Manve Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Witam serdecznie forumowiczów. Nazywam się Andrzej Aksak i jestem synem Marka Aksaka wielokrotnego mistrza świata w modelarstwie redukcyjnym, który zmarł niecały rok temu. Pozostawił po sobie kolekcję ponad 200 modeli, niestety nie mam żadnych informacji o tym czego są to modele. I tu zwracam się z ogromną prośbą do forumowiczów o pomoc przy ich identyfikacji, aby umilić Wam tą czynność organizuję konkurs. Przy okazji zapraszam do zapoznania się z osobą jaką był mój Tata. W celu wzięcia udziału w konkursie należy wejść na stronę http://marekaksak.pl tam w zakładce modelarstwo znajdziecie galerie zdjęć każdego modelu, które są nazwane: samolot 001, samolot 002... pojazd 001, pojazd 002... . W komentarzach należy podać nazwę modelu z galerii a następnie nową poprawną, jak na przykładzie: samolot 001 – [tu proponowana nazwa] samolot 002 – [tu proponowana nazwa] Pierwsze trzy osoby które poprawnie zidentyfikują największą ilość modeli, otrzymają otrzymają albumy poświęcone tematyce lotnictwa wojskowego i nie tylko. Konkurs zakończ się w momencie nazwania wszystkich modeli na stronie, które będę starał się na bieżąco aktualizować. Pozdrawiam Andrzej Aksak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Bardzo ciekawy wątek ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Lutego 2016 Share Napisano 9 Lutego 2016 Bardzo ciekawy wątek ! To do roboty. Na zachętę opisałem "Rudego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manve Napisano 10 Lutego 2016 Autor Share Napisano 10 Lutego 2016 Bardzo dziękuję za dotychczasowe zaangażowanie, jestem pod nie małym wrażeniem jednocześnie informuję że ciągle jest szansa na zgarnięcie trzeciego miejsca, są braki w galerii Woda i Ziemia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 10 Lutego 2016 Share Napisano 10 Lutego 2016 Właśnie się z kimś nałożyłem przy temacie trałowca T-61. I pojawił się gwóźdź z numerem taktycznym 110! Ktoś coś wie czy to jakiś błąd czy był okręt z takim numerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 O ile się nie mylę, to nasze trałowce tego typu nosiły pierwotnie oznaczenia T-61 do T-72, a później od 601 do 611. Ten błąd wynika prawdopodobnie z pomyleniem numeru burtowego z numerem stoczniowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi