jaxiu Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Kolejny test aparatu i moich nieudolnych zdolności fotograficznych i modelarskich. Pz. Kpfw III Ausf. L TAMIYA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Zdjecia wyszly dobrze,w czolgu podoba mi sie brudzenie,co mi sie nie podoba to to ze jest zbyt monotonny.Na czolgach DAK mozna sie naprawde fajnie wyzyc dla przykladu daje zdjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Bardzo fajnie się prezentuje. Z tego co zauważyłem to pasowałoby by zęby na przednich kołach potraktować metalicznie. Gąsienice lekko bym pojaśnił okurzył - Jak pustynia to pustynia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Zdjecia wyszly dobrze,w czolgu podoba mi sie brudzenie,co mi sie nie podoba to to ze jest zbyt monotonny.Na czolgach DAK mozna sie naprawde fajnie wyzyc dla przykladu daje zdjecie. Budowałem go jakiś czas temu. Dziś miałby dużo więcej odprysków i przetarć do szarej farby. Dużo więcej szarego zostawił bym na podwoziu. Nic to człowiek uczy się całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Zawsze mozesz go przemalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Jak dla mnie całkiem całkiem. Gąsienice gumowe psują efekt. Jeśli model wykonałeś jakiś czas temu to może warto go teraz odświeżyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Jedyną przeszkodą jest czas, a właściwie jego całkowity brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Grudnia 2015 Share Napisano 5 Grudnia 2015 Z tym szarym to zależy. Nie wszystkie czołgi były przemalowywane z szarego na piaskowe. Model mi się podoba. Jakim kolorem go malowałeś jeżeli można zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 5 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2015 Planowałem malowanie valleyo, ale nie dogadałem się z farbą (miałem kiepski thinner i miałem straszny odkurz) i ostatecznie wziąłem to co miałem na podorędziu Pactra 025 A25 Armor Sand FS 30277. Na to przyszło sporo kombinacji z olejami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Moim zdaniem bardzo udany, Trójka to naprawdę ładny wóz i Twój model tą urodę podkreśla. Nie sądzę, żeby bardzo brakowało mu otarć lub obić - w końcu kiedyś ten czołg wylądował w Afryce i został pomalowany bez otarć lub obić. Natomiast faktycznie brakuje piachu na układzie jezdnym, dodałoby klimatu pustyni. Planowałem malowanie valleyo, ale nie dogadałem się z farbą Miałem chwilę fascynacji tymi farbami, głównie z uwagi na wygodne opakowanie i szeroki wybór kolorów, ale ostatnio coraz częściej używam ich tylko do pędzla, mają tendencję do zapychania aero 0,2, nawet po dobrym rozcieńczeniu firmowym rozcieńczalnikiem, co nie zdarza się np. Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 Trójka to mój ulubiony pojazd (jeżeli chodzi o kształt i proporcje i pewnie niejedną jeszcze zbuduję) jak będę robił weathering strykera to pewnie jeszcze ją odrobinę dopiaszczę (kupiłem mig africa dust). Jeżeli chodzi o farby valleyo - ostatnio nauczyłem się z nimi dogadywać (własny thiner H20+IPA+flov improover+opóźniacz - polecam), mimo to przerzuciłem się na gunze i TAMIYA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi