Bruno26 Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Powoli zbliża się moment kiedy usiądę do nowego modelu, jakim jest Tygrys 1 z wnętrzem. Myślę że zabawa potrwa trochę czasu szczególnie że tym razem chce się przyłożyć w etap klejenia, bo tutaj wyraźnie kuleje. Postanowiłem dać filmik z inboxa, a w wolnej chwili zrobie zdjęcia z wybranych elementów Odnośnie malowania, to myślałem o tym poniżej (jedno albo drugie), ale chciałbym to skonsultować ze znawcami tematu, a może jakaś propozycja inna. i proponowane przez producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Kibicuje I faktycznie w zestawie jest taki niestandardowy zasobnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Malowanie zaproponowane przez producenta jest ok, ba nawet rycina wiernie przedstawia "321" ze wszystkimi udziwnieniami jakie posiadał ten Tygrys. Więc się nie zastanawiał tylko wal tego. Czołg był pomalowany podobnie jak "300" z tego samego batalionu, którego niedawno zrobiłem. Kibicuje I faktycznie w zestawie jest taki niestandardowy zasobnik? Tak, a gdzie Ty się podziewałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Kibicuje I faktycznie w zestawie jest taki niestandardowy zasobnik? Nie sprawdzałem tego zasobnika, ale zakładam że jest identyczny jak na propozycji malowania, fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 12 Lutego 2016 Autor Share Napisano 12 Lutego 2016 Malowanie zaproponowane przez producenta jest ok, ba nawet rycina wiernie przedstawia "321" ze wszystkimi udziwnieniami jakie posiadał ten Tygrys. Więc się nie zastanawiał tylko wal tego. Czołg był pomalowany podobnie jak "300" z tego samego batalionu, którego niedawno zrobiłem. Kibicuje I faktycznie w zestawie jest taki niestandardowy zasobnik? Tak, a gdzie Ty się podziewałeś ? Też się skłaniam do oryginału, ale nie miałem 100 % pewności. I tak zanim będzie malowanie, to musze dokończyć malowanie dioramy do Shermana i skleić Tygrysa, co powinno trochę zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 No to z chęcią pooglądam. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Tak, a gdzie Ty się podziewałeś ? Miałem małą przerwę w modelarstwie ;) Z tego co widzę to całkiem fajne te tigery RMF, musze sobię takiego sprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Lutego 2016 Share Napisano 12 Lutego 2016 Z tego co widzę to całkiem fajne te tigery RMF, musze sobię takiego sprawić Jak lubisz setki poprawek to bierz, ja sobie odpuściłem. http://tiger1.info/models/products-page/RM5001 http://tiger1.info/models/products-page/RM5003 Niedługo wychodzi nowy, Gruppen Ferhamn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 18 Lipca 2016 Autor Share Napisano 18 Lipca 2016 Niestety życie mną poorało przez ostatnie kilka miesięcy, wiec zabawa w modele poszła w odstawkę, coś tam zrobiłem pierwsze zdjęcia poniżej zdjęcia ze studia może jutro włożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 18 Lipca 2016 Share Napisano 18 Lipca 2016 Kurka wodna pierwszy raz widzę żeby czołg krwawił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Taki kreskówkowy wyszedł moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 Myśle ze jest to wina tych zdjeć dzisiaj zrobię dobre foty i wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Tylna ściana jest równomiernie usiana drobnymi kropeczkami błota, a powinno być chyba od dołu więcej i grubsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 zdjęcia już aparatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Czy zawieszenie zrobiłeś ruchome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 Gąsienice kiepsko się układają. Niestety, zobaczyłem to dopiero na zdjęcia, muszę to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 Czy zawieszenie zrobiłeś ruchome? Nie robie ruchomego, raczkuje dopiero i sprawia mi to jeszcze trudność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Musisz dokleic górne gąsienice. Żeby nie były w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Krzyże na wieży jakoś nie doszły do powierzchni.czy one powinny być w tym miejscu.i Górna część kół też powinna być brudna od toczenia się po błocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Boki wieży i kadłuba mocno styrane i odbarwione , a góra kadłuba i wieży nie . Za duży kontrast między bokami , a górą . Poza tym efekt wyszedł taki jakby był pomalowany zieloną zmywalną farbą . No i te czarne filtry i siatki nad wentylatorami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 Krzyże na wieży jakoś nie doszły do powierzchni.czy one powinny być w tym miejscu.i Górna część kół też powinna być brudna od toczenia się po błocie. Wzorowałem się na instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielodziem Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 widać jak odstaje kalkomania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 Wzorowałeś się na czymś robiąc go takiego pordzewiałego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruno26 Napisano 19 Lipca 2016 Autor Share Napisano 19 Lipca 2016 Wzorowałeś się na czymś robiąc go takiego pordzewiałego ? Wlasna inwencja robiłem tak żeby mi się podobał Pomysł malowania realizowany konsekwentnie od początku, nie wszystko wyszło jak chciałem, w zasadzie jak bym chciał. Ale z mojego trzeciego czołgu jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Lipca 2016 Share Napisano 19 Lipca 2016 W kwestii kalkomanii musisz stosować płyny do ixh aplikacji. Np. Micro Set oraz Micro Sol. Jeden jest jako 'podkład' a drugi na takie właśnie załamania. W sumie po garści uwag bierz na warsztat następny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi