Mirek66 Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Dzięki Tomku za wyjaśnienie , dobrze że jesteś na forum gdyż twoja wiedza merytoryczna na temat współczesnej pancerki jest wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2016 tak zapytam z niewiedzy na jakim jest podwoziu ta Akacja ? tzn z jakiego czołgu ? Nie czołgu a z systemu KRUG, GM-123 Szczerze mówiąc też o tym nie wiedziałem, układ jezdny wyglądał znajomo, gdzieś dzwoniło, ale nie wiedziałem w którym kościele. Dzięki Tomku za wyjaśnienie , dobrze że jesteś na forum gdyż twoja wiedza merytoryczna na temat współczesnej pancerki jest wielka Dołączam do pochwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 28 Lutego 2016 Autor Share Napisano 28 Lutego 2016 Witajcie po dłuuugiej przerwie, Model maźnięty na zielono. Kolor to mieszanka tamyiowskich Olive Green, Yellow Green, Wooden Deck Tan i białego. Jutro pomaluję plamy kamuflażu. Tym razem zrezygnowałem z lakieru do włosów na tym etapie, bo nie będę go mocno obijał. Ale już pod brązowy i czarny zamierzam go położyć i co nieco zedrzeć. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 Zaczyna się najciekawsze Mam nadzieję, że na następną odsłonę wątku nie trzeba będzie tak długo czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 1 Marca 2016 Autor Share Napisano 1 Marca 2016 Cześć, Kamo wymalowane. Trochę obdarłem na lakier do włosów, tak samo jak białe pasy identyfikacyjne. W paru miejscach zeszły mi płatami, ale to już poprawię pędzelkiem. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corporal_PL Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Marca 2016 Share Napisano 1 Marca 2016 No i elegancko Jedynie co, to ja bardziej bym podrapał brązowe plamy do zielonego, trochę mało tego widać, poza tym malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 2 Marca 2016 Share Napisano 2 Marca 2016 Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 5 Marca 2016 Autor Share Napisano 5 Marca 2016 Lecimy dalej. Model jest po kilku filtrach - pomarańczowym i brązowym, żeby złapać odcień bardziej zbliżony do oryginału i po szarym, który zgasił nieco różnice między kolorami. Pomalowałem też wszelkie detale, oraz bambetle, które planuję umieścić na pojeździe. W większości nie są jeszcze skończone. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 9 Marca 2016 Autor Share Napisano 9 Marca 2016 Witajcie, Prace ostatnio posunęły się mocno do przodu i weszły w decydującą fazę. Przede wszystkim - mamy zrobione błoto. Pierwszą warstwę wykonałem akrylami - Buff Tamiya, najpierw położony na lakier do włosów i wytarty, a następnie domalowane różne zacieki. Na to poszedł specyfik Africa Dust od AK, na który w okolicach wahaczy i powyżej zacząłem sypać pigmenty, wymieszane z piaskiem, trawką elektrostatyczną, zasuszonymi kawałkami liści etc. Całość utrwaliłem fixerem. Na koniec pozostało podchlapać pigmentami mieszanymi z benzyną do zapalniczek i zrobić kilka tłustszych plam, zacieków/wycieków i oto efekt końcowy: Procedura na kołach wyglądała podobnie, z tym, że tutaj gdzieniegdzie nakładałem wspomnianą powyżej mieszankę pigmentów "na mokro" z fixerem by uzyskać nieduże grudy błota. Poza tym w międzyczasie model otrzymał wash, odpryski, pierwszą warstwę różnych syfów, troszkę zróżnicowałem też kolorystykę farbami olejnymi. Tak to wygląda obecnie. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 17 Marca 2016 Autor Share Napisano 17 Marca 2016 Cześć, Tak w tym momencie prezentuje się Akacja. Drobne poprawki, podstawka i lecimy do galerii. Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Kamil, może byś do tych swoich Ukraińców coś takiego dołożył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 Mozna wiedziec gdzie mozna kupic taka zaloge http://masterclub.ru/models/index.php?SECTION_ID=92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Marca 2016 Autor Share Napisano 30 Marca 2016 To Twój? ;) Dzięki, na razie nie planuję - nie mogę się zmotywować nawet do zrobienia podstawki pod Akację. A i czasu brak teraz na jakiekolwiek przyjemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Marca 2016 Share Napisano 30 Marca 2016 To Twój? ;) Dzięki, na razie nie planuję - nie mogę się zmotywować nawet do zrobienia podstawki pod Akację. A i czasu brak teraz na jakiekolwiek przyjemności. Nie môj, ale oczy mi się zaświeciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 31 Marca 2016 Autor Share Napisano 31 Marca 2016 To Twój? ;) Dzięki, na razie nie planuję - nie mogę się zmotywować nawet do zrobienia podstawki pod Akację. A i czasu brak teraz na jakiekolwiek przyjemności. Nie môj, ale oczy mi się zaświeciły No to tym bardziej bym go chciał w Twoim wykonaniu - tylko może nawet bardziej odbajerzonego? Przejrzałem swoje mini-archiwum, niestety fotek Humvee z Ukrainy nie posiadam. Ale widziałem w internetach niejedną i ciekawych tematów wśród nich mnogo. ;) Tak czy siak można rozważyć na konkurs letni - choć zdjęć nie mam, to mogę podpowiedzieć gdzie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi