Skocz do zawartości

Pz.kpfw.VI Ausf. E Tiger I Early Prod. (full interior) - RMF

Bruno26

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli zbliża się moment kiedy usiądę do nowego modelu, jakim jest Tygrys 1 z wnętrzem.

Myślę że zabawa potrwa trochę czasu szczególnie że tym razem chce się przyłożyć w etap klejenia, bo tutaj wyraźnie kuleje.

RMF_-_1_35_-_Tiger_I_S.Pz.Abt.503_Easter_Front_1943_-_RM-5003_-_1.jpg?v=1451457066

Postanowiłem dać filmik z inboxa, a w wolnej chwili zrobie zdjęcia z wybranych elementów

Odnośnie malowania, to myślałem o tym poniżej (jedno albo drugie), ale chciałbym to skonsultować ze znawcami tematu, a może jakaś propozycja inna.

35024prev01.gif

i proponowane przez producenta

12096524_1648226162062024_8646701715191073361_n.jpg?oh=96e05d3da37342fd8e143c1eded51f1b&oe=57333989&__gda__=1463089929_fb7d844937c1b421934da487cd2e1a71

Malowanie zaproponowane przez producenta jest ok, ba nawet rycina wiernie przedstawia "321" ze wszystkimi

udziwnieniami jakie posiadał ten Tygrys. Więc się nie zastanawiał tylko wal tego.

Czołg był pomalowany podobnie jak "300" z tego samego batalionu, którego niedawno zrobiłem.

Kibicuje I faktycznie w zestawie jest taki niestandardowy zasobnik?

Tak, a gdzie Ty się podziewałeś ?

Malowanie zaproponowane przez producenta jest ok, ba nawet rycina wiernie przedstawia "321" ze wszystkimi

udziwnieniami jakie posiadał ten Tygrys. Więc się nie zastanawiał tylko wal tego.

Czołg był pomalowany podobnie jak "300" z tego samego batalionu, którego niedawno zrobiłem.

Kibicuje I faktycznie w zestawie jest taki niestandardowy zasobnik?

Tak, a gdzie Ty się podziewałeś ?

Też się skłaniam do oryginału, ale nie miałem 100 % pewności. I tak zanim będzie malowanie, to musze dokończyć malowanie dioramy do Shermana i skleić Tygrysa, co powinno trochę zająć

• 5 months later...

Niestety życie mną poorało przez ostatnie kilka miesięcy, wiec zabawa w modele poszła w odstawkę, coś tam zrobiłem pierwsze zdjęcia poniżej zdjęcia ze studia może jutro włożę.

aa9f8949dbf1fafegen.jpg

74bca6ace753eae9gen.jpg

9c562edfcf3b1067gen.jpg

7a401a82e867e7ebgen.jpg

1911b2d9e66ae235gen.jpg

57dbdb15cd9afaf0gen.jpg

66f0ddb1567e2f03gen.jpg

Boki wieży i kadłuba mocno styrane i odbarwione , a góra kadłuba i wieży nie . Za duży kontrast między bokami , a górą . Poza tym efekt wyszedł taki jakby był pomalowany zieloną zmywalną farbą . No i te czarne filtry i siatki nad wentylatorami .

Wzorowałeś się na czymś robiąc go takiego pordzewiałego ?

Wlasna inwencja robiłem tak żeby mi się podobał

Pomysł malowania realizowany konsekwentnie od początku, nie wszystko wyszło jak chciałem, w zasadzie jak bym chciał. Ale z mojego trzeciego czołgu jestem zadowolony

W kwestii kalkomanii musisz stosować płyny do ixh aplikacji. Np. Micro Set oraz Micro Sol. Jeden jest jako 'podkład' a drugi na takie właśnie załamania.

W sumie po garści uwag bierz na warsztat następny model.