empit Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 T-90 od Zvezdy. Korciło mnie żeby kupić Menga, ale skończyło się na produkcie od sąsiadów. Kleiło się całkiem przyjemnie. A w końcu o to chodzi w tym sporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
divv Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Jezu, Ty chyba masz fabrykę tych modeli. To chyba szósta czy siódma galeria pod rząd :-) Ładne malowanie i reszta, tylko znowu jakiś megaświecący jest, jakby po sido. Weź go przeleć matem jakimś albo chociażby półmatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2015 Kleję sobie te pojazdy od 25 lat. Jest ich około 200. Kilka lat temu nie było tak rozbudowanej chemii do modeli. Brudzenie robiłem benzyną po płukaniu pędzli i startym ołówkiem. Nie było pigmentów to dawało się suchą zemię. Przede wszystkim modelarstwo to sposób na odpoczynek. Taki mój azyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 I bardzo dobrze że relaksujesz się przy modelach fakt tempo masz zawaliste Według mnie nie zaszkodziło by trochę potraktować ich chociażby półmatem , gdyż połysk psuje trochę efekt dobrej pracy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 30 Grudnia 2015 Share Napisano 30 Grudnia 2015 Bardzo ładny model. Mam właśnie taki sam jeszcze nie zaczęty. Mógłbyś coś napisać o jakości tego zestawu i jakich farb użyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 30 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2015 Michale, wiesz jak to jest. Ilu ludzi, tyle opinii. Ten model opisywany był na kilku forach. Dla mnie to całkiem udany produkt. Może nie jest super dokładny. Może nie do końca zgodny z oryginałem. Ale sklejał się bardzo dobrze. Pasowanie części dobre. Efekt końcowy jak widać. Polecam z czystym sumieniem. A co do farb, to malowałem Pactrami. Kolory mieszam z różnych odcieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 A żeby oszczędzić sobie mieszania odcieni, można użyć gotowych kolorów np. Vallejo air Russian Green, Tamiya Deck Tan i jakiś czarny. Osobiście polecam Tamiya Nato Black. Do tego malowania, te kolory pasują idealnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model guy Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Mam pytanie.Czy malujesz kamuflarz według tego jak był on malowany naprawdę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2015 Nie wiem jak malowane są wszystkie wozy. Układ plam jest różny. Jedynie kolory można określić, a i to w przybliżeniu. Bo każdy czołg w rzeczywistości ma inne kolory. Zależnie od różnych czynników. Słońce, woda, temperatura, błoto, płyny eksploatacyjne i wiele innych. Więc kolory podawane w instrukcji można traktować jako ukierunkowanie a nie ostateczny wyznacznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Przyjemnie wyszedł, trochę czarny nie siadł, widać plamki farby. I pomaluj wnętrze lufy, bo widzę o czerwonej obwódce pamiętałeś, ale o wnętrzu już nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2015 Dzięki za spostrzegawczość. Lufa idzie do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Jakieś dodatki typu blachy czy żywice dawaleś? Model super wygląda Wysłane z mojego LG-D320 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 31 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2015 Nic. Model prosto z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 31 Grudnia 2015 Share Napisano 31 Grudnia 2015 Sam robiłem te Zvezde. Bardzo byłem mile zaskoczony jakością modelu, a czy zgodny z wymiarami? Nie wiem, nie znam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Bardzo ładny model. Lada chwila zaczynam ten sam zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 1 Stycznia 2016 Share Napisano 1 Stycznia 2016 Ja też mam ten model na rozkładzie, zresztą to chyba była pierwsza T-90 w tej skali na rynku. Bardzo fajnie ci wyszedł. P.S. Pozdrawiam Mirka66 . Dobrze, że wróciłeś Mirek do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi