subaroman Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Przedstawiam, kolejny juz na tym forum, model Subaru Imprezy WRC, ktorym w 2006 Gareth Jones startowal w niemieckim OMV ADAC Rallye. Tradycyjnie skala 1/24, jako baza posluzyl kit Tamiyi, kalki produkcji Reji, felgi pochodza od Imprezy WRC z 2001 (Tamiya), dodalem kilka blaszek, brakuje jednak siatki w zderzaku, ale za jakis czas zostanie ona doklejona. Przerobilem tez tylne podszybie, wycinajac w nim otwory i wkleilem do bagaznika kolo zapasowe - dalo to bardzo fajny efekt. Smaku calosci dodaja czarne polmatowe felgi i chapacze. Pozdrawiam i milego ogladania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Szczególnie urzekły mnie lampy. To zestawowe, czy przemalowane? Wyglądają na prawdę realistycznie. Poza tym model prezentuje się na bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 22 Stycznia 2016 Share Napisano 22 Stycznia 2016 Piękny model Super lakier Dużo drobiazgów: spinki, śrubki itp. czyli to, co mnie cieszy najbardziej Przyczepić się można do "pancernej" rury wydechowej i do klamek (a szczególnie linii podziału wokół nich). Tylne lampy nie powinny mieć uszczelek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 Dołączam się z pochwałami. Super lakier, super polerka, piękne lampy, bardzo ładnie wtopione kalki. Jak dla mnie, troszkę przesadziłeś z liniami podziału, co już zauważył zresztą Coppercat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niedzwiedz2o Napisano 23 Stycznia 2016 Share Napisano 23 Stycznia 2016 ja pitole, rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 Piękna subarka. Kolejna perełka w Twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 22 Marca 2016 Share Napisano 22 Marca 2016 Piękny! Czy możesz uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić w jaki sposób kładziesz lakier bezbarwny (i jaki to rodzaj lakieru)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Piękny model, niemal jak prawdziwy. Bardzo cieszy oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Marca 2016 Share Napisano 31 Marca 2016 Bardzo ładnie wykonany model, fajna kolorystyka, chodź wiem, że wzorowałeś się na skali 1:1 ale koncepcja na mniejszą skalę świetna, Duży plus za lakier, widać ładny połysk i gładkość lakieru. Plus za przerobienie klatki (mocowania do słupków A), podszybia tylnego. Jedynie co mi nie pasuje to końcówka wydechu, jest taka gruba i przypomina materiał z jakiego jest wykonana niżeli oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 1 Maja 2016 Autor Share Napisano 1 Maja 2016 Piękny!Czy możesz uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić w jaki sposób kładziesz lakier bezbarwny (i jaki to rodzaj lakieru)? Przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje, mialem duzo roboty z budowa modeli 1/43. Uzywam lakieru Dupont (teraz Axalta 3760S), mieszanego z utwardzaczem w proporcji 3/1. Bezbarwny klade najczesciej jaka jedna mokra warstwe, czasami na 1,5 warstwy (jezeli musze baze zabezpieczyc przed malowaniem linii podzialu, zeby zmywacz nie uszkodzil koloru). Zazwyczaj lakier nie wymaga polerki. Bazowa warstwa farby nie jest szlifowana przed malowaniem, klar wszystko wyrownuje jak nalezy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Ten model nie jest polerowany? To chyba czas najwyższy przejść na 2K... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 5 Maja 2016 Share Napisano 5 Maja 2016 Bezbarwny klade najczesciej jaka jedna mokra warstwe Dzięki za odpowiedź ale to jeszcze dopytam. Zwykłym aerografem kładziesz lakier? Nie jest za gęsty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi