Moses Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Nie wiem czy znajdę na forum, czym zmyć emalię z części żywicznych bez uszkodzenia tworzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 popularny był swego czasu kret do czyszczenia rur, tylko systematycznie trzeba kontrolować "czy już". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Z kretem mam złe wspomnienia. Zastanawiam się nad cleanukuxem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Cleanlux plastiku raczej nie ruszy ale czy emalię dziabnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 24 Lutego 2016 Share Napisano 24 Lutego 2016 jako, że mam na stanie cleanlux i używałem go już kilka razy do czyszczenia elementów z farby, mogę powiedzieć - ze z emalią revella u mnie radził sobie średnio. Trzeba było szorować szczoteczką a i tak nie wszędzie farba zeszła. Z akrylami Gunze czy Tamki za to radził sobie naprawdę dobrze. Natomiast do czyszczenia aero polecono mi zmywacz farb akrylowych Wamodu. Przyznam szczerze ze emalie Revella rownie dobrze zmywa, a w kontakcie z plastikiem szkód również nie robi i używalem go do zmycia tego czego cleanlux nie ruszył (wacik do makijazu albo patyczek do uszu nasaczony tym zmywaczem, nie stosowałem kąpieli - żeby była jasność). Ale zupełnie nie wiem jak się zachowa z elementami żywicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cezarek Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Mi się udało po zmieszaniu cleanukuxa ze zmywaczem Wamodu ale powoduje że żywica staje się miękka więc trzeba uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 25 Lutego 2016 Share Napisano 25 Lutego 2016 Ja do usuwania wszelakiej maści farb i lakierów z żywic używam Mr.TOOL CLEANER R firmy Mr.Hobby. Super zmywa i żywicy nie niszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi