Przemek R Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Witam, ukończyłem F-16 który jest w galerii forumowej (viewtopic.php?f=64&t=52193 ) wiec czas na następny warsztat O to ofiara : Jeszce nie zdecydowałem jaki będzie numer boczny maszyny , ale mam nadziej ze pomożecie w wyborze malowania i budowie modelu Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 O jak widze 29' z Academy, robiłem takiego jakieś 4 miesiące temu . Jeśli chcesz robić nasze Migi po modernizacji, będziesz musiał dorobić kilka elementów (są one w większości uwzględnione w moim modelu). Powodzenia z modelem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Mam nadzieję, że będzie polskie malowanie Fajne nowe kalki wypuścił Techmod. W zależności do tego jakie malowanie wybierzesz, trzeba trochę inaczej zmodyfikować model. Moja ulubiona tematyka, więc kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 3 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2016 Mam nadzieję, że będzie polskie malowanie Fajne nowe kalki wypuścił Techmod. W zależności do tego jakie malowanie wybierzesz, trzeba trochę inaczej zmodyfikować model. Moja ulubiona tematyka, więc kibicuję! Oczywiście ze będzie polskie , zakupiłem właśnie na tą okoliczność polskie kalki Co do przeróbek mam nadziej ze sobie z tym poradzę i ze nie porwałem się z motyka na księżyc , jutro mam nadziej coś podłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Co do przeróbek mam nadziej ze sobie z tym poradzę i ze nie porwałem się z motyka na księżyc Nie jest ich dużo i raczej kosmetyczne. Jak wybierzesz już n/b to szukaj zdjęcia danego egzemplarza i porównuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 3 Stycznia 2016 Share Napisano 3 Stycznia 2016 Przemku 16-tka czyściutka i ładna.Solo, marudził ale on jest fachman w brudzeniu Ja mam tez w planach 29-go ale w 72 z Italierki i jak skończę wiatraka. UWAGA dla budujących migi 29.Otóż szukając dokumentacji znalazłem w necie stronę z Przglad Konstrukcji Lotniczych-4,8 Megabajta za free.Wir na wirze.5 godzin siedziałem przy kompie aby jakoś ruszył. KRL tez się zabiera za miga ,wiec będzie można się wspierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Witam, dostałem natchnienia i postanowiłem kontynuować przygodę z modelem MiG-a , powycinałem kadłub i poskładałem na sucho i pojawił się pierwszy problem Czy któryś z kolegów budujący ten model tez miał taka szparę ? Tu jeszcze dwa zdjęcia , nie ma się czym chwalić ale .... : Mam tez pytanie do kolegów co do malowania , chwiałbym wykonać to malowanie : I czy tu tez sa wymagane jakieś duże przeróbki ? Szukałem tego egzemplarza w internecie i nic nie znalazłem , może ktoś pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Skoro data 1995 to nie. Malowanie fabryczne, żadnych modyfikacji względem stanu fabrycznego. http://lotnictwo.net.pl/10-lotnictwo_wojskowe/64-spis_statkow_powietrznych_wojska_polskiego/78-mig_29/6269-mig_29_2960526365_65_a.html http://myvimu.com/exhibit/40561917-mig-29-65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 17 Maja 2016 Autor Share Napisano 17 Maja 2016 Dzięki Mikele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Jak masz mozliwosc i dojscie to zajrzyj do Polish Wings nr11... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Mam tą monografię, mogę ci zdjęcia podesłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 17 Maja 2016 Share Napisano 17 Maja 2016 Łączysz najpierw razem górne części ze sobą, dolne ze sobą, a dopiero potem górę z dołem. Szpar u mnie praktycznie nie było. Trzeba tylko dobrze i równo skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 21 Maja 2016 Share Napisano 21 Maja 2016 Trochę niepotrzebnie przykleiłeś te "antenki", bo w przy nosie będzie dużo szpachlowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 21 Maja 2016 Autor Share Napisano 21 Maja 2016 Hmmm nie pomyślałem o tym ale to nie problem bo można je bez inwazyjnie "oderwac" Tak zle jest ze spasowaniem ze trzeba DUŻO szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janix Napisano 31 Maja 2016 Share Napisano 31 Maja 2016 A może barwy 22 Bazy w Malborku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaackDanieLs Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 po co odrywac te atenki skoro mozna pomyslec troche przed sklejeniem i takie male elementy zostawić juz na koniec po malowaniu itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Czerwca 2016 Share Napisano 8 Czerwca 2016 No ale jak się nie pomyślało, to trzeba odrywać I to nie są antenki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2016 Witam, po długiej nieobecności miałem okazje przysiąść przy modelu , pomalowałem kokpit podkładem i skończyłem fotel : To na razie na tyle , skleiłem jeszcze dwa górne elementy płatowca. Przepraszam za zdjęcia ale walczyłem z nimi przez godzinę i tak wyszły h... Musze męczyć się telefonem do puki czegoś nie kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 9 Czerwca 2016 Share Napisano 9 Czerwca 2016 godzinę i tak wyszły h... pisze się ch... a fotelik całkiem spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi