewnie dlatego, że przedstawia egzemplarz z wcześniejszej serii produkcyjnej ;). Bitwa o Moskwę, 1. Brygada Pancerna Gwardii (wg producenta). Co mogę powiedzieć o modelu? Okropne spasowanie, fatalne w obróbce tworzywo, beznadziejne kalkomanie. Maszyna jednak na swój sposób ciekawa i odmienna, w zamyśle uroczo absurdalna (nawet zakładając, że projektowany był przez miłujących pokój ludzi radzieckich w oparciu o imperialistyczny wzorzec i na niemieckie autostrady, to jakoś do nich musiałby przez Polskę i nasze błoto dojechać) - a to dla mnie cechy kluczowe przy wyborze tematu. Do wykończenia planuję jeszcze pigmenty, kurz, obicia i matowy bezbarwny. Ze względu na słabe wykonanie modelu, traktuję go jako poligon doświadczalny. Wszelkie podpowiedzi mile widziane. Niestety, w pomroce dziejów zaginęły szkła do reflektorów. Może ktoś poratuje? Wypełniłem na razie białym klejem, jeżeli nie znajdę odpowiednich szkieł - pewnie tak już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 29 Listopada 2015 Share Napisano 29 Listopada 2015 Jakiś taki ciemny. Zdecydowanie wywalił bym tę nieszczęsną imitację plandeki, wygląda masakrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 29 Listopada 2015 Autor Share Napisano 29 Listopada 2015 Jakiś taki ciemny.Zdecydowanie wywalił bym tę nieszczęsną imitację plandeki, wygląda masakrycznie. Plandeka fabryczna i faktycznie słaba. Zobaczymy, jeżeli finalnie całość wyjdzie przyzwoicie, zwinę nową z chusteczki do nosa. Kolor wyszedł dosyć ciemny po washach, masz rację - trzeba będzie trochę rozjaśnić. Dzięki za komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Grudnia 2015 Share Napisano 3 Grudnia 2015 Kolor teraz bardziej do brytola niż ruska pasuje. Trochę rozjaśnień powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zlevikk Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Możesz spróbować rozjaśnień olejami. Sam jeszcze tego nie próbowałem ale powinno się udać. Na YT masz świetny film od AK m. in. na ten temat: https://www.youtube.com/watch?v=0sdT5TKu3O4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 4 Grudnia 2015 Share Napisano 4 Grudnia 2015 Olejami można dużo zdziałać w temacie rozjasnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 4 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2015 Kolor teraz bardziej do brytola niż ruska pasuje Olejami można dużo zdziałać w temacie rozjasnienia. Możesz spróbować rozjaśnień olejami. Sam jeszcze tego nie próbowałem ale powinno się udać. Dzięki wszystkim za komentarze. Droga wskazana, podążę w tym kierunku - ale będzie trzeba poczekać na materiały, albowiem wcześniej nie próbowałem tych sposobów. "Brytol" posłuży więc za poligon doświadczalny, może faktycznie da się Brytola przefarbować na Ruska? Edit Zanim pojawiły się komentarze - coś niecoś podziałałem pigmentami, także w kierunku rozjaśnienia bryły. Efekt jest jednak mało ... zielony. Dla archiwum jednak zrobiłem kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi