Solo Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Warto wiedzieć ile to warte. Twoja recenzja definitywnie mnie przekonała, żeby tego modelu nie kupować. Zobaczymy, jeśli producent faktycznie wypuści wersję poprawioną, wtedy się zobaczy, ale na chwilę obecną to nie ma mowy żeby, się na ten badziew skusił. Co ciekawe na zdjęciach zarówno wypraski jak i detale wyglądają bardzo dobrze. Kalki też ładnie się prezentują, tak więc wierzę na słowo że jest bardzo źle. Do tego wszystkiego warto też dodać że model ma problemy ze spasowaniem w części nosowej, choć nie jakieś znaczące. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted February 26, 2016 Author Share Posted February 26, 2016 Czyli u nas, z doliczeniem kosztów transportu, to będzie jakieś 300 zł. Bardzo drogo. Ok, wierzę na słowo że nie jest taki zły, ale nie widzę sensu w kupowaniu takiego przeciętniaka za ciężkie pieniądze. Dodam jeszcze, że nie sądzę żebyś się doczekał jakiś znaczących dodatków do tego zestawu - to w końcu jakiś niszowy producent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted February 26, 2016 Author Share Posted February 26, 2016 Dodatki z reguły są dedykowane do konkretnych modeli i raczej nie będą pasować do tego tutaj, tak więc nie liczyłbym na to. Co do ceny - skoro model kosztuje 55 euro, to z transportem pewnie jakieś 70-75 euro. Jakby nie patrzeć daje to nawet 325 zł. Za 350 zł mogę sprowadzić z Japonii albo Chin F-15C albo F-15I GWH, jak dla mnie najlepszy model w skali 1:48 jaki miałem w rękach. No nie widzę sensu w kupowaniu tego zestawu. Nie za te pieniądze i nie przy tak niskiej jakości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Solo: a krawędzie spływu w tych F-15 z GWH nie wymagają znaczących poprawek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted February 26, 2016 Author Share Posted February 26, 2016 Zdecydowanie nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted February 26, 2016 Author Share Posted February 26, 2016 Byłoby super. A liczyć tak jak ja nie tylko można, ale i trzeba, bo w tej chwili w Polsce można go kupić sprowadzając z zagranicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 A te dodatki to takie wskazane raczej, nie licząc kabiny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 25, 2016 Author Share Posted March 25, 2016 Do czego te blaszki miałyby być? I czy wiadomo coś o tej poprawionej wersji tego gniota? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 26, 2016 Author Share Posted March 26, 2016 To powiedz jeszcze kto to będzie projektował i u kogo te blachy zamówisz, bo czasami ja tez mam ochotę na takie ekstrawagancyje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel.G Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Solo: a krawędzie spływu w tych F-15 z GWH nie wymagają znaczących poprawek? Zdecydowanie nie. Zdecydowanie TAK Po lewej nieobrobiona Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 30, 2016 Author Share Posted March 30, 2016 A ten poprawiony zestaw to gdzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted March 30, 2016 Author Share Posted March 30, 2016 Trzymaj rękę na pulsie, bo ten poprawiony model to bym kupił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted April 13, 2016 Author Share Posted April 13, 2016 Kalki i dodatki z Daco to naprawdę czysta, modelarska przyjemność. Facet naprawdę zna się na tym co robi i wie jak to robić. Mam z tej firmy kalkomanie i dodatki plastikowe, i po prostu żal mi tego używać, tak wychuchane są i dobrze wykonane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted May 11, 2016 Author Share Posted May 11, 2016 Noooo, to wygląda już znacznie lepiej. Ale z zakupem poczekam na jakąś recenzję, żeby sprawdzić co w zestawie poprawili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 Na boxarcie wygląda jak wersja na pływakach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted May 12, 2016 Share Posted May 12, 2016 Awaryjnie bez podwozia to nawet lepiej lądować na zbiornikach podwieszanych. Jest szansa na nieuszkodzenie kadłuba. Może i na wodzie by wyszło przy odrobinie szczęścia ;) Swoją drogą - całkiem przyjemny model. Ale kilka miejsc do gimnastyki z pilnikiem ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts