Skocz do zawartości

Ford Roadster '32 ~1:25

Drozdek

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wspomniałem w innym wątku, kolejny projekt to Ford. W zestawie jest możliwość wykonania na trzy sposoby (zdjęcia wszystkich sposobów poniżej). Również mam zamiar w nim zamontować oświetlenie ale zobaczymy czy ilość wolnej przestrzeni oraz wykonanie elementów umożliwi zrealizowanie tego pomysłu.

Malowanie prawdopodobnie takie samo jak na pudełku. W zestawie także kilka elementów chromowanych.

Wybór sposobu wykonania projektu jeszcze w trakcie. Myślę, że pomożecie mi w tym

1_zpsjyf9xi2g.jpg

2_zpsytrouxao.jpg

Poniżej trzy sposoby wykonania modelu. Widać również, że dotyczy to także silnika:

3_zpso6hf0v6r.jpg

4_zpssfixflpe.jpg

5_zps36hagovh.jpg

Zgłaszam się do pomocy

Wszystkie trzy wersje są OK.

Jeżeli miałbym radzić:

1. Uważaj na belkę przedniego zawieszenia. U mnie siadła po kilku tygodniach postoju modelu na półce. Przednie koła mają teraz niezłego minusa i to różnego po obu stronach. Może uda Ci się coś z tym zrobić ????? Są gotowe zamienniki "zbrojone" drutem, ale dowiedziałem się o tym po fakcie

2. Jeżeli możesz dodaj detali od siebie. Mam tu na myśli własną inwencję (druty, sprężynki, rureczki itp.), ale również gotowe dodatki. Tu polecam Model Car Garage. Ceny nie są wyśrubowane, jeżeli kupisz bezpośrednio. Przesyłkę dostaniesz w max dwa tygodnie.

3. To auto ma pod maską piękne V8, które można modyfikować na milion sposobów. Sprawdź u Wujka G.

4. Zwróć uwagę na grill i ramkę przedniej szyby. Zazwyczaj te dwa elementy szpecą cały model. Ja wywaliłem obie rzeczy i zrobiłem po swojemu. Również zderzaki są do przemyślenia.....

5. Hamulce w oryginale były bębnowe. Jednak późniejsze modyfikacje miały tarcze. Twój wybór.

6. Zamierzasz otworzyć maskę silnika ? To niezła zabawa

To tyle na początek. Siadam wygodnie i kibicuję......

Jak tu festiwal doradztwa dozwolony to moje ajabym wygląda tak: co do budy - im mniej blach tym lepiej, czyli hot rod z obrazka nr trzy, ale że świstu paska napędu kompresora nie lubię to silnik z opcji nr dwa, bo six-pack z kominami ładny jest, o.

• 8 months later...

Czas odkopać stary warsztat...

Przeglądając ponownie pudełko z częściami stwierdziłem że niestety kilku elementów brakuje... Także silnik nr3 odpada z powodu braku jednego głównego elementu. Prawdopodobnie skończy się na silniku nr2 chociaż jedna połowa silnika zupełnie nie pasuje do drugiej...Będzie trochę inwencji własnej przez co może nie zgadzać się z oryginalnymi silnikami.

Te braki spróbuję nadrobić świecącymi światłami (przód/tył) dodając ledy smd. Ilość blach jeszcze do ustalenia, ale przy silniku albo jedna część otwarta albo podobnie w warsztacie kolego Coppercat otwartą z widokiem na silnik (choć tutaj nigdy nie dorównam szczegółowości elementów) :(

Jeśli Coppercat pozwoli to swój projekt będę wzorował na Jego warsztacie oraz galerii Forda.