p11c Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 To może pokusisz się o minę Rybka na pokładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 TankRed1070 - superancko Fajny ten patent z naklejanymi nitami - nie wiedziałem że produkują takie cuś. Przy ręcznej robocie, na sztuki, to zawsze jest najtrudniej zachować regularne dystanse pomiędzy PS: kiedyś się zastanawiałem czy Choroszy wypuści jeszcze coś ze śródlądowych łajb września ale chyba nic z tego nie będzie bo cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 13 Lutego 2016 Autor Share Napisano 13 Lutego 2016 Detale do systemu trałowego: Rybka? zobaczymy ile zostanie miejsca - jak będzie pustawo to zrobimy. Jak nie to rybki będą na następnym trałowcu Co do żywicznych modeli - sam się zastanawiam czy czegoś nie wydać. Czemu by nie spróbować? Macie jakieś patenty na linki i sznurki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 We wnętrzu to proponuje wstawić jakieś biurko kapitana... A poza tym fajny ten system Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Jakbyś robił Rybkę to zamawiam do mojej Mątwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 ... Co do żywicznych modeli - sam się zastanawiam czy czegoś nie wydać. Czemu by nie spróbować? ... To ja pierwszy w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Lutego 2016 Share Napisano 15 Lutego 2016 TankRed1070 - załogantów od Choroszego też planujesz? Co do rybek to zawsze mnie fascynował ten patent "cukrowy" - kiedyś jak nie było elektroniki to mieli chłopy pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 15 Lutego 2016 Autor Share Napisano 15 Lutego 2016 "Cukrowy" patent prosty i skuteczny Załoga już czeka na zamustrowanie. Mam ten zestaw: http://www.plasticsoldierreview.com/review.aspx?id=799 U mnie zawsze muszą być ludziki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 Koniec słodkiego nieróbstwa! Dzisiaj przyszły blaszki : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 14 Marca 2016 Share Napisano 14 Marca 2016 Super, gdzie można je kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 Nie można. Trawione na zamówienie wg własnego prokektu. Sztuk jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Marca 2016 Autor Share Napisano 14 Marca 2016 Nie można. Trawione na zamówienie wg własnego prokektu. Sztuk jeden. Gdybym nawet wytrawil więcej to nie wiem czy byłbyś zainteresowany bo cena blachy to prawie cena modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 hmmm, a gdyby tak wypalić to laserkiem?;) piknie wygląda. na cieniutkiej tekturce, koszt przynajmniej o połowę niższy a modelarz kartonowy sobie poradzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 Tylko skąd wziąść model z naszego materiału? Kiedyś go zaczął projektować Adamcook, ale się wszystko urwało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkorjat Napisano 15 Marca 2016 Share Napisano 15 Marca 2016 komplet planów mam w domu, nawet coś tam kiedyś planuje w 1:25/1:50 jak mnie nikt nie uprzedzi, ale to pieśń przyszłości nie ma co brać za dużo projektów naraz na głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 16 Marca 2016 Autor Share Napisano 16 Marca 2016 Wypalanie laserkiem? Raczej nie w tej skali albo nie takie detale. Karton? Zrobiłem w życiu sporo modeli z kartonu, większość od podstaw, w tym sporo okrętów. Każde tworzywo ma swoje ograniczenia, karton moim zdaniem ma ich za dużo. Cena blaszki owszem, wysoka ale wynika z tego że to jednoegzemplażowa produkcja. Mógłbym ich zamówić np. 50, byłoby taniej, tylko kto by to kupił? Jak ktoś zainteresowany tą blaszką proszę o info na priv. Można wytrawić więcej Jeśli ktoś wątpi w celowość stosowania takich wynalazków przykłady: Przykład 1: U dołu greting zestawowy - żywiczny, u góry mój złożony z 8 elementów fototrawionych Przykład 2: Ramy okien z kratami. Trudno w tej skali oddać ten element ( rama + nitowanie + kraty) wiernie nie przeskalowując grubości elementów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 jedno wielkie wow. A na razie twoja blaszka robi karierę na FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Marca 2016 Autor Share Napisano 19 Marca 2016 Powoli, powoli.... montuję i instaluję blacharkę, a przynajmniej to co się da przed malowaniem: Koła łopatkowe oczywiście jeszcze będą zdetalowane. Niektórych "usztywnien" jeszcze brakuje. Może nie wszystko idealnie ale nie jest najgorzej Cieszę się, że póki co wszystko w miarę pasuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 19 Marca 2016 Share Napisano 19 Marca 2016 Wow, jak dla mnie świetnie to wygląda! Oglądam dalej, bo coraz ciekawiej się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Kółka już teraz robią wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 20 Marca 2016 Share Napisano 20 Marca 2016 Doprawdy ta twoja blaszka robi się coraz bardziej pożądana . Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Marca 2016 Autor Share Napisano 28 Marca 2016 Powoli powoli... Doszedłem do momentu że muszę go zacząć malować. Ale o tym w nastepnym odcinku ... ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 29 Marca 2016 Share Napisano 29 Marca 2016 Stopniujesz napięcie na koniec jak w dobrym serialu kryminalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi