Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

TankRed1070 - superancko

Fajny ten patent z naklejanymi nitami - nie wiedziałem że produkują takie cuś. Przy ręcznej robocie, na sztuki, to zawsze jest najtrudniej zachować regularne dystanse pomiędzy

PS: kiedyś się zastanawiałem czy Choroszy wypuści jeszcze coś ze śródlądowych łajb września ale chyba nic z tego nie będzie bo cisza.

Napisano

Detale do systemu trałowego:

20160213_221440_HDR_zpsewntggsi.jpg

Rybka? zobaczymy ile zostanie miejsca - jak będzie pustawo to zrobimy. Jak nie to rybki będą na następnym trałowcu

Co do żywicznych modeli - sam się zastanawiam czy czegoś nie wydać. Czemu by nie spróbować?

Macie jakieś patenty na linki i sznurki?

Pozdrawiam

Napisano

We wnętrzu to proponuje wstawić jakieś biurko kapitana...

A poza tym fajny ten system

Napisano

TankRed1070 - załogantów od Choroszego też planujesz?

Co do rybek to zawsze mnie fascynował ten patent "cukrowy" - kiedyś jak nie było elektroniki to mieli chłopy pomysły

• 4 weeks later...
Napisano

Super, gdzie można je kupić?

Napisano
Nie można. Trawione na zamówienie wg własnego prokektu. Sztuk jeden.

Gdybym nawet wytrawil więcej to nie wiem czy byłbyś zainteresowany bo cena blachy to prawie cena modelu...

Napisano

hmmm, a gdyby tak wypalić to laserkiem?;) piknie wygląda. na cieniutkiej tekturce, koszt przynajmniej o połowę niższy a modelarz kartonowy sobie poradzi ;)

Napisano

Tylko skąd wziąść model z naszego materiału?

Kiedyś go zaczął projektować Adamcook, ale się wszystko urwało...

Napisano

komplet planów mam w domu, nawet coś tam kiedyś planuje w 1:25/1:50 jak mnie nikt nie uprzedzi, ale to pieśń przyszłości nie ma co brać za dużo projektów naraz na głowę:)

Napisano

Wypalanie laserkiem? Raczej nie w tej skali albo nie takie detale. Karton? Zrobiłem w życiu sporo modeli z kartonu, większość od podstaw, w tym sporo okrętów. Każde tworzywo ma swoje ograniczenia, karton moim zdaniem ma ich za dużo. Cena blaszki owszem, wysoka ale wynika z tego że to jednoegzemplażowa produkcja. Mógłbym ich zamówić np. 50, byłoby taniej, tylko kto by to kupił? Jak ktoś zainteresowany tą blaszką proszę o info na priv. Można wytrawić więcej

Jeśli ktoś wątpi w celowość stosowania takich wynalazków przykłady:

Przykład 1:

20160316_201356_HDR_zpsyo6rqmaw.jpg

U dołu greting zestawowy - żywiczny, u góry mój złożony z 8 elementów fototrawionych

Przykład 2:

20160316_201421_HDR_zpskscixzzn.jpg

Ramy okien z kratami. Trudno w tej skali oddać ten element ( rama + nitowanie + kraty) wiernie nie przeskalowując grubości elementów.

Pozdrawiam

Napisano

jedno wielkie wow.

A na razie twoja blaszka robi karierę na FB

Napisano

Powoli, powoli....

montuję i instaluję blacharkę, a przynajmniej to co się da przed malowaniem:

20160319_213647_HDR_zps41vbv0rk.jpg

20160319_213835_HDR_zpsjqq2cdut.jpg

20160319_213732_HDR_zpsnuoqiovd.jpg

20160319_213755_HDR_zps04ykzl9b.jpg

20160319_213929_HDR_zpsy1nswkua.jpg

20160319_214024_HDR_zps9mv2rntg.jpg

Koła łopatkowe oczywiście jeszcze będą zdetalowane. Niektórych "usztywnien" jeszcze brakuje.

Może nie wszystko idealnie ale nie jest najgorzej

Cieszę się, że póki co wszystko w miarę pasuje

Pozdrawiam

Napisano

Kółka już teraz robią wrażenie...

Napisano

Doprawdy ta twoja blaszka robi się coraz bardziej pożądana .

Rewelacja

Napisano

Stopniujesz napięcie na koniec jak w dobrym serialu kryminalnym