Lasota93 Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 Witam, postanowiłem założyć ten warsztat ponieważ zabrałem się za sklejanie mojego pierwszego modelu, i chciałem się na nim jak najwięcej nauczyć ;) A więc tak, jest to model firmy Tamiya VW Bettle 1300 model 1966. Dostałem go od mojej dziewczyny na święta Zabranie się za niego zajęło mi dużo czasu, ponieważ mam problem z skompletowaniem narzędzi i itd. Ale już mam co nieco Więc na razie udało mi się złożyć i troszkę pomalować silnik, i na razie prace stanęły. Po pomalowaniu skrzyni okazało się że nie mam w czym umyć pędzelka , a ciepła woda za dużo nie daje... Dobra koniec gadania oto zdjęcia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 13 Stycznia 2016 Share Napisano 13 Stycznia 2016 A malujesz czym? Emalie? Akryle pod wodą da się wypłukać taka zaleta :-) na razie fajnie się zapowiada tylko przydałyby się lepsze zdjęcia tzn przy lepszym świetle ja też mam z tym problemy :-p Będę zaglądał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 13 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2016 Farb używam firmy Humbrol i tak to są emalie. Co do oświetlenia to postaram się coś wykombinować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2016 Przepraszam za post pod postem ale nie mam pojęcia jak edytować :( A oto co dzisiaj wyskrobałem, Picasso ze mnie nie jest ale chyba tragedii też nie ma ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Wszystko dajesz z pędzelka ?? Na ostatnim zdjęciu... zakładam, że to może być jakiś wydech albo inne ustrojstwo to z tymi dwoma dziurami chyba nie bardzo jest równe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2016 Tak wszystko daje z pędzelka, a wydech tak wygląda bo jeszcze nie zdążył dobrze wyschnąć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 To ustrojstwo to tłumik Faktycznie wygląda na krzywo zamontowany. Czy to kwestia zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2016 Hmm to chyba wina zdjęcia. Na tym wygląda w miarę równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Karoserię mam nadzieję, że pomalujesz natryskowo a nie pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 18 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2016 Pędzlem na pewno nie. Właśnie zastanawiam się czy go malować, bo boje się że wyjdzie kicha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Jak nie pomalujesz to na pewno będzie kiszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Polecam zakup farby w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 i o podkładzie pod farbę nie zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 21 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2016 Mam takie małe pytanko, składam sobie na sucho model, celem sprawdzenia co będę malował, i takie straszne dziury są wszędzie. To tak ma być ? Czy ja robię coś źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 To normalne, w modelu fabrycznie nigdy podwozie, komory itd. nie są idealnie spasowane z nadwoziem. Możesz to poprawić we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 2 Lutego 2016 Autor Share Napisano 2 Lutego 2016 Początek mojej malarskiej katastrofy xD (podkład położony, jutro kolor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 3 Lutego 2016 Autor Share Napisano 3 Lutego 2016 Szału nie ma, ale mi tam się podoba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Lutego 2016 Share Napisano 3 Lutego 2016 ładny, ciemny niebieski kolorek - z czarnymi felgami wygląda bardzo klimatycznie - jeszcze tylko czarne blachy rejestracyjne mu dać Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 5 Lutego 2016 Autor Share Napisano 5 Lutego 2016 Nowa porcja zdjęć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 5 Lutego 2016 Share Napisano 5 Lutego 2016 W poprzedniej serii zdjęć ten niebieski kolor jakoś lepiej wyglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Lutego 2016 Share Napisano 8 Lutego 2016 Maskuj detale. Przejście między karoserią a boczkami na ostro, od linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 10 Lutego 2016 Autor Share Napisano 10 Lutego 2016 No nie wygląda to za ładnie na boczkach ale źle okleiłem już do malowania na niebiesko, i potem było już tylko gorzej... Z tą taśmą to tak kiepsko na razie mi wychodzi xD A tak garbi wygląda teraz ( plus kilka wcześniejszych fotek ;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Witaj, albo masz za gęstą czarną farbę, albo kładziesz ją za grubo (chodzi mi o 3 i 4 zdjęcie od góry). Więcej cierpliwości w malowaniu farbami Ogólnie chyba za szybko chcesz pomalować wszystko. Na fotelach to widać. Nie używasz na zwykłych elementach podkładu? Mniej farby na raz, a więcej warstw. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lasota93 Napisano 10 Lutego 2016 Autor Share Napisano 10 Lutego 2016 Nie ukrywam że kiepsko mi idzie malowanie z pędzelka :( Mam nadzieję, że z czasem lepiej mi to pójdzie. Na zwykłe elementy nie daję podkładu. Na goły plastik kładę i trzyma się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Trzyma się, ale gorzej się maluje. Trudniej zakryć plastik. Z podkładem szło by ci mniej warstw. Warto mieć troszkę za mocno rozcieńczoną farbę, niż trochę za gęstą. Oczywiście bez przesady, ale wtedy będziesz zmuszony położyć więcej warstw. Jeśli malujesz prosto z puchy, to czasem farby są za gęste i trzeba rozcieńczyć. A i tak jest fajnie jak na pierwszy model Dopinguję, bo dla mnie to jest galeria nowego użytkownika, który się stara. Tylko na "laurach" nie spoczywaj... Silnik zbyt kolorowy Spróbuj może go później przybrudzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi