Michael_94 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Witam, Póki co praca z pierwszym modelem jakoś idzie ale mam do Was pytanie. Nałożyłem preshading i kolor bazowy. Czy powinienem robić jakiś postshading? Jeśli tak, bardzo proszę o informację jak i w których częściach czołgu tego dokonać. Maluję Gunze C russian green, rozjaśnić ją mogę tylko kolorem białym tylko nie wiem w jakich proporcjach. Zdjęcia nie oddają prawdziwego koloru bazowego, ponieważ popracowałem ze światłem i cieniem w Picasie, żeby na zdjęciach było widać preshading. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Preshading widać. Farby z górnej półki więc powinno być łatwiej. Tylko zapomnij o malowaniu nimi pędzlem bo się do tego kompletnie nie nadają. Co do koloru to poszukaj na forum i forach zagranicznych na temat mieszanek (w tym wypadku właśnie russian green) do modulacji koloru. Musisz trochę poprawić fotki bo strasznie mydlane są. Aparat za bardzo ostrzy w punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lachim1902 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Witaj! Czy aby dobrze przykleiłeś mocowania na tyle wieży? Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Haki do podnoszenia wieży na pewno są przyklejone odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michael_94 Napisano 6 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2016 Chodzi o te z boku wieży czy z tyłu? W każdym razie już to zostawię bo coś popsuję przy poprawianiu .... Z daleka nie razi po oczach Generalnie chyba odpuszczę sobie modulację kolorów i położę filtr. I teraz pytanie... a w zasadzie 3. 1. Jak kładziecie filtr to na cały model czy tylko niektóre elementy? 2. Kładziecie filtr jednego koloru czy więcej niż 1 kolor? 3. Czy filtr i biedronka to hmm.....zamienniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Stycznia 2016 Share Napisano 6 Stycznia 2016 Haki do podnoszenia wieży przyklejone odwrotnie, mocowania do wieszania plandeki na tyle wieży też są źle przyklejone. Moim zdanie warto poprawić. Tak to powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi