PKD4GA Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Bo to samolot dowodcy 1st TFW - musza sie swiecic i juz. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 nie chrzań głupot, tylko mi to wytłumacz... mamusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 nie chrzań głupot, tylko mi to wytłumacz... mamusiu - powaga to salmolot szefa 1st TFW. Fotka zostala zrobiona w 1985 roku. Sadzac po numerze 81-xxx samolot zostal zaplacony z budzetu DoD na 1981 rok, a wyprodukowany pewnie w 82-83 roku. Ergo juz troche sobie wylatal, mysle ze dostal nowe gumy (przy wytlaczaniu opon uzywa sie jakiegos oleju zeby latwiej bylo je wyciagnac z formy ?). Plus sloneczko i sie ladnie swieca. No chyba ze je wypastowali - bo pan z gazety mial przyjechac. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Zabawny jesteś dzięki za Info na temat "jakiegoś oleju przy wyciąganiu opon" już będe wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Czyli jednak się nie myliłem pisząc, że w Langley też fast packi montowali pod myśliwskie F-15 A co do "świecących" opon, to wcale mnie to nie dziwi. Współczesne samoloty bojowe, to nie zabłocone konie robocze z czasów IIwś. Co prawda jest czas kiedy są rzadziej myte i konserwowane, ale generalnie kosmetyka jest rozpisana i przestrzegana bardzo starannie. Np. w US NAVY każdy samolot pokładowy jest regularnie co dwa tygodnie myty i konserwowany. W przypadku tego F-15 może i zapewne jest tak jak napisał Paweł. Samolot został sfotografowany na pokazach, na pewno został do nich dobrze przygotowany i był względnie nowy. Trzeba też brać poprawkę, że AFB Langley jest często wizytówką US AIR FORCE. Inna sprawa, że to musiała być jakaś wizytacja, albo coś, bo podwiesili pod tego F-15 więcej niż normlanie się podwiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Stycznia 2008 Share Napisano 16 Stycznia 2008 Zabawny jesteś dzięki za Info na temat "jakiegoś oleju przy wyciąganiu opon" No robie co moge - nie Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi